Олекса Стороженко "Скарб" Детективне агентство

Про матеріал
Презентація до уроку української літератури з використанням технологій пошуку, аналізу, коміксів, мемів, штучного інтелекту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Смайлики настрою

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Детективне агентство “Дослідники”

Номер слайду 4

Записник детектива

Номер слайду 5

Слідчий екперимент

Номер слайду 6

Школа розвідки. Завдання: визначте, які є види комічного є і поясніть значення. Гумор, ода, балада, іронія, плач, сатира, драма, сарказм.1) тонка прихована насмішка, кепкування, глузування. Про явище чи особу говориться нібито в позитивному чи захопленому тоні, а розуміти треба протилежне.2) доброзичливий сміх, спрямований на викриття певних вад людського характеру.3) зле, уїдливе висміювання серйозних вад у характері персонажа.4) гостре висміювання всього нечесного, несправедливого .

Номер слайду 7

Знайдіть засоби комічного за допомогою цитат.1 група підкреслює просторічні, лайливі слова, 2 група – фразеологізми, 3 група – прислів’я. Матірка, ” Павлусь за ввесь день і пари з рота не пустить”, останню сорочку витягне, Обома руками за його держатися, малесенький, останню сорочку витягне, їсть неборак, аж за ушима лящить…”, скажена, ” Останеться він на світі, мов сліпий без поводатаря!”, ” Ти ж із хати ніколи носа не виткнеш!”, запінитись, пуцьвірінок, очі витріщить, зоставсь круглим сиротою, орав здорово, ” Раз вночі розвередувавсь Павлусь, як на живіт кричить…”, як Бог дасть, то й у вікно вкине, Хвалить шинкар п’яницю, а дочки своєї за його не віддасть.

Номер слайду 8

Мем – це сучасний тренд. Мем ( інтернет-мем) – це будь-яка дотепна коротка інформація (фраза, зображення, звукоряд, відео) іронічного характеру, яка відтворює певне ставлення до якихось подій чи обставин, та поширюється в інтернеті. Найпопулярнішими є інтернет-меми у форматі зображення із влучним жартівливим текстовим поясненням.

Номер слайду 9

Прокачаймо думки!)

Номер слайду 10

Надихаємося ідеями

Номер слайду 11

Фоторобот “Сучасний Павло”

Номер слайду 12

Послання автора“Скарб- це щастя… Той тільки щасливий, кого Господь благословив на добрі діла”.

Номер слайду 13

Домашнє завдання на вибір. Високий рівень:уявіть себе в ролі автора і запишіть власну кінцівку цього оповідання від моменту, коли Павлусеві вкинули у вікно хорта,або напишіть лист – пораду Павлусеві. Достатній рівень: скласти сенкан до слова «скарб».

Номер слайду 14

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
30
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку