Особливості використання клавіатурних тренажерів та тренажерів миші

Про матеріал
Дану розробку використовую на заняттях з інформатики в рамках вивчення інтегрованого курсу студентами педагогічного коледжу (інтеграція з методикою навчання інформатики).
Перегляд файлу

Практична робота №3

Тема: Особливості використання клавіатурних тренажерів та тренажерів миші

Мета: ознайомити та сформувати навики використання ПЗ для організації освітнього процесу у початковій школі, навчитись аналізувати вправи та складати тренувальні завдання за поданим планом, розвивати інформаційну культуру, інформативну компетентність.

Корисні посилання: http://nikolay.in.ua/kabinet/navchalnij-soft/trenazheri/309-rapidtyping приклади клавіатурних тренажерів Скачати WMouse за писиланням http://10palcev.net/105-trenazher-myshi-aspekt-101wmouse.html

Теоретичний матеріал: Rapid Typing – цікавий та гарно графічно оформлений тренажер клавіатури. Багатомовна підтримка, можна редагувати уроки, містить звуковий супровід та анімацію. Тренажер показує декілька видів статисти роботи учня. Сподобається як маленьким так і дорослим учням.

Тренажер миші WMouse  Тренажер працює з будь-якою версією Windows. Для його використання досить папку WMouse переписати на диск С: або D: і для полегшення доступу до тренажера вивести на робочий стіл ярлик програми WMouse. Є чотири рівні складності ("Первачок", "Школяр", "Ветеран" і "Професіонал"), які відрізняються розмірами об’єкта (білого квадрата). Завдання користувача полягає у 10-разовому послідовному виконанні основних дій мишею: показати об'єкт (білий квадрат); клацнути на об'єкті лівою кнопкою; клацнути на об'єкті правою кнопкою; перетягти об'єкт лівою кнопкою у вказане місце; двічі клацнути на об'єкті лівою кнопкою.

Хід роботи

  1.                    Завантажте програмний комплекс  Сходинки до інформатики.
  2.                    Оберіть розділи або вправи, які використовуються для формування навиків роботи з клавіатурою та мишею, сформуйте це у вигляді таблиці і вкажіть класи.
  3.                    Завантажте та опишіть у звіті.
  4.                    Відкрийте клавіатурний тренажер Rapid Typing.
  5.                    Розгляньте типи курсів (бібліотек), типи уроків.
  6.                    Оберіть та пройдіть певний курс та один з уроків, опишіть можливість його використання учнями початкової школи, вкажіть у якому класі.
  7.                    Відкрийте клавіатурний тренажер Tux Typing, ознайомтеся з інтерфейсом та можливостями використання для початкової школи, пройдіть кілька вправ, опишіть у звіті можливості цієї гри.
  8.                    Вимоги до виконаного завдання: грамотність, дотримання правил набору текстів, використання зображень-скріншотів, що ілюструють основні положення. Для зображень вибирати доцільне розміщення та обтікання текстом.

 

Завдання для самостійної роботи: Завантажте за посиланням онлайн-тренажер https://www.ratatype.ua/, та перевірте свою швидкість друку, зареєструйтесь та пройдіть курси. За отримання сертифікату буде виставлено оцінку.

 

 

 

docx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 11 клас (Лисенко Т.І., Ривкінд Й.Я., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
6 березня 2020
Переглядів
1663
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку