Оздоблення одягу вишивкою шовковими стрічками

Про матеріал
Презентація "Урок-мандрівка для учнів 7-8 класів на уроках трудового навчання". Вишивка стрічками цікаве та захоплююче мистецтво. А оздоблений одяг цією технікою стане оригінальним доповненням до гардеробу сучасних дівчат.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Оздоблення одягу вишивкою шовковими стрічками (технологічний етап)». Урок-мандрівка

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ми знову помандруємо до креативного міста «Вишивки стрічками», де на кожному кроці нас чекатимуть нові знання та вміння.

Номер слайду 3

Зупинка «Наш проєкт»1 етап –Технологічний2 етап – Заключний3 етап –Організаційно-підготовчий 4 етап – Конструкторський

Номер слайду 4

Вишивка – один із найбільш поширених і улюблених в Україні різновидів народної творчості.

Номер слайду 5

Вироби-аналоги

Номер слайду 6

Ескіз виробу

Номер слайду 7

Матеріали та інструменти для майбутнього виробу1. Футболка2. Стрічки червоного кольору3. Стрічки чорного кольору4. Стрічки зеленого кольору5. Голки6. Нитки7. Ножниці8. П'яльця9. Зажигалка

Номер слайду 8

Зупинка «Технологічна карта»Технологічна послідовність виготовлення виробу. Дотримуватися безпеки праці під час виконання практичної роботи. Взяти підготовлену футболку, і натягнути на п’яльці таким чином, щоб між їхніми кільцями не було заломів і складок. Тканина повинна бути натягнута туго, але потрібно також стежити й за тим, щоб вона не деформувалася від натягування. Починати візерунок найкраще з вишивання стебел, великих квітів, а потім дрібних елементів, листя, комах тощо. За допомогою інструкційної картки виконати квітки маки (3 шт)Пришити маки до футболки. За допомогою інструкційної картки вишити листки.

Номер слайду 9

Зупинка «Безпечна праця»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Зупинка «Рукодільниці»Інструкційна карта № 1 Вишивання маку шляхом намітки по краю 1. Відріжте стрічку довжиною 11см . За допомогою голки та нитки в тон кольору стрічки, виконайте стібки «уперед голкою» по краю стрічки. По них ви будете збирати стрічку ( Рис А). Якщо ви одночасно працюєте з кількома стрічками, попередньо сколіть їх шпильками.2. Тягніть за нитку доти, поки не отримаєте квітку круглої форми (Рис. В). Краї стрічки зшийте між собою з виворітного боку. Квітку пришийте до тканини.

Номер слайду 12

Зупинка «Підсумкова»Домашнє завдання. Підготувати матеріали, інструменти для вишивання стрічками, закінчити елементи візерунка, які виконували на уроці (маки)

pptx
Додано
8 січня
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку