Перелік запитань з теми: "Приготування страв з круп, бобових та макаронних виробів"

Про матеріал
Тематичний контроль з теми: "Приготування страв з круп, бобових та макаронних виробів" вміщує перелік запитань, які дозволяють ефективно перевірити рівень засвоєння матеріалу.
Перегляд файлу

Тема: «Приготування страв з круп, бобових та макаронних виробів»

 

Під час вивчення теми, необхідно засвоїти такі питання, як асортимент круп, бобових і макаронних виробів; їх властивості; значення у харчуванні людини; підготовку круп, бобових і макаронних виробів до варіння; зміни, які відбуваються під час варіння; загальні правила варіння; співвідношення круп і рідини для приготування каш; приготування каш різної консистенції; технологія приготування страв із круп, бобових і макаронних виробів; вимоги до якості; термін зберігання та реалізації; типові помилки та шляхи їх усунення на різних етапах технологічного процесу.

 

Запитання з теми:

 

  1. Значення страв із круп, бобових і макаронних виробів у харчуванні людини.
  2. Характеристика круп, які використовуються для приготування страв.
  3. Як підготувати крупи до варіння?
  4. Загальні правила варіння каш.
  5. Які бобові та макаронні вироби використовують на підприємствах харчування?
  6. Як підготувати бобові та макаронні вироби до варіння?
  7. Загальні правила варіння бобових.
  8. Поясніть, чому крупи, бобові та макаронні вироби збільшуються в об’ємі під час варіння?
  9. Від чого залежить тривалість варіння круп і бобових?
  10. Як поділяють каші за консистенцією і від чого вона залежить?
  11. Від чого залежить співвідношення рідини і круп?
  12. Чому при варінні каш крупу необхідно засипати в окріп?
  13. Причини, з яких деякі крупи і бобові замочують?
  14. Роль процесів, які відбуваються під час замочування?
  15. Як готують і подають розсипчасту гречану кашу?
  16. Для чого обсмажують сиру гречану крупу перед варінням?
  17. Назвати способи варіння каші рисової розсипчастої.
  18. Як готують і подають в’язкі каші? Чим вони відрізняються від розсипчастих?
  19. У чому особливість приготування каші в’язкої з гарбузом?
  20. Які каші вважають рідкими?
  21. Як приготувати рідку манну кашу?
  22. Чому готові каші зберігають при температурі 70-80℃ протягом 4 годин? Що означає термін "старіння каш"?
  23. Назвати страви, які готують з каш.
  24. Як готують і подають крупник гречаний?
  25. Чим відрізняється приготування бабки від запіканки?
  26. Назвати набір продуктів для приготування рисової запіканки. Як визначити готовність запіканки?
  27. Для приготування виробів з каш, якої консистенції варять каші?
  28. Вироби слід формувати з теплої чи остиглої каші і чому?
  29. Як готують і подають зрази пшоняні з м’ясом? Чим вони відрізняються від приготування пшоняників?
  30. Чому не можна додавати харчову соду від час варіння бобових?
  31. Коли додають сіль до бобових при варінні?
  32. Назвати асортимент страв з бобових. Технологія приготування горохлянки.
  33. Які особливості приготування бабки з квасолі?
  34. Які основні правила варіння макаронних виробів?
  35. За рахунок чого макаронні вироби під час варінні збільшуються в об’ємі? І як називається таке збільшення?
  36. Назвати асортимент страв із відварних макаронних виробів.
  37. Як приготувати і подати макаронник?
  38. Скласти технологічну схему приготування бабки з локшини з сиром.
  39. Вимоги до якості страв із круп, бобових і макаронних виробів.
  40. Терміни зберігання страв із круп, бобових і макаронних виробів.
docx
Додано
18 квітня 2020
Переглядів
1758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку