Вплив мережі Інтернет на сучасну освіту

Про матеріал
Стаття про сучасні тенденції в освіті та вплив мережі Інтернет на сучасний освітній простір
Перегляд файлу

Хто в наші дні ще не знає, що таке Інтернет? Хто ще ніколи не вводив запит в пошуковий рядок? Не раз уже інтернет ставав незамінним помічником у пошуку правильних відповідей на питання, що цікавлять нас. Людина не може знати абсолютно все, навіть в тій області, в якій вона працює і з якою стикається кожен день. Також людина - вкрай цікава істота, що робить розкид в виникають питаннях вкрай широким.

 

Але за допомогою комп'ютера, мобільного телефону, планшета і інших гаджетів можна не тільки одноразово поповнювати багаж своїх знань у різних сферах діяльності, але і цілеспрямовано зайнятися самонавчанням в конкретній галузі.

 

В даний час самонавчання через інтернет стає все популярнішим. І цю тенденцію не могли не помітити навчальні заклади і роботодавці. ВНЗ, індивідуальні курси і навіть школи стали активно використовувати інтернет-ресурси для розширення своїх можливостей і можливостей своїх учнів і студентів. Так, як приклад, можна навести дистанційне навчання, що може включати в себе доступ до всього необхідного матеріалу і канал зв'язку з наставником (в тому числі онлайy-консультації).

 

Щодо новою тенденцією в розвитку і поширенні інтернет-сервісів стало бажання роботодавців підвищити ефективність навчання своїх співробітників онлайн. Якщо на початку 2000-х років різні конференції, майстер-класи та семінари були, скоріше, чимось неординарним, то зараз кожна солідна компанія вважає обов'язковим надавати своїм підлеглим можливості і шляхи розвитку. Адже, за статистикою, підвищення кваліфікації у працівника виправдовується більш ніж на 30%, а це збільшення доходу фірми. До того ж, співробітники бачать можливі перспективи такого навчання і віддають свої симпатії тим компаніям, які підтримують їх ініціативи в подальшій освіті. Це значно зменшує плинність кадрів.

 

Таким чином, затребуваність в заходах з підвищення кваліфікації з роками не зменшується, проте все більше і більше перетворюється їх спосіб проведення. Так в останні роки тенденція онлайн-самонавчання значно зросла і серед компаній. Це пояснюється багатьма виникли перевагами. По-перше, позакласні заняття можуть значно заощадити кошти компанії на оренду приміщення, оплату проїзду, інструкторів та обладнання.

 

По-друге, це підвищує рівень задоволення співробітниками своєю компанією. За словами багатьох з них, надання навчання дозволяє їм бути в курсі всього нового і важливого, що відбувається в їх робочій сфері практично 24 години на добу. До того ж, це підвищує їх конкурентоспроможність.

 

По-третє, онлайн-навчання вкрай зручно в плані тайм-менеджменту, так як кожен співробітник може повернутися до нього в той час і в тому місці, коли і де йому буде зручно, не кажучи вже про численні повторення, якщо в них виникне необхідність . Також можна вибрати для навчання той гаджет, з яким працювати буде зручніше за все.

 

По-четверте, важливим фактором успішності онлайн-навчання є його екологічність. Воно більш ніж на 80% скорочує споживання електрики, і на стільки ж - витрату паперових засобів (підручники, брошури, конспекти).

 

Тенденція онлайн-навчання має всі шанси рости і розвиватися і в майбутньому. Не виключена ймовірність, що і багато українських компаній захочуть на неї перейти. Однак спілкування з неживим предметом виключає контакт «людина-людина» в процесі навчання. Для когось, можливо, це може стати серйозною перешкодою в освоєнні нового матеріалу, так як не варто применшувати значення людського фактора і впливу особистості наставника на мотивацію і розвиток студентів.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
1 червня 2020
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку