Тестові завдання для самоконтролю та визначення рівня знань учнів. Тема : « Технологія приготування тортів»
-
Торти – це кондитерські вироби, які мають велику калорійність: 1 кг вміщує від:
-
1500 до 2000 ккал
-
2200 до 3000 ккал
-
3500 до 6000 ккал
-
У харчуванні людини торти вважаються як:
-
повсякденна їжа
-
смаколик
-
їжа, яку необхідно вживати тричі на день
-
При оздоблюванні тортів крем наносять за допомогою:
-
корнетика, ножа
-
кондитерського мішка з насадками
-
корнетика, поварської голки
-
При випіканні заготовок для тортів форму заповнюють бісквітним тістом на:
-
1/2 частини
-
1/3 частину
-
2/3 частини
-
Перед використанням бісквітний напівфабрикат витримують:
-
1 – 2 години
-
36 – 40 годин
-
6 - 8 годин
-
Після випікання бісквітні капсулі витримують для:
-
закріплення структури
-
збільшення в об'ємі
-
зменшення в об'ємі
-
Для приготування торту «Казка» випікають бісквіт:
-
великим пластом
-
у вигляді «бушеток»
-
у напівциліндричній капсулі
-
Поверхню і бокові сторони торту «Подарунковий» обсипують:
-
шоколадною крупкою та горіхами
-
подрібненими горіхами та цукровою пудрою
-
бісквітною посипкою та цукровою пудрою
-
Поверхня і бокові сторони торту «Горіховий»:
-
оздоблюють фруктовою начинкою
-
глазурують білою помадою
-
оздоблюють масляно – горіховим кремом
-
У торті «Берізка» шоколадний бісквіт кладуть:
-
зверху
-
зверху та знизу
-
в середині
-
Пісочні коржі для торту «Пісочно–кремовий» склеюють кремом:
-
«Шарлот»
-
«Глясе»
-
«Зефір»
-
Для торту «Листопад» готують напівфабрикат:
-
пісочно – шоколадний
-
пісочно – шоколадний з родзинками
-
пісочно – шоколадний з горіхами
Тема: «Технологія приготування тортів»
№ тесту
|
Правильна
відповідь
|
№ тесту
|
Правильна
відповідь
|
1
|
в
|
7
|
в
|
2
|
б
|
8
|
б
|
3
|
б
|
9
|
в
|
4
|
в
|
10
|
в
|
5
|
в
|
11
|
а
|
6
|
а
|
12
|
в
|