Органайзер технологія трафаретного розпису

Про матеріал
Органайзер – це корисний аксесуар, який допомагає організувати своє робоче місце і багато маленьких речей завжди під рукою; Трафарет - особлива техніка нанесення малюнка на стіну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект «Органайзер»Вчитель: Бурик Марина сергіївна

Номер слайду 2

Актуальність. Органайзер – це корисний аксесуар, який допомагає організувати своє робоче місце і багато маленьких речей завжди під рукою;Трафарет - особлива техніка нанесення малюнка на стіну.

Номер слайду 3

Вимоги до органайзера. Функціональність (папірці для записів, ручки, маркери)Оригінальність. Стильність. Дешевизна. Невелика кількість деталей. Прості з’єднання

Номер слайду 4

Необхідні матеріали та інструменти:- Трафарет;- трафаретні кисті;- акрилові фарби;- паперовий рушник;- одноразова тарілка (мольберт);- синій малярський скотч або інший, який добре тримає та легко відривається;- тонкі пензлики для акварельної фарби.

Номер слайду 5

Органайзер

Номер слайду 6

Трафаретний розпис на поверхні

Номер слайду 7

Трафарети для декору своїми руками. Виготовити трафарет самостійно не складно. Головне запастись терпінням, і якщо у вас є величезне бажання реалізувати вашу ідею, приступайте до дій. Візьміть орнамент, що вам сподобався, і переведіть його на кальку, дотримуючись однакових проміжків між мотивами. Розфарбуйте орнамент кольоровими олівцями чи фломастерами. Позначте напрямок лінії для правильного розташування візерунка на органайзері. Перенесіть малюнок на щільний папір (тонкий картон або ватман), і виріжте скальпелем всі зафарбовані ділянки кожного кольору. Починайте з найбільших і вирізайте до найдрібніших. Скальпель завжди ведіть у напрямку себе. Якщо напрямок змінюється, повертайте лист, але не скальпель. Поєднайте всі вирізані трафарети всіх кольорів в одному. Для перевірки точності перекладеного візерунка.

Номер слайду 8

Порядок роботи з трафаретом за розписом органайзера: Закріплюємо шаблон на поверхні. Крізь різьблений малюнок акуратно наносимо фарбу на органайзер. Забираємо губкою надлишки фарби. Після нетривалого сушіння знімаємо трафарет. Фарбу на кисть, губку чи валик набирати треба зовсім небагато, інакше будуть підтікання. Краще насичувати розпис поступово. Для створення складного зображення, що складається з кількох відтінків, кожен наступний колір наноситься після висихання попереднього. Дрібні похибки можна виправити тонким пензликом. У ході розпису органайзеру по трафарету корисно знати такі особливості роботи: Пензель потрібно тримати не під кутом, як ми зазвичай звикли, а строго перпендикулярно поверхні. Заповнення фарбою вирізів трафарету краще робити обертальним рухом або набиванням пензлем (губкою), інакше ворсинки можуть залізти під шаблон. Розпис великого трафарету краще робити валиком, не забуваючи знімати з нього фарбу паперовою серветкою.

Номер слайду 9

Технологічна карта на виготовлення органайзеру№з/п. Назва операціїОпис операціїГрафічне зображення чи фотоІнструменти та приладдя1. Підготовка матеріалів та інструментів. Повторення правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог при використанні обраних матеріалів та інструментів. Шпагат, мішковина, картон, клей.2. Виготовлення заготовок. Вирізати з картону потрібного розміру деталі та склеїти, отримавши циліндричну заготовку. Ножиці, картон, клей. 3. Виготовлення елементів органайзеру. На циліндричні заготовки нанести трафаретний розпис. Внутрішню частину обмотати мішковиною. Трафарет, фарби кісточки, мішковина клей, ножиці.4. З’єднання елементів з основою. З’єднати елементи органайзеру з зоготовкою основи за допомогою клею. Клей.5. Виготовлення філіграні. На підготовлені трафарети викласти нитки шпагату та залишити висихати. Надати елементам об’ємної форми. Шпагат, ножиці, клей.6. Оздоблення виробу філігранню. Приклеїти елементи філіграні до елементів органайзеру. Та оздобити мереживом. Клей, мереживо.7. Остаточна зборка виробу. Переглянути якість виконання роботи. 

pptx
Додав(-ла)
Бурик Марина
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
1458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку