Основи здоров'я "Безпека вдома"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе систематизувати та закріпити навчальний матеріал з теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Я.В.Кеба

Номер слайду 2

Гострі, колючі та ріжучі предмети Ліки Побутова хімія Вогонь Електричні прилади Газ Причини небезпеки вдома:

Номер слайду 3

Небезпека 1. Гострі, колючі та ріжучі предмети

Номер слайду 4

ПРАВИЛА Колючими, ріжучими предметами користуйся лише в присутності дорослих і з їхнього дозволу. Ніколи не користуйся незнайомими інструмен-тами. Передавай ніж, ножиці, шило тупим кінцем. Ріж завжди в напрямі від себе. Не залишай гострі предмети без нагляду. Усі гострі предмети та ті, що колють і ріжуть, обов’язково клади на свої місця.

Номер слайду 5

Небезпека 2. Ліки

Номер слайду 6

ШВИДКА ДОПОМОГА 103

Номер слайду 7

НЕБЕЗПЕКА 3. ПОБУТОВА ХІМІЯ

Номер слайду 8

ПРАВИЛА Незнайомі предмети до рук не бери. Не відкривай жодних упаковок із побутовою хімією. Отруйні і вибухонебезпечні речовини, повинні зберігатися окремо. Не користуйся сірниками поблизу банок або пляшок із різким запахом.

Номер слайду 9

НЕБЕЗПЕКА 4. ВОГОНЬ

Номер слайду 10

ЗА МАЛЮНКАМИ СКЛАДІТЬ ПРАВИЛА

Номер слайду 11

ПРИ ПОЖЕЖІ ДЗВОНИ: 101

Номер слайду 12

НЕБЕЗПЕКА 5. ЕЛЕКТРИЧНІ ПРИЛАДИ.

Номер слайду 13

ПРАВИЛА Ніколи не вмикай і не вимикай електроприлади мокрими руками . Не забувай вимикати електроприлади з розетки. Стеж, щоб електроприлади завжди були справні, щоб у них не потрапляла вода . Не торкайся пошкоджених проводів, зламаних розеток. Обірвані проводи обходь якомога далі. Грай в комп’ютерні ігри та дивись телевізор не більше півгодини на день.

Номер слайду 14

НЕБЕЗПЕКА 6. ОБЕРЕЖНО, ГАЗ! Не потрібні плитці дрова. Встане мама вранці-рано, Поверне легенький краник, Сірником чиркне — і враз Спалахне у плитці...

Номер слайду 15

ПРАВИЛА Якщо ти відчув запах газу, негайно поклич дорослих. Відчини широко вікно і провітри квартиру. Якщо відчувається запах газу, не вмикай світло і не запалюй вогонь, бо вибухне.

Номер слайду 16

ЯКЩО У КВАРТИРІ ПАХНЕ ГАЗОМ, ТЕЛЕФОНУЙ 104

Номер слайду 17

• Не потрібно торкатися чайника, який стоїть на вогні, оскільки він... (гарячий). • Відкрита електрична розетка — це... (небезпека). • Не потрібно брати пральний порошок, оскільки він... (отруйний). • Щоб різати папір, тобі потрібні... (ножиці). • Ніж — це... (гострий) предмет. • Якщо стався... (нещасний) випадок, потрібно викликати «Швидку допомогу». • Електрична... (розетка) може бути небезпечною, якщо сунути в неї пальці. • ГРА «ПІДКАЖИ СЛОВЕЧКО»

Номер слайду 18

Будьте здорові!

ppt
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
1118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку