Панна”- вид вуличного футболу. Правила гри.

Про матеріал
PANNA - це один із видів вуличного футболу, де прокинути м'яч між ніг суперника - цінується вище, ніж гол у ворота. Гра зародилася в Амстердамі. Тут важливе вміння максимально контролювати м'яч, робити всілякі трюки та хитрощі
Перегляд файлу

Панна. Правила гри. Історія виникнення.

Що це за вид спорту панна?

Панна для кожного може нести різне призначення: це може бути і розвага, і професійна діяльність, і підвищення індивідуальної майстерності, для нас це все працює в сукупності. Панна - це гарні, віртуозні фінти, які необхідно вміти робити, щоб прокидати м'яч між ніг суперника. Для цього і потрібно добре поводитися з м'ячем, робити ефектні, цікаві та, звичайно, ефективні фінти. Відповідно, якщо ви професійно займаєтеся футболом, панна допоможе вдосконалити свою техніку. При цьому все це протікає не в якихось імпровізованих, а в реально бойових умовах, де ви віч-на-віч б'єтеся зі своїм суперником.

Панна футбол - модна тенденція у вуличному футболі і з кожним роком стає все більш популярною серед молоді. Слово Panna означає ворота і, якщо в процесі гри Вам вдасться провести м'яч між ніг вашого супротивника, при цьому зберегти володіння м'ячем, то ви набираєте бал Панна.

Гра зародилася в Амстердамі. Тут важливе вміння максимально контролювати м'яч, робити всілякі трюки та хитрощі. Гра протікає у «клітині», то ми називаємо майданчик для панни. Вона  кругла, металева, професійна. Також у грі повинні бути ворота. Однак, якщо немає професійного майданчика, можна знайти відповідний п'ятачок, поставити чотири стійкі предмети, позначивши таким чином ворота, і вуаля, імпровізований майданчик готовий.

У неї грають у форматі віч-на-віч. Головна особливість – це правило «прокинутого м'яча» між ніг суперника. Можна інтерпретувати його так: якщо прокинути м'яч між ніг суперника, то це нокаут. Але варто відзначити, що значення «прокинутого м'яча» буває різне: або нокаут, або два очки. Тобто, якщо провести м'яч між ніг, порахують два очки, і гра продовжується далі.

Всі правила регламентовані. Наприклад, за жорстку гру м'яч передається супернику. Так як панна-клітка невеликих розмірів, пробивати пенальті недоречно. За три попередження ви отримуєте дискваліфікацію. В основному це відбувається на змаганнях: розпал пристрастей, бажання перемогти — все це дається взнаки.

Під час гри потрібно обов'язково атакувати і намагатися знаходитися віч-на-віч суперника. Якщо через 10 секунд не було проведено активних атакуючих дій, м'яч передається супернику. Заборонено бити по ногах суперника, хапати за його одяг та будь-які частини тіла, хапатися за металеву сітку клітини.

Суперники встають один до одного спиною та затискають між собою м'яч спинами. За сигналом судді, гравці обертаються, гра починається.

• Гра триває 3 хвилини.

• Гол зі своєї половини поля не зараховується.

• Панна чи гол від бортів не зараховуються.

• Після голу гравці розходяться зі своїх боків.

• Прокинутий м'яч між ніг - автоматична перемога. У решті випадків проводиться підрахунок забитих голів.

У решті випадків має місце імпровізація і повна свобода у встановленні правил. Найчастіше за регламентами турнірів за вдалі дії нараховуються очки: 1 очко за гол, 2 очки за прокинутий між ніг м'яч. За такими правилами гра триває до 2 очок. Але ви можете домовитись грати до 10 і матимете на це повне право.

У разі нічиї призначається овертайм тривалістю 1 хвилину. За цей час потрібно зробити панну або довести різницю забитих м'ячів до 2. Якщо й овертайм не виявив переможця, починається гра до “золотого” гола або прокинутого між ніг м'яча. Хто перший це зробить – перемагає. Під час гри потрібно обов'язково атакувати.

 

 

docx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
492
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку