Перезентація до уроку ОМ для 6 класу . Тема: "Батальний жанр. Морська баталія"

Про матеріал
Презентація для учнів 6 класу з теми " Батальний жанр. Морська баталія" ( містить інформацію про І.К. Айвазовського)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БАТАЛЬНИЙ ЖАНРА. Орльонов. Битва на Синіх Водах.«Іван Богун на переправі.» М. І. Івасюк.

Номер слайду 2

Батальний жанр (від французького слова «баталле» - «битва») Він тісно пов’язаний з історичним жанром, але є старшим за нього - атаки хоробрих воїнів зображували вже первісні художники. Галузь образотворчого мистецтва, присвячена темам війни і військового життя.

Номер слайду 3

Зображення баталій дійшло до нас у давніх рельєфах, розписах, книжкових мініатюрах, гобеленах тощо. На них поширені сюжети зі сценами сухопутних або морських битв, військових походів, а також армійський побут різних епох. Використання «грецького вогню» Середньовічна мініатюра

Номер слайду 4

Лише з XIX ст. художники дедалі частіше зображують непарадний, буденний, важкий і страшний бік війни. Альбрехт Адам Наполеон в горящей Москве. 1841 Юлиуш Косак Татарський танок

Номер слайду 5

Популярними стають також панорами, де «продовженням» живописного полотна є реальні предмети. Панорама Ф. Рубо «Оборона Севастополя» (фрагменти)

Номер слайду 6

Відомими українськими баталістами були живописець М. Самокиш, графіки М. Дерегус, О. Данченко. В Україні завжди пам’ятали про славетнічаси Київської Русі та козацтва. Численні митці, і перш за все Тарас Шевченко, зверталися до історичних сюжетів. О. Данченко. Ілюстрація до «Кобзаря» Т. Шевченка.

Номер слайду 7

Одним із відомих художників баталістів – мариністів був Іва́н Костянти́нович Айвазо́вський  — український та російський живописець  вірменського походження. Створив понад 6 тисяч полотен, найвідоміші з котрих морські пейзажі та сцени морських баталій.

Номер слайду 8

Найвідоміша картина “9вал”

Номер слайду 9

Усього Айвазовський створив понад 6 тисяч картин, які нині прикрашають музеї світу та приватні зібрання.«Чесменський бій»Бій брига «Меркурій»“Ніч після бою”

Номер слайду 10

“Бій в Хіоській протоці”“Бій пароплава Веста”“Чесменський бій вночі”

Номер слайду 11

Практична робота : намалювати морський бій. Послідовність зображення вітрильника

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Роботи з даної теми

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
2694
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку