Основні види аеробіки

Про матеріал
Основні види аеробіки, вправи для розстяжки. Підбір одягу для занять з аеробіки.
Перегляд файлу

Види аеробіки

Аеробіка набула популярності ще в 70-х роках. Із часом з’явилося чимало нових напрямків, які вимагають додаткового обладнання. Від степ-платформ до велосипедів — зробили добірку основних видів аеробіки.

Степ-аеробіка

Один із силових різновидів аеробіки. У якості додаткового навантаження використовують спеціальну платформу — степ. Чоловіки можуть використовувати також гантелі.  На заняття з аеробіки потрібно мати зручний спортивний одяг та взуття.

Фітбол-аеробіка

На заняттях із цього виду аеробіки використовують габаритний м’яч, або фітбол. З його допомогою учасники виконують динамічні вправи для жироспалювання чи силовий комплекс на нарощування м’язів. Заняття з фітболом також дуже ефективні для усунення болю в спині.

Силова аеробіка

Заняття проходять із використанням обтяжень. Особлива увага зосереджується на нижній частині тіла та руках. У ролі обтяжень використовують еспандери, фітболи або невеликі гантелі. Усі вправи виконуються по колу. Рекомендуємо використовувати під час занять легінси чи вузькі шорти, а також не надто вільну майку.

Аквааеробіка

Заняття з аквааеробіки відбуваються в басейні чи морі. Роль навантаження відіграє супротив води. Аквааеробіка — чудовий варіант спорту для тих, хто має проблеми з суглобами чи надмірну вагу. Також популярний серед вагітних жінок та в постреабілітаційний період.

Велоаеробіка

Під час занять із велоаеробіки використовують як звичайний велосипед, так і вело- чи еліптичний тренажер. Така аеробіка безпечна для людей з артритом і для тих, хто має надмірну вагу. Початківцям рекомендована коротка велопрогулянка парком або заняття з тренером у спортзалі, а для більш просунутих — тривалі поїздки та заняття з підйомами. Для таких тренувань буде актуальною пляшка для води. Регулярне пиття дозволить підтримувати оптимальний рівень гідратації.

Підтягнуте тіло та висока витривалість вимагають регулярності тренувань. Почніть займатися аеробікою вже сьогодні, щоб отримати фігуру мрії, глибокий сон та міцний імунітет.

docx
Додано
13 вересня 2021
Переглядів
3151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку