Презентація "Вплив наркотиків на репродуктивну систему підлітків

Про матеріал
В презентації подані матеріали до уроків : Особливості дії тютюнового диму , алкоголю та наркотиків. Психологічні та соціальні наслідки ранніх статевих відносин та підліткової вагітності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив наркотиків на репродуктивну систему підлітків. Матеріали до уроку з основ здоров’я 8 клас

Номер слайду 2

Репродуктивне здоров’я – це стан психологічного, розумового та соціального благополуччя, а не просто відсутність хвороб чи недуг в усіх сферах, що стосуються репродуктивної системи, її функцій і процесів.

Номер слайду 3

Чинники впливу на репродуктивне здоров’я: Несприятливий для здоров’я спосіб життя( хронічний стрес, низька фізична активність, безладні статеві зв’язки, нераціональне харчування, відсутність режиму праці й відпочинку тощо); Уживання шкідливих речовин (тютюну, алкоголю, наркотиків); Негативні чинники екологічного середовища (забруднення навколишнього середовища, високий рівень радіації тощо); Негативні чинники соціального середовища (низький рівень життя, безробіття тощо); Негативні спадкові чинники; Недоступність медичних послуг; Недоступність послуг з консультування та інформування. Незахищені статеві стосунки

Номер слайду 4

Вплив наркотиків на репродуктивне здоров'я підлітка Наркотики ще більше, ніж нікотин та алкоголь, порушують генетичний апарат статевих клітин. Потомство наркоманів страждає від усіляких каліцтв, порушень роботи нервової системи та інших фізіологічних систем організму. Але найчастіше це потомство просто не народжується, оскільки гине на ранніх стадіях ембріогенезу. Не випадково кажуть, що наркотики можуть стати стратегічною зброєю для знищення цілої країни. Наркотики діють на ендокринну систему, порушують нормальний синтез гормонів і припиняють процеси розвитку в підлітковому віці. Особливою небезпекою для потомства є зловживання наркотичними препаратами під час вагітності. Наркотичні речовини потрапляють у плід і отруюють його. Наркотики потрапляють і в материнське молоко, тому мати- наркоманка не може годувати свою дитину.

Номер слайду 5

Що таке наркотичні речовини. Наркотичні речовини – це психоакткивні сполуки, що:a) справляють специфічну дію на ЦНС(заспокійливу, стимулювальну, галюциногенну)б) здатні спричиняти залежність і становлять серйозну небезпеку для здоров'яв) їх законодавчо внесено до списку наркотиків

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Впив раннього статевого життя на репродуктивне життя До ризиків, пов'язаних з раннім статевим життям, належать: - рання вагітність, що наражає на небезпеку здоров'я матерів-підлітків та їхніх дітей; - нервові стреси й невдачі, пов'язані з неготовністю нервової системи підлітка до таких стосунків; - зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), зокрема ВІЛ/СНІДом.

Номер слайду 8

Психологічні й соціальні наслідки підліткової вагітності: Важко протікає, плоги стають медичною проблемою; Підліток не готовий ростити свою дитину, виховувати її, оскільки сам ще потребує батьківської опіки; Страх дівчат за свою майбутню безплідність.

Номер слайду 9

Збереження репродуктивного здоров'я Загартовування організму; Фізичні вправи; Налагодження режиму праці та відпочинку; Помірне споживання солі, спецій, органічної жирної їжі.

Номер слайду 10

Бережіть своє здоров’я !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Андріїв Тетяна Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
8875
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку