Презентація "Контакти з озброєними людьми на окупованих територіях."

Про матеріал
Презентація до 4 уроку в 9 класі з Основ здоровя на тему "Контакти з озброєними людьми на окупованих територіях." допоможе провести дистанційний урок. Містить активні посилання . В презентацію вставлено короткий відеосупровід.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

9кл. Урок 4 Контакти з озброєними людьми на окупованих територіях.

Номер слайду 2

Окупація означає, що країна або її частина була захоплена збройними силами іншої країни. Під час окупації територія держави перебуває під контролем ворога, а її представники прагнуть утвердитися як офіційна влада. Вони намагаються завоювати підтримку та довіру місцевого населення і тримати його в незнанні. Окупація о

Номер слайду 3

Окупація зазвичай супроводжується інтенсивною пропагандою, підбуренням до зрадницьких вчинків та насильства щодо співвітчизників, широкими репресіями проти мирного населення та зростанням злочинності.

Номер слайду 4

Україна стійко боронить свою землю, яким би непереборним не здавався суперник. Навіть якщо держава тимчасово втрачає контроль над частиною своєї території, громадяни України знають що це тимчасове явище .

Номер слайду 5

Що робити, якщо представники збройних сил країни -агресора з’явилися поблизу твоєї домівки?Не панікуй. Спочатку спробуй зрозуміти, що коїться, лише після цього приймай рішення щодо подальших дій. Якщо ти побачив ворожих солдатів у своєму дворі, не підходь до них, оскільки ти можеш стати мішенню або жертвою випадкової кулі. Не будь допитливим, не намагайся зблизька розгледіти військове обладнання, зброю або озброєних людей: тебе можуть прийняти за шпигуна. Не дозволяй іншим дітям грати на вулиці: діти дуже допитливі, їх можуть розчавити танки, вони можуть підірватися на вибухівці та інше. Не провокуй ворожих солдатів, відкрито знімаючи їх на відео або фотографуючи їх.

Номер слайду 6

Не тримай руки в кишенях та уникай різких рухів, коли спілкуєшся з озброєною людиною. Ніколи не сперечайся з озброєною людиною. Покинь свою оселю, якщо до неї заходять озброєні люди або якщо вони хочуть оселитися у твоїй домівці. Не співпрацюйте з окупаційними військами:- не діліться з ними інформацією, - не беріть участі в громадських зборах чи заходах організованих окупантом. Не давайте інтерв’ю представникам окупаційної влади та пропагандиським ЗМІ. Не дозволяйте себе знімати або фотографувати.

Номер слайду 7

Контак з озброєними людьми :

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Максимально убезпечити себе фізично. Коли ви спілкуєтеся з озброєним злочинцем, немає іншої поради, крім як поводитися так, щоб вберегти себе і своїх близьких;Зважувати ризики небезпеки. Не вдаватися до провокацій у спілкуванні з терористами. Не вчиняти публічних і демонстративних дій, ризикуючи стати жертвою терористів;Коли терористи пропонують/наказують щось зробити (неважливо, ідеться про короткострокову чи довгострокову перспективу), не варто в той же момент озвучувати відмову, демонструвати свою позицію. Людям із тимчасово окупованих територій необхідно дотримуватися правил, дієвих у спілкуванні з терористами:

Номер слайду 10

«Відповідальність щодо розповсюдження у соціальних мережах роликів/меседжей та інформації, що може загрожувати національній безпеці»Що категорично заборонено висвітлювати ЗМІ у воєнний час:найменування частин та підрозділів, а також їх розташування кількість військових у частинах та підрозділах кількість озброєння та техніки, їх стан і місце зберігання умовні позначки обʼєктів. Що таке розповсюдженням інформаціїЦе публікація даних будь-де: в групах, на особистій сторінці в соцмережах в Facebook , Twitter, і навіть при переписці в чаті .

Номер слайду 11

Не публікуйте у соцмережах: наслідки влучань ворожих ракет чи снарядів або моменти їх прольотів у небі. Так ви допоможете ворогу коригувати вогонь. Час та місце «прильотів» ( ні в публікаціях, ні в коментарях). Дані про роботу українського ППО. Фото, де видно номери, особливі позначки й відмітки на знищеній або збитій ворожій техніці. Неперевірену інформацію про потерпілих чи загиблих.Інформацію про звільнені теріторії . До офіційного оголошення .

Номер слайду 12

Яке покарання за публікацію фото чи даних про військових. Відповідальність за такі дії визначається статтею 114-2 Кримінального кодексу України. Це позбавлення волі від 5 до 8 років, або — якщо це призвело до тяжких наслідків, зокрема до загибелі людей, військовослужбовців, знищення техніки, — це вважається особливо тяжким злочином і передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

https://dovidka.info/yak-povodytysya-na-okupovanij-terytoriyi/ Знайомтесь сайт : довідка інфо.

Номер слайду 15

pptx
Додано
25 вересня
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку