Особливості окремих складових третинного сектору. Формування інформаційного суспільства

Про матеріал
Інфраструктурну основу глобальної економіки становлять сучасні транспортно-логістичні системи та інформаційно-комунікаційні мережі. • Транспортно-логістичні системи об'єднують різні види транспорту, якісні шляхи сполучення, перевалочні й складські комплекси, рухомий склад і технічне обладнання, що забезпечує роботу транспорту, організацію, обслуговування та управління перевезеннями. • Інформаційно-комунікаційні мережі — це багатофункціональні системи каналів зв'язку та комутаційне обладнання, які забезпечують якісну передачу даних на різні відстані. • Світовий ринок інвестицій — це глобальний механізм розподілу потоків майнових та інтелектуальних вкладень між країнами в глобальній економіці. • Міжнародний туризм є однією з найбільш прибуткових складових світового господарства. • Інформатизація суспільства полягає у глобальному переході до безпаперової передачі різноманітних даних.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості окремих складових третинного сектору. Формування інформаційного суспільства. ВЧИТЕЛЬ ГЕОГРАФІЇ – Пічкур Б. А.

Номер слайду 2

САМОСТІЙНА РОБОТА1. 1 місце виробництво сталі посідає?2. Найбільші запаси ______зосереджені в Бразилії, Австралії, Канаді, Китаї, Індії, Казахстані, Україні, Росії, Південній Африці, Швеції.3. Найбільшими споживачами алюмінію є….4. Україну в глобальному ланцюгу доданої вартості у виробництві алюмінію представляє __________ завод, сировина постачається з Гвінеї.5. Перше місце з виробництва автомобілів світу займає?6. Яка країна є лідером у виробництві потужних суперкомп'ютерів, які, зокрема, використовуються з військовою метою.

Номер слайду 3

1. Сучасні транспортно-логістичні системи та інформаційно-комунікаційні мережі як інфраструктурна основа глобальної економіки. Глобальні ланцюги доданої вартості переважно визначають характер та обсяги вантажопотоків.наявність якісних шляхів сполучення, перевалочних і складських комплекси, рухомий склад і технічне обладнання,обслуговування та управління перевезеннями. ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНА СИСТЕМА

Номер слайду 4

інфраструктуру і виробничу діяльність. Їх основне завдання — скоординувати роботу всіх складових і ланок у певному просторі та часі для отримання максимального прибутку. ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНА СИСТЕМА

Номер слайду 5

Транспортна логістика розв'язує питання вибору виду та типу транспортного засобу;розробки оптимальних маршрутів доставки;організації упаковування, зберігання, складання товарів; контролю за перевезеннями. При цьому послуги надаються по всьому логістичному ланцюжку, починаючи від постачальника сировини (вантажу) і закінчуючи доставкою готової продукції споживачам. ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНА СИСТЕМА

Номер слайду 6

На розвиток транспорту значно вплинуло різке збільшення обсягів перевезень готової, у тому числі дорогої продукції машинобудування та хімічної промисловості. Для цього були введені стандартні засоби — контейнери. Утворюються трансконтинентальні контейнерні «мости», наприклад: Японія — східне узбережжя США, Західна Європа — Західна Азія. ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНА СИСТЕМА

Номер слайду 7

Ще однією складовою інфраструктурної основи глобальної економіки є інформаційно-комунікаційні мережі. Головна мета створення таких мереж — точна та швидка передача інформації. Найбільша інформаційно-телекомунікаційна мережа — це добре знайомий вам Інтернет.

Номер слайду 8

2. Світовий ринок інвестицій і фінансів.Інвестиції — це всі види майнових (грошових) та інтелектуальних вкладень в економіку країни. Переважна частка інвестиційних потоків припадає на високорозвинені країни, а також Китай, Індію, Бразилію.(банківський сектор, та інформаційно-технологічні послуги, електронна промисловість, біотехнології, фармацевтика)У країнах, що розвиваються, збережуть свою привабливість добувна промисловість (зокрема видобуток нафти і природного газу), аграрно-промисловий комплекс, окремі виробництва машинобудування та хімічної промисловості.

Номер слайду 9

Світовий ринок інвестицій є складовою ринку фінансів. Крім іноземних інвестицій, він включає банківський і страховий сектори.2. Світовий ринок інвестицій і фінансів.

Номер слайду 10

3. Туризм. Ви вже знаєте, що туризм — один із видів активного відпочинку, що являє собою подорожі, здійснені для відвідування міст, країн, регіонів із певною метою. Туризм поділяють на пізнавальний (екскурсійний), рекреаційний (оздоровчий), діловий, спортивний, екологічний,сільський (зелений), релігійний, пригодницький (екстремальний) тощо.

Номер слайду 11

Лідерами серед країн є Франція, Іспанія, США, Китай та Італія. Тільки в США, згідно зі статистикою, туристична індустрія (з урахуванням супутніх сфер економіки, на які вона впливає) забезпечує понад 16 млн робочих місць, що становить 11,9 % від їх загальної кількості.3. Туризм.

Номер слайду 12

4. Формування інформаційного суспільства.Інформатизація суспільства полягає у глобальному переході до безпаперової передачі різноманітних даних.

Номер слайду 13

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Опрацювати § 25 Підготуватися до КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ. Теми. Тема 1. Географічний простір§ 19. Географічний простір. Тема 2. Демографічні процеси у світосистемі§ 20. Демографічні процеси у світосистемі§ 21. Міграції у світосистеміТема 3. Глобальна економіка§ 22. Глобальна економіка§ 23. Глобальні ланцюги доданої вартості. Виробництва первинного сектору§ 24. Виробництва вторинного сектору§ 25. Особливості окремих складових третинного сектору. Формування інформаційного суспільства

Номер слайду 14

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 березня 2020
Переглядів
5303
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку