Оптичні прилади .Фотоапарат.

Про матеріал
Презентація містить відомості про історію та будову фотоапарата - оптичного приладу , наййбільш вживаного у повсякденному житті .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Оптичні прилади. Фотоапарат. Телескоп . Мікроскоп. Мета: - сформувати знання про будову і принцип дії найпростіших оптичних приладів – фотоапарата, телескопа, мікроскопа тощо; розвивати конструктивне мислення,навички використання додаткової літератури, показати практичну значущість набутих знань, розширювати кругозір;виховувати спостережливість та інтерес до вивчення фізики.

Номер слайду 2

Коли засіють небо мов мережкою, Нічні зірки , В віки дідів пройдуся стежкою , Я навпручки , Торкнусь думок і дій руками Крізь сон , крізь час, Того, що створено віками Лишень для нас.

Номер слайду 3

Робота вдома1. Прилади для збільшення2. Історія розвитку фотоапарата3. Телескопи

Номер слайду 4

Запитання1. Що таке лінза?2. Яку лінзу називають розсіювальною ?3. Яку лінзу називають опуклою?4. Задача . Обчислити оптичну силу лінзи , фокусна відстань якої дорівнює 20см.5. Задача . На якій відстані від очей потрібно розмістити плоске дзеркальце,щоб дивитись на своє обличчя без напруження ?

Номер слайду 5

Робота на картках(побудувати хід променів у тонкій лінзі)

Номер слайду 6

Менше двох століть віддіяють нас від того дня, коли вперше створені фотознімки стали сенсаційними – важко було подумати тоді, що дуже скоро на фотоаппарат чекає розвитку…цікава й незвичайна історія

Номер слайду 7

Ще на початку XVII-го ст астроном Иоганн Кеплер використовував закони заломлення світла в оптичних середовищах. Але зафіксувати таку проекцію вперше зміг Жозеф Нісефор Н’єпс в 1820роках , вибравши в якості фіксатора зображення асфальтовий лакб. Саме ця складна установка стала першим прооразом сучасного фотоаппарата. …

Номер слайду 8

В 1889 році новим, революційним кроком в еволюції фотографії стало відкриття братів Люмьер , запропонувавших використовувати специальні пластини для створення кольорового фото.

Номер слайду 9

Принцип роботи фотоапарата?Фотоапарат – спрацьовує як збиральна лінза.

Номер слайду 10

Кінопроекторrrrrrrrrfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 11

Діаскопfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 12

Микроскоп

Номер слайду 13

Конспект. Фотоапарати, проекційні апарати — це прилади для отримання дійсних зображень: фотоапарати — зменшеного, проекційні апарати — збільшеного; об’єктиви цих апаратів працюють як збиральні лінзи!Мікроскоп дає уявне обернене збільшене зображення малих об’єктів!Оптичні прилади, що збільшують кут зору на розглядуваний предмет: — лупа, мікроскоп — на мікрооб'єкти; — бінокль, телескоп — на віддалені предмети.

Номер слайду 14

 1     2          3 4    5              2                      6                       7                                     8           9    10                   11                                             12                                                                                    62 Кросворд 6124

Номер слайду 15

Всього півтора століття було треба людству, щоб навчитися зберігати навіки важливі події, красиві пейзажи і дорогі лиця. І сьогодні фотоаппарат ( навіть вбудований у ваш гаджет) – це не просто техніка, створювати справжні художні шедеври… І нехай в вашому житті будуть лише яскраві моменти!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
18 жовтня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку