Особливості дії тютюнового диму, алкоголю і наркотиків на розвиток репродуктивної системи підлітків.

Про матеріал
Презентація до теми уроку "Особливості дії тютюнового диму, алкоголю і наркотиків на розвиток репродуктивної системи підлітків. Відпрацювання алгоритму відмови від небезпечних пропозицій в умовах тиску"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості дії тютюнового диму, алкоголю і наркотиків на розвиток репродуктивної системи підлітків Практичне завдання. Відпрацювання алгоритму відмови від небезпечних ситуацій в умовах тиску

Номер слайду 2

Мої очікування від вас…

Номер слайду 3

Ваші емоції насправді…

Номер слайду 4

На жаль, куріння — дуже поширена шкідлива звичка, про яку всі знають. Також усім відомо про шкідливий вплив нікотину. Проте, позбутися цієї шкідливої звички дуже важко.

Номер слайду 5

Сигарети містять нікотин, отруйні смоли і багато інших канцерогенів.

Номер слайду 6

Дим сигарет забруднює легені, спричиняє кашель; з рота погано пахне, жовтіють зуби і пальці рук; нікотин утруднює роботу серця, пришвидшує пульс; пришвидшує старіння шкіри, припиняє ріст організму.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Курці отрують не тільки себе, а й тих хто біля них

Номер слайду 9

Пасивне паління Ось як розходжується нікотин при палінні: залишається в організмі курця - 20%; -- руйнується при згоранні - 25%; - залишається в недопалку - 5%; - йде в повітря - 50%. Тобто, 50% нікотину разом з димом залишається в повітрі, яким дихають без вини винні.

Номер слайду 10

Притча про куріння Дуже давно, коли тютюн тільки було завезено до України з далеких країн, біля підніжжя Говерли жив один мудрий дід. Він не злюбив цю дурман-рослину і закликав людей не вживати її. Якось він побачив, що навколо купців, які розклали крам для продажу, зібрався натовп. Купці викрикували: — Божественний лист! Засіб від усіх хвороб! Підійшов старий і сказав: — Цей «божественний лист» приносить людям і іншу користь: до курія в дім не зайде злодій, його не вкусить собака, він ніколи не постаріє... Купці з радістю дивилися на нього. — Ти маєш рацію, о мудрий старче! — сказали вони. — Але звідки ти знаєш про дивовижні властивості «божественного листа»? Мудрий дід пояснив: — Злодій не зайде до садиби курія тому, що той усю ніч буде кашляти, а крадій не любить будинки, де вночі не сплять люди. Через декілька років паління людина заслабне і ходитиме з палицею. Отже, його почнуть боятися собаки. Нарешті, він не постаріє, бо помре молодим... Відійшли селяни від купців і задумались... Запитання до класу: Чиї слова були переконливішими для селян: купців чи старого? Чому? Як би ви вчинили на місці діда? Поясніть свої міркування. Доберіть влучний заголовок до притчі, який би міг стати слоганом для всіх людей планети

Номер слайду 11

Особливості дії тютюнового диму на репродуктивну систему підлітків Паління в підлітковому віці негативно впливає на всі фізіологічні системи, зокрема й на процес дозрівання репродуктивної системи. Навіть коли дорослі чоловік та жінка вирішують народити дитину, але вони вже кинули курити, наслідки паління БУДУТЬ негативно впливати на них самих та на здоров'я їхньої майбутньої дитини. Наслідки паління становлять загрозу й на генетичному рівні, оскільки позначаються на потомстві в другому й третьому поколінні

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Найкращий спосіб не стати алкоголіком – не вживати спиртного З А П А М ʻ Я Т А Й Т Е !

Номер слайду 15

Особливості дії алкоголю на репродуктивну систему підлітків Алкоголь також негативно впливає на репродуктивне здоров'я. Насамперед, він порушує спадковий матеріал статевих клітин, що призводить до важких наслідків для потомства — розумової відсталості, анатомічних каліцтв, захворювань внутрішніх органів та систем. А також порушує роботу ендокринних залоз, що особливо небезпечно в підлітковому віці, оскільки від нормального функціонування ендокринної системи залежать ріст, розвиток і статеве дозрівання.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

У наркоманів:

Номер слайду 18

Легко піддаються втягненню в наркоманію морально – нестійкі люди, недисципліновані, схильні до правопорушень. Життя доводить – ті, хто рано починають зловживати тютюном, алкоголем, - легко звертають до наркотиків. Наркотики діють на дівчат ще сильніше, ніж на хлопців, - вилікувати їх майже неможливо. З А П А М ʻ Я Т А Й Т Е !

Номер слайду 19

Наслідки впливу тютюну, алкоголю, наркотиків на репродуктивну систему підлітка

Номер слайду 20

Робота в групах методом обговорення «Відкритий мікрофон» (І група) - Вплив алкоголю на статевий розвиток підлітка (ІІ група) Вплив тютюну на статевий розвиток підлітка ІІІ група) - Вплив наркотиків на статевий розвиток підлітка План виступу: Позиція. Почніть словами: «Я вважаю, що алкоголь, наркотики, тютюн впливає на статеве дозрівання підлітка...». Обґрунтування. Починаючи словами: «...тому що...... Наведіть причину виникнення цієї думки, тобто на чому ґрунтуються докази на підтримку вашої думки. Приклад. Продовжуйте висловлювання словами: «...наприклад...», і наведіть приклади, що доводять вашу думку. Висновок, «...тому я вважаю...» й узагальніть свою думку закликом прийняти вашу думку або плакатом «Ні!». — Давайте підведемо підсумки нашого «Відкритого мікрофону».

Номер слайду 21

Відпрацювання алгоритму відмови від небезпечних ситуацій в умовах тиску

Номер слайду 22

Рефлексія: - На цьому уроці для мене було актуально дізнатися…

Номер слайду 23

Підсумок Роблячи вибір між курінням, алкоголем, наркотиками й відмовою від цих шкідливих звичок, слід обов'язково отримати та проаналізувати інформацію, потрібну для прийняття рішення. В іншому разі — це буде не ваше, а чуже рішення. Вами маніпулюватимуть інші люди й використовувати вас задля власних цілей. Потрібно мати навички відмови від шкідливих звичок.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Дутчак Ігор Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Богданова Ольга Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кравчук Алла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Бондаренко Олеся Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Феденёв Влад
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Іванченко Наталія
    Дуже гарна робота, дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Пащенко Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
ppt
Додав(-ла)
Усач Юлія
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
11662
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку