Онлайн-ресурси та самоосвіта педагогів

Про матеріал
Одним із шляхів самореалізації та самоосвітньої діяльності педагога є участь у професійних конкурсах, конференціях, вебінарах та майстер-класах. Готуючись до них викладач опрацьовує досить великий об’єм основної та додаткової інформації, випробовує свої надбання у освітньому процесі. Ресурс, на який варто звернути увагу, що дає можливість додатково дистанційно підвищити свою кваліфікацію, опановуючи нові формати роботи це дистанційні навчальні курси.
Перегляд файлу

 

ПАЛАЦ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ

М. КИЄВА

 

 

Онлайн-ресурси та самоосвіта педагогів

 

 Городецька О. Г.

 

 

Київ – 2020

 

 

Одним із шляхів самореалізації та самоосвітньої діяльності педагога є участь у професійних конкурсах, конференціях, вебінарах та майстер-класах. Готуючись до них викладач опрацьовує досить великий об’єм основної та додаткової інформації, випробовує свої надбання у освітньому процесі.

Ресурс, на який варто звернути увагу, що дає можливість додатково дистанційно підвищити свою кваліфікацію, опановуючи нові формати роботи це дистанційні навчальні курси.

Основна їх перевага – вільний доступ, вузька спеціалізація напрямків, які можна обирати відповідно до своїх потреб, можливість навчання у зручному для себе місці і в зручний час.

Найбільш популярними і поширеними є наступні платформи.

https://prometheus.org.ua

Масові безкоштовні онлайн-курси з різних напрямків, які ведуть фахівці з ВНЗ України. Зручність ресурсу у його доступності – матеріали можна проходити в індивідуальному темпі, переглядаючи у зручний для себе час. Така можливість є далеко не на всіх навчальних платформах, деякі після проходження часу курсу закривають доступ до матеріалів, відео і лекцій. У Prometheus такої практики немає, що дуже зручно для вчителів.  В кожному курсі є теоретична частина, яка закінчується тестами. Тим, хто отримає прохідний бал, видають безкоштовний сертифікат. Є можливість отримати сертифікат для курсів підвищення кваліфікації. Для них виділяється окрема частина й сертифікат містить кількість отриманих кредитів. Мова більшості курсів українська, але є й англомовні

https://vumonline.ua

Платформа громадянського дистанційного навчання від Відкритого Університету Майдану, навчальні курси від провідних викладачів бізнес-шкіл, громадського сектору та практиківіз бізнесу. Теми курсів пов’язані з персональним розвитком та діяльністю відкритого суспільства і його формуванням в Україні. В кожному курсі є теоретична частина, яка закінчується тестами. Тим, хто отримає прохідний бал, видають безкоштовний сертифікат. Скоріш за все, ці сертифікати не підходять для підтвердження проходження курсів підвищення кваліфікації, але є цікавими для самоосвіти. Мова курсів українська.

https://ed-era.com

Порівняно молодий проект, розробляє і розміщує якісні онлайн-курси повного циклу, від лекцій до сучасно і доступно розроблених електронних книжок. На сьогодні вже виставлено курси з української мови та література, географія, біологія, англійська мова, фізика, математика, історія України, українська мова та література. В кожному курсі є теоретична частина, яка закінчується тестами. Тим, хто отримає прохідний бал, видають безкоштовний сертифікат. Є курси з педагогічною тематикою, але, скоріш за все, ці сертифікати не підходять для підтвердження проходження курсів підвищення кваліфікації. Тим не менш, вони будуть  цікавими для самоосвіти. Мова курсів українська.

https://eduhub.in.ua

Сайт містить декілька курсів. В кожному курсі є теоретична частина, яка закінчується тестами. Тим, хто отримає прохідний бал, видають безкоштовний сертифікат. Скоріш за все, ці сертифікати не підходять для підтвердження проходження курсів підвищення кваліфікації, але є цікавими для самоосвіти. Мова курсів українська.

https://vseosvita.ua

Сайт містить різноманітні курси (в розділі підвищення кваліфікації). Вони платні. Зразу після оплати, видається сертифікат про проходження, або участь. Ці сертифікати, скоріш за все,  підходять для підтвердження проходження курсів підвищення кваліфікації. Мова курсів українська.

https://naurok.com.ua

Сайт містить різноманітні курси, вебінари й конференції (в розділі підвищення кваліфікації). Вони платні. Зразу після оплати, видається сертифікат про проходження, або участь. Чи підходять вони для підтвердження проходження курсів підвищення кваліфікації не дуже зрозуміло.  Мова курсів українська.

https://www.edx.org

Сайт містить велику кількість різноманітних курсів. В кожному курсі є теоретична частина, яка закінчується тестами. Тим, хто отримає прохідний бал, видають сертифікат. А от сертифікат вже платний. Є курси з педагогічною тематикою. Курсів українською мовою немає.

https://www.coursera.org

Набір курсів різними мовами (переважно англійською, але в багатьох доступні українські субтитри). Особливо цікавим для вчителів може бути курс «Вчіться вчитися: Потужні розумові техніки, які допоможуть освоїти складний матеріал» (англ.: Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects). В кожному курсі є теоретична частина, яка закінчується тестами. Тим, хто отримає прохідний бал, видають сертифікат. А от сертифікат вже платний, але є програма субсидій.

Щороку до педагога приходять нові учні, що несуть із собою новий етап розвитку суспільства. Модель сучасного викладача передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Саме тому основною метою саморозвитку й самоосвіти має стати досягнення бажаного рівня професійної компетентності.

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Панченко Наталія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Панченко Наталія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Горбатюк Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
1 червня 2020
Переглядів
4648
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку