Олімпійський урок та презентація "Олімпійці Херсонщини"

Про матеріал

Учні можуть познайомитися із історією олімпійських ігор, досягненнями спортсменів Херсонщини на олімпіадах, Цей урок виховувує почуття патріотизму, прагнення до здорового способу життя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ОЛІМПІЙЦІ ХЕРСОНЩИНИ» Вчитель початкових класів Ведиколепетиської ЗОШ №2 Воронова Лариса Володимирівна

Номер слайду 2

Стародавні Олімпійські ігри Історія Олімпійських ігор почалася в стародавньому місті Греції – Олімпії.

Номер слайду 3

Геракл Статуя Зевса в Олімпії Виникнення Олімпійських ігор пов’язують з іменем Геракла. Ігри проводилися на честь бога Зевса.

Номер слайду 4

Перші ігри відбулися у 8-му столітті до н.е. Під час проведення ігор на території Греції оголошувався «Священний мир» Стародавня Олімпія

Номер слайду 5

На стадіоні в Олімпії атлети змагалися в бігу, стрибках, боротьбі, метанні диска та списа, перегонах на колісницях.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вінок з гілок оливи Сучасний вінок Перші Олімпійські ігри відбулися у 776 р. до н. е. І з тих пір проходили раз на чотири роки і тривали 5 днів. Переможців нагороджували вінцем з гілок оливи. У 393 р. н. е. Ігри припинилися, а всі спортивні споруди було зруйновано.

Номер слайду 8

У 1896 році барон П'єр де Кубертен відновив Олімпійські ігри. З того часу вони проводяться постійно, раз на чотири роки. П'єр де Кубертен

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Олімпійська символіка: Олімпійські кільця Олімпійський прапор Олімпійське гасло Олімпійська емблема Олімпійський гімн Олімпійський вогонь Олімпійський смолоскип

Номер слайду 12

Олімпійський прапор П’ять кольорових кілець – синє, чорне, червоне, жовте, зелене – на чисто білому полотнищі – це Олімпійський прапор. Він урочисто підіймається в Олімпійському місті на високій щоглі олімпійського стадіону, там, де майорять прапори всіх держав-учасниць Олімпійських ігор.

Номер слайду 13

Олімпійське гасло Спеціальним гаслом Олімпійських ігор є три слова: «Citius. Altius. Fortius». Ці три слова латинською означають – «швидше, вище, сильніше». Олімпійське гасло закликає всіх учасників олімпійського руху до вдосконалення та гармонії відповідно до духу олімпізму.

Номер слайду 14

Олімпійський вогонь Олімпійським вогнем є вогонь, що запалюють в Олімпії під егідою МОК. Він проходить свій шлях до міста, в якому відбуваються Олімпійські ігри, за допомогою смолоскипової естафети та закінчує подорож у великій чаші олімпійського стадіону.

Номер слайду 15

Олімпійська емблема Олімпійська емблема чітко визначена в Олімпійській Хартії – правовому документі олімпійського руху. Основний її елемент – п’ять кілець, поєднаних з іншими елементами. Олімпійські кільця символізують ідеали й мету олімпійського руху. Вони мають синій, жовтий, чорний, зелений і червоний колір і переплітаються зліва направо. Кольори верхніх трьох кілець – синій, чорний і червоний. Нижче – жовте і зелене кільце. Вся фігура є правильною трапецією. Олімпійські кільця символізують толерантність і дружбу між усіма, хто бере участь у Олімпійських іграх з усіх п’яти континентів нашої планети.

Номер слайду 16

Олімпійська присяга «Від імені всіх учасників я обіцяю дотримуватися правил чесної гри в істинно спортивному дусі в ім’я слави спорту та честі наших команд» .

Номер слайду 17

ГАПОНЕНКО (Яновська) Інна   ДОСЕНКО Валерій  БОРЗУКОВ Андрій  ІЩЕНКО Павло  Олімпійські чемпіони Херсонщини

Номер слайду 18

КОНОВАЛЮК Олександр  КУВАКІН  Вадим  КАРПЕНКО Вікторія КАРЮХІН Григорій  

Номер слайду 19

КОРЧМІД Олександр  МОРОЗОВ Артем 

Номер слайду 20

ПІСКУНОВ Владислав   ПИГИДА  Наталія  ПРОЦЕНКО Андрій 

Номер слайду 21

 ПРИВЕДА Андрій  ТЕРЕЩЕНКО Владислав Миколайович 

Номер слайду 22

ШИТКО (ТИХОВА) Дар’я  ШАПАРНА Олена 

Номер слайду 23

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

ppt
Додано
2 жовтня 2018
Переглядів
1419
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку