Олімпійські Ігри презентація

Про матеріал
Завдання уроку: 1. Пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвиток олімпійського руху в Україні шляхом залучення молоді до занять спортом. 2. Сформувати свідоме ставлення до необхідності занять фізичними вправами. 3. Надати учням знання про олімпійський рух, олімпійські види спорту, історію Олімпійських ігор. 4. Сприяти вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів. 5. Виховувати працелюбність, наполегливість, толерантність та гуманізм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель фізкультури ЗОШ №31 м. Кременчука Тарасова Н. К.

Номер слайду 2

Олімпійські ігри зародилися у Стародавній Греції у місті Олімпія на півострові Пелопоннес.

Номер слайду 3

Геракл Статуя Зевса в Олімпії Зародження Олімпійських ігор пов'язують із легендарними іменами грецького героя Геракла, царя Пелопса, спартанського законодавця Лікурга та еллінського царя Іфіта. Ігри проводилися на честь бога Зевса, храм якого знаходився тут же. У храмі була статуя Зевса, що виготовлена із золота та слонячої кістки. Ця статуя вважалася одним із 7 чудес світу.

Номер слайду 4

Стародавня Олімпія Перші ігри відбулися у 8-му столітті до н.е. Вони проводилися впродовж майже 1000 років. Під час проведення ігор на території Греції оголошувався «Священний мир». Будь-які військові конфлікти та сутички в регіоні, де відбувалися Олімпійські ігри, заборонялися. В Олімпії збиралися посланці різних грецький міст – спортсмени і вболівальники. В Олімпійських іграх могли брати участь тільки вільні громадяни Греції – чоловіки та юнаки, що не порушували закон. Спортсмен повинен був декілька років готуватися до змагань, тому селяни та ремісники не могли брати участі в іграх через те, що не мали часу на тренування. Жінок на Олімпійські ігри не допускали. Для жінок проводилися окремі ігри на честь богині Гери.

Номер слайду 5

На стадіоні в Олімпії атлети змагалися в бігу, стрибках, боротьбі, метанні диска та списа, перегонах на колісницях.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вінок з гілок оливи Сучасний вінок Перші Олімпійські ігри відбулися у 776 р. до н. е. І з тих пір проходили раз на чотири роки і тривали 5 днів. Переможців нагороджували вінцем з гілок оливи. Останні Олімпійські ігри у Давній Греції відбулися в 393 році н. е. У 394 році н. е. імператор Феодосій І своїм указом заборонив їх проведення. У 426 році н. е. відповідно до указу Феодосія ІІ були зруйновані грецькі святині разом з Олімпією.

Номер слайду 8

П'єр де Кубертен Відродженню Олімпійських ігор світ зобов’язаний цілеспрямованості та енергії П’єра де Кубертена – французького громадського діяча, гуманіста і просвітителя, історика, літератора. Вирішальною подією для утвердження новітньої Олімпійської ідеї був перший Олімпійський конгрес 1894 року в Парижі. Місцем проведення перших Олімпійських ігор сучасності 1896 року було обране грецьке місто Афіни.

Номер слайду 9

Перша Олімпіада сучасності (Афіни 1894 р) На першій афінській Олімпіаді виступали лише 245 спортсменів із 14 країн світу. Атлети змагалися у 9 видах спорту: греко-римській боротьбі, велосипедному спорті, гімнастиці, легкій і важкій атлетиці, плаванні, стрільбі, тенісі та фехтуванні.

Номер слайду 10

Минуло понад 100 років: зараз олімпійці є гордістю нації, і спортивні держави вкладають небачені суми у розвиток олімпійського руху. Мета Олімпійського руху полягає в тому, щоб розвивати прекрасні якості, яких набувають у змаганнях на дружніх полях любительського спорту, та об’єднати молодь усього світу раз на чотири роки на величному спортивному святі, що сприяє міжнародній довірі і добрій волі. Олімпізм – життєва філософія, що звеличує та об’єднує в гармонійне ціле тіло, волю й розум.

Номер слайду 11

Олімпійські кільця Олімпійський прапор Олімпійське гасло Олімпійська емблема Олімпійський гімн Олімпійський вогонь Олімпійський смолоскип

Номер слайду 12

П’ять кольорових кілець – синє, чорне, червоне, жовте, зелене – на чисто білому полотнищі – це Олімпійський прапор. Він урочисто підіймається в Олімпійському місті на високій щоглі олімпійського стадіону, там, де майорять прапори всіх держав-учасниць Олімпійських ігор.

Номер слайду 13

Спеціальним гаслом Олімпійських ігор є три слова: «Citius. Altius. Fortius». Ці три слова латинською означають – «швидше, вище, сильніше». Олімпійське гасло закликає всіх учасників олімпійського руху до вдосконалення та гармонії відповідно до духу олімпізму.

Номер слайду 14

Олімпійським вогнем є вогонь, що запалюють в Олімпії під егідою МОК. Він проходить свій шлях до міста, в якому відбуваються Олімпійські ігри, за допомогою смолоскипової естафети та закінчує подорож у великій чаші олімпійського стадіону.

Номер слайду 15

Олімпійська емблема чітко визначена в Олімпійській Хартії – правовому документі олімпійського руху. Основний її елемент – п’ять кілець, поєднаних з іншими елементами. Олімпійські кільця символізують ідеали й мету олімпійського руху. Вони мають синій, жовтий, чорний, зелений і червоний колір і переплітаються зліва направо. Кольори верхніх трьох кілець – синій, чорний і червоний. Нижче – жовте і зелене кільце. Вся фігура є правильною трапецією. Олімпійські кільця символізують толерантність і дружбу між усіма, хто бере участь у Олімпійських іграх з усіх п’яти континентів нашої планети.

Номер слайду 16

«Від імені всіх учасників я обіцяю дотримуватися правил чесної гри в істинно спортивному дусі в ім’я слави спорту та честі наших команд» .

Номер слайду 17

Зінаїда Турчина Валентин Манкін Володимир Голубничий Борис Шахлін Українські Олімпійські чемпіони

Номер слайду 18

Ольга Бризгіна Лариса Латиніна Поліна Астахова Віктор Чукарін

Номер слайду 19

Юрій Сєдих Валерій Борзов

Номер слайду 20

Оксана Баюл Інеса Кравець Володимир Кличко Олімпійські чемпіони незалежної України

Номер слайду 21

Лілія Подкопаєва Ірина Мерлені Катерина Серебрянська

Номер слайду 22

Юрій Нікітін Валерій Гончаров Юрій Білоног

Номер слайду 23

Яна Клочкова Наталя Добринська Рустам Шаріпов

Номер слайду 24

Яна Шемякіна – Олімпійська чемпіонка з фехтування Катерина Тарасенко, Наталя Довгонько, Анастасія Коженкова, Яна Дементьєва – Олімпійські чемпіонки з Академічної греблі (парні четвірки)

Номер слайду 25

Олексій Торохтій – Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Чебан – Олімпійський чемпіон з греблі на байдарках та каное (каное-одиночка 200 м )

Номер слайду 26

Олександр Усик – Олімпійський чемпіон з боксу (до 91 кг) Василь Ломаченко – Олімпійський чемпіон з боксу (до 60 кг)

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Учасниця Олімпійських Ігор у Ріо де Жанейро 2016 р. Чемпіонка ІІ Європейських ігор 2019 р.

Номер слайду 30

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

ppt
Додано
22 березня 2020
Переглядів
6114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку