Організація проведення тиждня охорони праці та безпеки житєдіяльності

Про матеріал
З метою недопущення нещасних випадків та попередження аварій щороку проводиться тиждень охорони праці та безпеки житєдіяльності, який несе навчальний характер для учнівської молоді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності в ДНЗ “Чортківське ВПУ” Інженер з охорони праці : Карпик С.М.

Номер слайду 2

Виставка навчальної літератури з охорони праці та пожежної безпеки Діяльність є необхідною умовою існування людини і людського суспільства. Форми діяльності різноманітні. Вони включають інтелектуальні, прикладні і духовні процеси, що протікають у виробничій, науковій, суспільній, культурній, у побуті, і інших сферах життя людини.            Праця – є вищою формою діяльності людини.

Номер слайду 3

Про все це і багато іншого усі бажаючі учні та працівники ДНЗ «Чортківське ВПУ» мали змогу прочитати, відвідавши виставку літератури з охорони праці, що була організована в рамках проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності за участі викладача охорони праці Карпика С.М. та бібліотекаря Петрів О.З  в училищній бібліотеці.

Номер слайду 4

Проведення виїзної екскурсії в Чортківський районний відділ Управління ДСНС України у Тернопільській області В рамках проведення тижня охорони праці організовано виїзну екскурсію для учнів групи № 12 у Чортківський районний відділ Управління ДСНС України у Тернопільській області. Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення.

Номер слайду 5

Старший пожежний рятувальник пожежної частини розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням, та навчальна кімната де працівники  Чортківського районного відділу Управління ДСНС України у Тернопільській області із застосуванням звукових та піротехнічних засобів навчаються та відпрацьовують методи для рятування потерпілих та гасіння пожежі.  .

Номер слайду 6

Учні фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали учні. Під час зустрічі старший пожежний рятувальник  звернув увагу учнів на  причини виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі. Після побаченого і почутого кожен учень глибше розуміє  важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити учнів з професією героя-рятувальника та навчити  безпеці життєдіяльності

Номер слайду 7

Перегляд навчального фільму з питань пожежної безпеки В рамках проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності викладач охорони праці Карпик С.М. провів урок в групі №13, щодо дотримання правил пожежної безпеки. Урок розпочався з перегляду навчального фільму, де детально було продемонстровано алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації чи пожежі. .

Номер слайду 8

Викладач обговорив з учнями основні проблеми щодо стану протипожежного захисту навчальних закладів, а також щодо основних шляхів їх вирішення, також пояснив, що дотримання вимог пожежної безпеки є запорукою безпеки не лише вихованців, а й працюючого персоналу та батьків. Карпик С.М. розповів про профілактичні заходи щодо запобігання виникненню пожеж та інших надзвичайних ситуацій в навчальних закладах, та про правильне використання первинних засобів пожежогасіння (вогнегасника та приладдя пожежного щита), порядку евакуації. Також, нагадав правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Наостанок, всім присутнім вручив відповідні пам'ятки з основними правилами поведінки при виникненні різних надзвичайних ситуацій

Номер слайду 9

Проведено конкурс малюнків  “Охорона праці очима дітей ” Сьогодні проблема охорони праці є однією з найактуальніших. Травматизм на виробництві завдає багато горя та страждань не тільки працівникам та їх родинам, а й безпосередньо впливає на економіку країни. Щодня на виробництві травмуються сотні людей. Це свідчить про не достатність знань з охорони праці. Тому виховувати високу культуру безпеки праці, відповідальне ставлення до особистої безпеки, збереження життя та безпеки оточуючих людей потрібно ще з раннього дитинства, бо сьогоднішні учні – це майбутні працівники і роботодавці.

Номер слайду 10

Учнівські малюнки відображають тематику охорони праці, промислової безпеки та правила безпечної поведінки у повсякденному житті. З метою використання творчих здібностей учнівської молоді та залучення до цього процесу їх батьків, виховання культури безпечної праці у підростаючого покоління, а також популяризації превентивних методів запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в рамках проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності 15 березня 2018 року викладач з охорони праці Карпик С.М. організував конкурс учнівських малюнків “Охорона праці очима дітей” За умовами конкурсу творчі роботи були виконані за тематикою охорони життя і здоров’я, техніки безпеки і правил поводження в місцях підвищеної небезпеки. 

Номер слайду 11

Відритий урок-тренінг на тему "Врятуй та допоможи".

Номер слайду 12

Номер слайду 13

В приміщенні гуртожитку, проведено виховний захід по правилах евакуації під час пожежі та правил користування вогнегасниками

Номер слайду 14

Проведено тренувальні навчання з евакуації з приміщення гуртожитку №2 ДНЗ «Чортківське ВПУ» 13 березня 2018 року о 21 годині 30 хвилин Чортківським районним відділом ГУМНС України в Тернопільській області в присутності виховатилів, чергового майстра та чергових вахтерів було проведено теоретичні та практичні заняття з питань евакуації при пожежі в житловому гуртожитку ДНЗ «Чортківське ВПУ». Перед проведенням заходу головний інспектор Чортківського районого відділу ГУМНС України в Тернопільській області провів з обслуговуючим персоналом ДНЗ «Чортківське ВПУ» роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, нагадав про правила поведінки під час пожежі.

Номер слайду 15

Під час проведення навчальних евакуацій педагогічний  та обслуговуючий колектив показали свої навички з найкращої сторони. Під чітким керівництвом головним інспектором Чортківського районого відділу ГУМНС України в Тернопільській області та злагодженими діями педагогів та технічних працівників усі учні були евакуйовані з приміщення гуртожитку № 2 в найкоротший термін. Після проведених навчальних евакуацій рятувальники провели бесіду з учнями та нагадали про дотримання елементарних правил пожежної безпеки в побуті, дії при виникнення пожежі та телефон виклику пожежно-рятувального підрозділу «101». Підводячи підсумки даного заходу, можна сказати, що учні та педагогічний колектив зможуть швидко зорієнтуватися при виникнення будь-якої надзвичайної ситуації (події) та провести евакуацію в найкоротший час.

Номер слайду 16

Дякую за увагу Бажаю, щоб життя та праця були безпечними.

ppt
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку