Пам'ятка перед літніми канікулами у воєнний час 2024

Про матеріал
Пам'ятка до презентації "Цикл бесід по застереженню учіх видів дитячого травматизму під час літніх канікул в умовах військогового стану" 2024 рік
Перегляд файлу

для учнів та батьків на період літніх  канікул  в умовах воєнного стану УЧЕНЬ! Передбачай-уникай-дій!!!

1.       Постійно дотримуйся правил дорожнього руху особливо в умовах поганої видимості! Ніколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тільки у відведених місцях. Не влаштовуй ігри на проїжджій частині вулиці. Потурбуйся, щоб в умовах поганої видимості, ваш одяг/ взуття/аксесуари були оснащенні світловідбивачами.

2.      

image

В умовах воєнного стану, якщо вас відпустили батьки погуляти не далеко біля дому, то не затримуйся до темряви на вулиці! Повертайся додому завчасно, щоб не накликати нещасний випадок та не потрапити до криміногенних небезпек.Під час прогулянок ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ гуляти за межами села та далеко відходити від своїх домівок.

3.       Не чіпай безпритульних/чужих/диких тварин. Спілкування з ними може призводити до нещасних випадків.

4.       Контролюйте своє життя “онлайн”!!! Не виставляйте на своїх сторінках незрозумілі фото, які б привертали зайву негативну увагу; додавайте “у друзі” лише перевірених людей, яких ви точно знаєте в реальному житті; в умовах воєнного стану НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ в онлайн-середовищі: хизування гарними умовами життя, новими речами, фотографувати стратегічні/цивільні об’єктів та опубліковувати їх у мережі, фотографувати

та знімати на відео рух військової техніки, військових і опубліковувати їх у мережі; розповідати по телефону в месенджерах “де прилетіло”, “куди прилетіло”, розміщення та локації військових.

5.       ЗНАЙ, що булінг та кібербулінг — це насилля, яке карається Законом України!

6.       Не грайся з вогнем у приміщенні та на природі, обережно поводься із легкозаймистими предметами/речовинами. Будь обережний з газом та газовою плитою!

7.       Будь обережний з електроприладами.  Не торкайся оголених проводів, не користуйся пошкодженими розетками та не експлуатуй несправні електроприлади. Виходячи з дому, перевіряй, щоб усі електропобутові прилади були відключені.

8.       Особливо будь обережним, коли вимикають світло! Не залишай без нагляду увімкнені електроприлади!!! Коли раптом зникло світло — повідом батьків та проконтролюй, щоб уся електрика будинку була переведена у безпечний режим (вимкнути з розетки). Після відновлення електропостачання не вмикай одразу усі прилади в мережу — це може призвести до перенавантаження мережі, пожежі, замикання.

9.       Під час відсутності електроенергії тривалий проміжок часу, вмій правильно користуватися ліхтарем та свічкою. Пам’ятай, що свічка — це джерело відкритого вогню в будинку і необережне поводження із нею може спричинити пожежу, гарячий віск при контакті із шкірою інколи може викликати опік. Встановлюйте свічки на спеціальних підсвічниках , на твердіх і не хиткій поверхні, подалі від штор, паперу, килимів, одягу, волосся та інших легкозаймистих матеріалів та речовин

10.  Турбуйтесь про довкілля у якому ви живете! Не викидайте де інде сміття, прибирайте свої угіддя безпечно та правильно, не завдаючи шкоди довкіллю.

11.  Під час планування часу на канікулах,  враховуйте дію комендантської години! Пам’ятайте, що за порушення правил поведінки під час комендантської години, ви можете бути притягнуті до штрафних покарань. Комендантська година діє з 23.00 по 05.00

12.  Не забувай про безпеку життя, коли опиняєшся в автономній ситуації (сам(-а) вдома). Пам’ятай, що злочинцем може бути не тільки чоловік, а й жінка, дівчина, підліток, ровесник твій і навіть людина похилого віку. Нікому не розповідай про те, що і де вдома лежить; не розповідай про майбутні плани та поїздки; не вихваляйся та не хизуйся майном, дорогими речами, грошами; нікому не повідомляй місця зберігання своїх цінних документів чи ключів від будинку.

13.  Дотримуйся правил безпеки біля водойм влітку. БЕЗ ДОРОСЛИХ ДО ВОДОЙМ  НЕ ПІДХОДИТИ!!! Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено та у разі необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду. Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді

14.  Не чіпай невідомі тобі предмети. При виявленні вибухонебезпечних предметів, повідом дорослих.

15.  Не забувайте про правила безпечної поведінки під час артобстрілів та коли чуєте повітряну тривогу! Здоров’я та безпека  - перш за все!

16.  Пам’ятайте про правила поведінки під час пандемії Covid-19.

Дотримуйтесь соціальної дистанції.  Не забувайте про часте миття рук з милом т

17.  Дотримуйся основних правил здорового харчування!  Краще поїсти 5 разів на по троху, ніж один раз сісти і наїстися до безтями.

18.  Не зловживай шкідливими звичками - вони вам здоров’я та розуму не додадуть! Не принижуйте себе цим!

19.  Бережіть  себе від надмірних укусів кровосисних,  отруйних комах та павукоподібних. Користуйтесь спеціальними спреями, мазями від комах та одягайтесь.

20.  Бережіться від укусів змій, адже якщо не надати кваліфіковану допомогу , потерпілий може загинути.

21.  Не куштуйте плоди та насіння невідомих рослин, не збирайте в букети їх та не беріть до рук не відомі вам гриби. Токсичні від них речовини, потрапляючи на слизові оболонки, може викликати серйозне отруєння і навіть смерть.

22.  Пам’ятайте, що війна ще не завершилась. Тиша та спокій у нашому селі  - це Божа милість та робота наших хлопців на передовій. Тому, давайте робити добрі, обдумані та корисні справи разом, щоб наближати перемогу та мир на наші землі.

Нехай Господь вас усіх оберігає! Нехай літні канікули будуть мирними!

image

     Літні канікули - це прекрасний час, але у наших реаліях вони повинні бути не лише веселими, а й безпечними.

1.      ЗНАЙТЕ, що під час повітряної тривоги ваша дитина повинна бути поряд з будинком чи укриттям і не бігати селом чи по магазинам!

2.      Нагадуйте дітям про елементарні манери поведінки у соціумі (вітатися, не матюкатися, не слухати гучно музику та ще й з нецензурною лайкою).

3.      Поясніть, що не можна затримуватись до заходу сонця з друзями - діє комендантська година і сьогодні , нажаль, немає миру в Україні. 

4.      Не відпускайте їх самих до ставків, озер купатися.

5.      Наголосіть, щоб не сідали до невідомих людей в машину, не йшли на їх умови та маніпуляції. 

6.      Контролюйте де, коли і з ким діти гуляють

7.      Потурбуйтесь про безпечне користування гаджетами у вільний час і самі будьте для них позитивним  взірцем

8.      Займатесь профілактикою зловживання алкоголю, тютюнопаління, наркотичних речовин

9.      Наголосіть також про правила безпечного спілкування з оточуючими, щоб уникнути булінгу (у всіх його проявах) та криміногенних ситуацій

10.Привчайте діток до корисної співпраці з вами, прививайте навички здорового способу життя, наполягайте на виконанні візичних розвиваючих вправ для їхнього тіла. Можливо разом з вами їм буде цікавіше їх виконувати 😀

Ви протягом року працювали з нами пліч-о-пліч і ми від імені усього педагогічного колективу висловлюємо вам подяку!

image
Нехай і ви матимете змогу відпочити разом зі своєю малечею безпечно, мирно, щасливо та благополучно!

 Збережіть життя та здоров’я Ваших дітей! І нехай ці канікули

принесуть лише радість! Миру, щастя та здоров’я вам та вашим родинам!

Під час канікул відповідальність за життя та здоров’я дітей несуть батьки!

З поваго   класни керівни

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Замятін Олександр Геннадійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сухомлинова Анжела Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лук'янчук Світлана Леонідівна
    щиро дякую за чудову роботу
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Печора Олександр Іванович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pdf
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
29 травня
Переглядів
6897
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку