Папка "Добре діло" (Сокіл(ДЖУРА))

Про матеріал

Папка розроблена для подання на конкурс "Сокіл (ДЖУРА)". Коротки та стислий зміст папки підходить для конкурсів як районних так і для обласних змагань. Папка розрахована до двадцяти сторінок у яких є: титулка, зміст та додатки до всього змісту. Рекомендують використати цей матеріал, але змінити під свою тематику, додати своїх фотографій, тому що з цією папкою ми заняли призове перше місце.

Перегляд файлу

1

 

 

Україна

Міністерство освіти і науки України

Хорошівська гімназія Житомирської області

Рій «КОЗАКИ»

 

Звіт

про «Добре діло»

Допомога бійцям АТО

 та мирним жителям, які перебувають на окупованій території України

 

Загальна тема: поширення та активізація волонтерської

допомоги бійцям АТО та мирним жителям, які

перебувають на окупованій території України.

 

Напрям: практично-орієнтований, колективний, довготривалий.

 

Мета: збір допомоги воїнам АТО, виховання в учнів

активної громадянської позиції, таких моральних

цінностей, як: милосердя, толерантність, взаємодопомога, працелюбність; моральна підтримка шляхом виготовлення

листівок; активізаціяволонтерського руху серед селищної громади.

Здійснений в Хорошівській гімназії протягом 2016-2017 н.р.

 

Керівник: Свінціцький В.С.,

учитель предмету «Захист Вітчизни».

Контактний телефон: 096-703-49-73.

 

смт. Хорошів

2017 рік

 

ЗМІСТ

Анотація  …………………………………………………………………………………………………..3 

Довідкові відомості  ………………………………………………………………………………..4

Опис «Доброго діла»  ………………………………………………………………………………5

Підсумки, висновки, рекомендації  ……………………………………………………….8

Додатки ……………………………………………………………………………………………………10


 

АНОТАЦІЯ

 

Головним напрямом виховної роботи Хорошівської гімназії є патріотичне виховання, метою якого є формування в учнів національно-патріотичних переконань, високих моральних якостей, виховання нового покоління України в дусі відданості Батьківщині та її народу.

Кожен свідомий українець знає, що своїм чесним трудом він щоденно робить внесок у справу збереження і розвитку країни, особливо в найскладніші часи її життя. Найстрашніше для всіх українців зараз – війна на Сході країни. Наші батьки, брати беруть участь у бойових діях, захищаючи мирне життя, гинуть за свободу й незалежність України.

     І наш святий обов’язок – допомогти воїнам, хто чим може. Саме це і є патріотизм у розумінні  простих громадян, тобто нас із вами. І майбутня доля нашої рідної держави залежить від кожного із нас, від наших безкорисливих добрих справ.

Серед цих добрих волонтерських справ є і проведення акцій на підтримку воїнів Збройних Сил України.

Ми працюємо над тим, щоб діти не були байдужими, відчували потребу ділитися з ближнім, щоб кожен учень відчував себе причетним до почесної справи – допомогти бодай чимось нашим воїнам, завдяки яким у нас над головою мирне небо.

 


Довідкові відомості

1. Місце проведення: Хорошівська гімназія, Житомирської області.

2. Тривалість: протягом 2016-2017 н.р.

3. Список рою:

з/

\п

Прізвище, ім’я,

по батькові

Рік наро-дження

Клас

Обов’язки

(ройова посада)

Домашня

 адреса

1.

Дикий Володимир Олексійович

2001

10

обозний

смт. Хорошів, вул. Героїв України 36

2.

Павленко Дмитро Андрійович

2002

9

осавул

смт. Хорошів, вул. Хмельницького 10

3.

Мішура Віталій Володимирович

2001

10

писар

смт. Хорошів,

вул. Садова 21а

4.

Наку Діана

 Ігорівна

2003

8

джура

смт. Хорошів,

вул. Гагаріна 6/3

5.

Опанасюк Світлана Сергіївна

2001

10

джура

смт. Хорошів,

вул. Шевченка 46

6.

Павицький Олексій Юрійович

2001

10

ройовий

смт. Хорошів,

вул. Зарічна 27

7.

Шарненков Віктор Віталійович

2001

10

скарбник

смт. Хорошів,

вул. Зарічна 24

8.

Щербина Владислав Володимирович

2000

10

хорунжий

смт. Хорошів,

вул. Шкільна 34/2

9.

Недзельський Рувім Вікторович

2001

10

джура

с. Дашинка

Вул. Чкалова 109

10.

Литвинчук Оксана Петрівна

2002

9

джура

смт. Хорошів,

вул. Гагаріна 5/7

4. Назва навчального закладу, короткий зміст, завдання:

- Хорошівська гімназія Житомирської області;

- допомога воїна АТО, які перебувають на окупованій території України;

- виховання у молоді почуття патріотизму, милосердя, високих моральних якостей.

 


 

Опис «Доброго діла»

 

                                 Не втрачаймо віри в майбуття!

                               У світле й прекрасне життя!

                                                Але щоб в суспільстві такому жити,

                                                      Спитай себе: «А що для цього зробив я?»

 

Україна переживає непростий час. Економіка знаходиться в стані реформування, киплять політичні пристрасті. Але крізь усю цю колотнечу поступово прозирають контури майбутньої України – європейської держави, у якій мешкають свідомі громадяни.

За останні роки Україна зіткнулася з величезною кількістю викликів, від яких залежить її економічний і політичний розвиток, та і взагалі подальше існування держави, вільної, незалежної, цілісної і неподільної. Найстрашніше для всіх українців зараз – війна на Сході країни, нечесна, підступна, алогічна агресія близького сусіда і колись «старшого брата» − Росії. Тому майбутня доля рідної держави залежить від кожного з нас.

Для учнівського та педагогічного колективу Хорошівської гімназії такий напрямок, як патріотичне виховання був і залишається головним. Його мета – формування громадян-патріотів України, підготовлених до життя, з високою національною свідомістю, здатних побудувати громадянське суспільство на засадах справжньої  демократії, толерантності та поваги до прав людини. Тому багато уваги приділяється формуванню та зміцненню цілісного світогляду гімназистів, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, традицій, держави, нації.

Згідно програми національно-патріотичного виховання протягом навчального року проводяться різноманітні заходи, такі як:

  • уроки мужності;
  • тематичні лінійки до визначних дат в історії нашої країни;
  • тижні пам’яті;
  • вечори-реквієми;
  • екскурсії до краєзнавчого музею;
  • святкування знаменних дат;
  • організація краєзнавчих експедицій з вивчення та ознайомлення з історією рідного краю, звичаями і традиціями українського народу, видатними людьми Хорошева, України тощо.

Традиційним стало проведення святкувань Дня Збройних Сил України, Дня Соборності, Дня Захисника України, Дня української писемності, «Козацькі забави», зустрічі з ветеранами Другої світової війни й учасниками бойових дій.

Регулярно проводяться акції пам’яті до Дня Примирення та Дня Перемоги, Дня пам’яті героїв Крут, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Дня українського козацтва, Дня Соборності України, Дня Чорнобильської трагедії, Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, Дня партизанської слави, Дня пам’яті героїв Майдану, Дня пам’яті жертв голодомору, Голокосту в Україні

У гімназії працює волонтерський загін, діяльність якого спрямована на надання допомоги особам, котрі перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Волонтери роблять добрі справи, знають, як багато залежить від уміння людини бути милосердним, толерантним, і це сприяє самореалізації самого волонтера.

З 2016 року волонтерський загін співпрацює з роєм «КОЗАКИ» Хорошівської гімназії, члени якого організовують акції: «Допомога хворим дітям», «Допомога дітям Авдіївки», «Серце до Серця».

Реалії сьогодення визначили новий напрям волонтерської роботи, метою якої є проведення акції на підтримку Збройних Сил України, які, ризикуючи власним життям, захищають на Сході територіальну цілісність, а також державну незалежність України.

Учасники рою «КОЗАКИ Хорошівської гімназії» разом з парламентом гімназії є організаторами добрих справ для збору допомоги солдатам та добровольцям.

Усі учасники навчально-виховного процесу беруть активні участі в різноманітних акціях «Допомога солдату АТО», «Допомога дітям Авдіївки» та в інших, адже події, які відбуваються в нашій країні, не залишають нікого байдужим.

Знайшли підтримку у гімназистів та членів гімназійного парламенту акції:

  • «Лист солдату»;
  • «Маскувальна сітка»;
  •  «Солодкий подарунок бійцю»;
  •  «Допомога дітям Авдіївки»;
  • «Зустріч з солдатом».

Дуже часто юні учасники рою свої добрі справи не афішують і не здійснюють на цьому якійсь фальшивий піар. Проте дорослі волонтери це, на щастя, помічають, бо все-таки важливо, аби усі пам’ятали про те, що не варто соромитися своїх маленьких внесків, думаючи, чи будуть вони доречними та чи зможуть хоч трішки змінити ситуацію. Адже саме завдяки невеличким внескам небайдужих людей нерідко вдається задовольняти суттєві потреби українського війська.


Підсумки, висновки та рекомендації

 

«Мисли глобально, а дій локально!

Своєю маленькою конкретною справою

роби внесок в найблагороднішу справу –

допомоги ближньому, хто потребує

її в першу чергу!» −

 

саме таке гасло обрали джури рою «КОЗАКИ» Хорошівської гімназії у святій справі допомоги воїнам АТО та мирним жителям, які перебувають на окупованій території України. Практична діяльність учнів – це участь у побудові громадянського суспільства, громадська співучасть у доброчинних акціях, набуття життєвого досвіду, єднання навколо практичних дій, можливість реалізувати патріотичний потенціал, а отже, змінювати життя в країні на краще. Беручи приклад з найкращих представників нашого суспільства, активістів, волонтерів, учні гімназії не залишаються осторонь будь-яких справ на користь наших захисників, надають посильну допомогу воїнам АТО, долучаються до патріотичних акцій. Це сприяє вихованню в учнів громадської позиції, таких моральних цінностей, як: милосердя, толерантність, взаємодопомога, працелюбність, формування всебічно розвиненої особистості, що своїми вчинками будуватиме, створюватиме, відроджуватиме нову Україну; виховання почуття обов’язку перед Батьківщиною.

Участь у добрих справах сприяє активізації волонтерського руху серед сільської громади, об’єднанню спільних зусиль учнів, педагогів гімназії, органів місцевого самоврядування, що спрямовані на вирішення важливих проблем сьогодення, найголовніша з яких – допомога дітям на території АТО, воїнам, які захищають незалежність України.

Втілюючи в життя шляхетну мету допомоги воїнам АТО, наш рій «КОЗАКИ» у корзину добрих справ поклав багато корисних заходів та акцій.

У кожну хвилину реалізації «Доброго діла» ми все більше усвідомлюємо нагальну необхідність бути справжніми патріотами своєї держави. Кожна з проведених акцій спонукає нас відчути справжню любов і відповідальність за ближнього, а у серці кожного залишається слід добра.

Ми дуже вдячні тим відважним патріотам, які не бояться взяти зброю в руки й стати на захист України. Нехай береже їх Господь!

Ми плекаємо надію, що всі ці жахи скоро закінчаться, і ми будемо жити у вільній незалежній країні. І заради цієї високої мети ми будемо продовжувати вершити добрі справи на благо тих людей, хто найбільш їх потребує.

 

 

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

ДОДАТКИ

 

Наша емблема:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Девіз:

 

Наш приятель – вітер!

Відвага – це наш заповіт!

Ми роду козацького – діти!

Землі української – цвіт!

Наша пісня:

ТАМ, ЗА НЕБОКРАЄМ

Там за небокраєм сонце сяйвом грає,

Стрілецькеє військо окопи кидає.

Окопи, окопи важко вас кидати,

А ще було важче вас побудувати. (2 рази)

 

Приспів:

Ліс наш батько, темна нічка - мати,

Кріс і шабля - вся моя сім"я.

Гей, пан чи пропав - двічі не вмирати!

Нам поможе Святий Юрій і Пречиста Мати! (2 рази)

 

Тернопіль ми взяли, Львів ми обложили,

А під Перемишлем голови зложили.

Там, під Перемишлем висока могила -

Там є похована вся стрілецька сила. (2 рази)

 

Приспів:

Ліс наш батько, темна нічка - мати,

Кріс і шабля - вся моя сім"я.

Гей, пан чи пропав - двічі не вмирати!

Нам поможе Святий Юрій і Пречиста Мати! (2 рази)

 

Там за небокраєм сонце сяйвом грає,

Стрілецькеє військо окопи кидає.

Окопи, окопи важко вас кидати,

А ще було важче вас побудувати". (2 рази)

 

Приспів:

Ліс наш батько, темна нічка - мати,

Кріс і шабля - вся моя сім"я.

Гей, пан чи пропав - двічі не вмирати!

Нам поможе Святий Юрій і Пречиста Мати! (2 рази)


Допомога дітям Авдіївки (03.02.2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Солодкий подарунок для солдатів 95-ої  ОАЕМБр

у рамках виїзного засідання Ради старшокласників

(6.12.2016 рік м. Житомир)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Плетіння маскувальної сітки

 


Зустріч із воїном-інтернаціоналістом Ю.М. Шевчуком (у рамках Молодіжного КВЕСТу в Новограді-Волинському 05.04.2017 р.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зустріч із солдатом АТО Ігорем Примаковим

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почесна варта біля Обеліска Слави (09.05.2017 р.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участь у конкурсі патріотичної пісні і строю «У пісні наша сила». Здобутки − «Приз глядацьких симпатій» та сертифікат на суму 600 грн. (09.05.2017р.)

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дика Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
8377
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку