Основні ознаки тексту. Речення з правильним і неправильним порядком слів (деформоване речення).

Про матеріал
Презентація "Основні ознаки тексту. Речення з правильним і неправильним порядком слів (деформоване речення)" місить корисні матеріали для практичної роботи за зазначеною темою. Вона сприяє удосконаленню навички класифікувати речення за метою висловлювання. Матеріал розроблений для використання в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні ознаки тексту. Речення з правильним і неправильним порядком слів (деформоване речення).

Номер слайду 2

Що таке текст?З чого складається текст? З чого складається речення? З чого складається слово?

Номер слайду 3

Прочитайте текст. Про що тут говориться? Чи є в цьому тексті помилки? Знайдіть їх. Поміркуйте, чи можна виправити?Журавлик. Восени хлоп’ята знайшли в кущах журавля. У журавля було поранене крило. Хлоп’ята принесли журавля в село. І довго хлоп’ята лікували хворого журавля. І ось журавель видужав.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Складіть і запишіть зв’язний текст з деформованих речень. Підкресліть у кожному реченні слова, що пов’язують їх одне з одним.Їжак. У, гуляли, якось, лісі, діти.Їжачка, біля, вони, старенької, верби, побачили. До, Петрик, клубочка, маленької, вкотив, торбинки. Додому, тваринку, діти, принесли. Молоко, в, налили, миску, йому. У, вони, підріс, відпустили, коли, ліс, а, його, він. Тварина, корисна, це, їжак.

Номер слайду 6

Їжачок

Номер слайду 7

Прочитайте текст. Вставте пропущені слова, які є засобами зв’язку. Лісова красуняЇї знайшли торік на лісовій галявині, Маленька, худа кізка благально дивилась на людей. ______ніби чекала порятунку. Шофер Дмитро Гуляй та його дружина принесли маленьку_____додому._______спочатку навчили пити молоко з соски. Потім ________почала їсти кашу, стала пастися. Рана на ніжці загоювалася. Минув час.______стала стрункою лісовою красунею. Особливо подружилась _________ з Мар’янкою. Ходить з _______ по хліб до магазину. Зустрічає _______ біля дому після занять у школі.

Номер слайду 8

Косуля

pptx
Додав(-ла)
Марчук Галина
Додано
19 січня 2021
Переглядів
2115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку