Огляд-реклама. Валентин Чемерис «Вітька + Галя, або повість про перше кохання»

Про матеріал
Матеріал допоможе зацікавити учнів до прочитання твору.Цей твір автобіографічний, тому що автор розповів про своє перше кохання, а Вітя Горобець - це він, Валентин Чемерис, бо в дитинстві його часто називали "Валько" або "Вітько". Імен друзів письменник теж не змінював: Федько і Галя Козачок - реальні особи, з яких він писав своїх героїв.
Перегляд файлу

Огляд-реклама твору

 Валентин Чемерис «Вітька + Галя, або повість про перше кохання»

      Серед усіх чудес світу найбільше чудо – це кохання. Якби запитали людину, чи згодна вона прожити життя, не пізнавши цього почуття, я думаю, бажаючих не було б. І навіть якби запропонували вибрати щось одне серед таких цінностей, як гроші, влада, слава й кохання, то переважна більшість вибрала б останнє.

Цей твір автобіографічний, тому що автор розповів про своє перше кохання, а Вітя Горобець - це він, Валентин Чемерис, бо в дитинстві його часто називали "Валько" або "Вітько". Імен друзів письменник теж не змінював: Федько і Галя Козачок - реальні особи, з яких він писав своїх героїв.

 

 

 

 

Посилання на буктрейлер за твором

https://www.youtube.com/watch?v=vmG_qN2c-pg

Відгук на прочитаний твір

Інколи натрапляєш на невеличку книжку із зовсім традиційним підлітковим сюжетом і, немов на машині часу, потрапляєш у минуле. Я читала цю книгу й згадувала той час, коли сама була 14-літньою козою-дерезою. Дивне це почуття - кохання: часом так вдаряє в голову, що відштовхуєш того, кого по-справжньому любиш. Мене ця книга просто причарувала. З якою милою наївністю автор описує перше почуття, поцілунок, побачення, дружбу двох відчайдушних маленьких лицарів (я вже більш ніж удвічі за них старша, тож можу їх так називати). Не хочеться говорити, що сучасні діти - не такі, як ми, а проте нині у 8 класі хлопці та дівчата переймаються набагато приземленішими проблемами й почуттями. Мені по-доброму, точнісінько як дитині, сподобався зовсім не Вітька чи Галя, а його винахідливий друг Федько. Оце вже справжній друг, щиросердний, хоробрий оптиміст. Його ні дуеллю, ні дровами, навіть левом - нічим не налякати. Було справді весело.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Алла Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
1576
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку