Обробка осетрової риби

Про матеріал
презентація рекомендована для вивчення нового матеріалу з теми: Обробка осетрової риби
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Механічна кулінарна обробка риби з хрящовим скелетом

Номер слайду 2

Цікаві факти про осетрові риби. Осетрові є найбільшими прісноводними видами риб на Землі. Зокрема, відомі екземпляри білуги вагою більше 2000 кг та довжиною 5,5 м, що втричі більше, ніж найбільший лось чи ведмідь.

Номер слайду 3

Перші осетрові з'явилися більше 200 мільйонів років тому І дожили до сучасних часів у майже незміненому вигляді.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Санітарія та гігієна при роботі кухаря. Перед початком роботи потрібно мити руки милом і дезінфікувати їх 0,2%- відсотковим розчином хлорного вапна;Привести до ладу санітарний одяг, не мати на собі ювелірних прикрас, шпильок, годинників, зайвих речей;Перевірити справність інвентаря, інструменту;При роботі з ножем потрібно бути обережними, правильно тримати руку та ніж при обробці продуктів;Ножі зберігати в спеціальних чохлах;Інвентар, інструмент та посуду використовувати тільки промаркіровану;Негайно витирати пролиту на підлогу рідину;Постійно тримати своє робоче місце в чистоті;На робочих місцях дотримуватись правил товарного сусідства;По закінченні роботи не забути прибрати своє робоче місце;

Номер слайду 6

Розморожують рибу лише на повітрі 6- 10 годин

Номер слайду 7

Набір ножів для обробки риби

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Відрізання голови з грудними плавниками

Номер слайду 10

Зрізування спинних кісткових «жучків» разом зі смужками жиру

Номер слайду 11

кісткові «Жучки»

Номер слайду 12

Хвостовий плавник разом зі шкірою

Номер слайду 13

Видалення визиги

Номер слайду 14

Пластування риби з хрящовим скелетом

Номер слайду 15

Стерлядь, заправлена кільцемкількість відходів 42%

Номер слайду 16

ДЛЯ ПРИПУСКАННЯ, СМАЖЕННЯ\, ЗАПІКАННЯз пластів спочатку відрізають хрящі, потім обшпарюють, зачищають кісткові "жучки" і промивають. При такій обробці риби кількість відходів становить 33-36%. Оброблені, ошпарені й зачищені від хрящів пласти використовують цілими або нарізають на порційні шматочки.

pptx
Додав(-ла)
Рева Людмила
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
31 березня 2023
Переглядів
2057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку