Основні види рятувальних та не відкладних робіт під час захисту населення від надзвичайної ситуації ( Презентация )

Про матеріал

Рятувальні роботи у мирний час проводяться в райо­нах стихійних лих, повені, землетрусу, масових пожеж, селевих потоків, на місцях аварій на виробництві і транс­порті. Мета робіт — пошук потерпілих, рятування їх з-під завалів, зруйнованих будинків, захисних споруд, на­дання першої медичної допомоги, евакуація з осередків ураження до медичних установ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учбові питання: Рятувальні та інші невідкладні роботи у надзвичайних ситуаціях. Організація та проведення рятувальних робіт в осередку ураження. Заходи по ліквідації наслідків зараження.

Номер слайду 2

Рятувальні та інші невідкладні роботи (РІНР) здійснюються у разі надзвичайних ситуацій. Мета РІНР – припинення дії небезпечних факторів, рятування життя та збереження здоров'я людей, локалізація зон надзвичайних ситуацій. Роботи організовують у максимально короткі терміни і проводять безперервно, вдень і вночі, у будь-яку погоду, до повного їх завершення. Види рятувальних та інших невідкладних робіт: розвідка, транспортне, інженерне, дорожнє, гідрометеорологічне, технічне, матеріальне і медичне забезпечення. Обсяги робіт визначають за даними розвідки. Вони залежать від масштабу та характеру надзвичайної ситуації, що виникла.

Номер слайду 3

Гідравлічне обладнання. Механізований інструмент Пневматичне обладнання. Пневматичні подушки . призначені для переміщення та підйому великогабаритних предметів при проведенні аварійно-рятувальних робіт. Використовується на будь-якій непідготовленій поверхні (нерівній, м'якій, вологій). Вантажопідйомність однієї пневмоподушки – 68 тон.

Номер слайду 4

1 2 3 Надання першої медичної допомоги. Засоби енергозабезпечення та освітлення Робочий інструмент 1 21 31 431 5431 6431 Конус сигнальний використовується для огородження місця проведення аварійних робіт. Сигнальна стрічка поліпропіленова використовується в якості тимчасового огородження аварійних робіт та інших небезпечних участків. Вогнегасник ВП-6 призначений для гасіння різних речовин та матеріалів, горючих рідин, газів (пожеж класів А,В,С), електроустаткування під напругою не більше 1000В 1 21 31 Засоби захисту Допоміжне обладнання

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Мал. У районі землетрусу Для ліквідації наслідків землетрусу залучаються форму-вання оснащені інже-нерною та іншою потужною технікою і інструментом (мал.). Під час повені для проведення рятувальних робіт залучаються рятувальні формування, відомчі спеціалізовані підрозділи із плавзасобами, санітарні формування, гідрометеорологічні пости тощо (мал.).

Номер слайду 11

При виникненні снігових заметів здійснюють розчистку транспортних магістралей, відновлення роботи об’єктів життєзабезпечення, енерго-, тепло- та водопостачання (мал.).   При гасінні лісових пожеж проводиться: закидання кромки пожежі землею; облаштування огороджувальних смуг та канав (мал.);

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Спеціальна обробка – захід із ліквідації наслідків радіаційного, хімічного, біологічного зараження. Вона включає: дезактивацію, дегазацію і дезінфекцію території і будівель, транспорту та іншої техніки, одягу і взуття, засобів колективного та індивідуального захисту, а за необхідності і санітарну обробку людей. Дезактивація – процес видалення радіоактивних речовин із забруднених поверхонь до допустимих норм зараження, безпечних для людини. Дегазація – процес знезаражування забруднених об’єктів шляхом руйнування (нейтралізації) чи видалення отруйних речовин Дезінфекція – процес знищення заразних мікробів, вірусів, грибків, рикетсій, руйнування токсинів на зараженних об’єктах. Способи дезінфекції: хімічний, фізико-хімічний та механічний Дезінсекція - знищення комах і кліщів. Дератизація - знищення гризунів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карась Ірина Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Захист Вітчизни (для юнаків) 11 клас (Мусієнко І.І., Кучерина С.Є., Крамаренко О.Б.)
Додано
1 жовтня 2018
Переглядів
8582
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку