Панамський канал - це рукотворний водний шлях

Про матеріал
Панамський канал - це рукотворний водний шлях довжиною 48 миль, який перетинає перешийок Панама . Він використовує ряд шлюзів з кожного боку, щоб опускати і піднімати кораблі, щоб дозволити їм пройти між Атлантичним і Тихим океаном..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Панамський каналІсторія >> Історія США з 1900 року по сьогодні(Підготував Осіпенко М., 7-б)

Номер слайду 2

Панамський канал - це рукотворний водний шлях довжиною 48 миль, який перетинає перешийок Панама . Він використовує ряд шлюзів з кожного боку, щоб опускати і піднімати кораблі, щоб дозволити їм пройти між Атлантичним і Тихим океаном.

Номер слайду 3

Чому він був побудований? канал був побудований для зменшення відстані, вартості та часу, необхідного кораблям для перевезення вантажів між Атлантичним та Тихим океанами. Коли не було каналу, кораблі повинні були б обійти весь континент Південної Америки. Корабель, який прямував з Нью-Йорка до Сан-Франциско, заощадив близько 8000 миль і 5 місяців подорожі, переправившись через канал. канал став величезним стимулом для світової торгівлі та економіки.

Номер слайду 4

Панамський перешийок був обраний для місця каналу, оскільки це дуже вузька смуга суші між двома океанами. Хоча канал все ще був величезним інженерним проектом, це було 'найпростіше' місце для його будівництва.

Номер слайду 5

Коли він був побудований?Французи розпочали роботи на каналі в 1881 році, але не вдалося через хвороби та труднощі з будівництвом. У 1904 р. США почали працювати над каналом. Потрібно було 10 років важкої праці, але канал був офіційно відкритий 15 серпня 1914 року.

Номер слайду 6

Хто побудував Панамський канал?Тисячі робітників з усього світу допомагали будувати канал. Одного разу в проекті брало участь близько 45 000 чоловіків. США фінансували канал, і провідні інженери були з США. Серед них були такі люди, як Джон Стівенс (який переконав президента Тедді Рузвельта, що канал доведеться піднімати), Вільям Горгас (який придумав способи боротьби з хворобами, вбивством, комарами) та Джорджа Геталса (який керував проектом з 1907 р.).

Номер слайду 7

Будівництво каналу. Будувати канал було непросто. Робітникам доводилося боротися з хворобами, селями, отруйними зміями, скорпіонами та поганими умовами життя. Добудова каналу вимагала кращих інженерних навичок та інновацій того часу.

Номер слайду 8

Кораблі, що прямували каналом від Атлантики до Тихого океану, спочатку проходили через шлюзи і піднімалися на 85 футів. Потім вони подорожували б через вузьку Кулебру до озера Гатун. Після переправи через озеро вони проїжджали додаткові шлюзи, які опускали їх до Тихого океану.

Номер слайду 9

Панамський канал сьогодніУ 1999 р. США передали контроль над каналом країні Панама. Сьогодні канал залишається важливою частиною міжнародної торгівлі. Щороку каналом подорожують близько 12 000 кораблів, які перевозять понад 200 мільйонів тонн вантажу. В даний час близько 9000 людей працюють на Панамському каналі.

Номер слайду 10

Цікаві факти про Панамський канал. У 1928 році Річард Галлібуртон через Панамський канал. Йому довелося заплатити лише мито в розмірі 36 центів. Близько 20 000 робітників загинули (переважно від хвороб), коли будували французи. Близько 5600 робітників загинуло під час будівництва каналу в США. Будівництво каналу коштувало 375 мільйонів доларів. Це було б понад 8 мільярдів доларів у сьогоднішніх доларах. Подорож по каналу недешева. Середня плата за проїзд становить близько 54 000 доларів, а деякі деякі плати перевищують 300 000 доларів. Це дешевше, ніж їхати весь шлях по Південній Америці.

pptx
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
995
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку