Перша ознака рівності трикутників

Про матеріал
Даний ресурс розрахований для пояснення нового матеріалу під час першого уроку у 7 класі з теми «Трикутники» . Він містить означення та класифікацію трикутників, нерівність трикутників та елемент практичної роботи, яку доцільно виконати під час уроку. Окремі слайди можливо використовувати на різних етапах уроків, особливо на побудову.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала: Гаврюшенко А. М. – вчитель математики І категорії гімназія ім. С.Д.Скляренка м. Золотоноші

Номер слайду 2

При будівлі дахів балки скріплюють у вигляді трикутників. При будівництві мостів використовують систему трикутників. Вантажні крани для міцності мають трикутну споруду.

Номер слайду 3

1). Скільки існує трикутників зі стороною 10 см? Безліч С1 С2 А В С

Номер слайду 4

2). Скільки існує трикутників зі сторонами 5 см і 3 см ? С1 С2 А В С 5 см 5 см 5 см 5 см Безліч

Номер слайду 5

Один 3. Скільки можна побудувати трикутників зі сторонами 2 см і 5 см та кутом 45° ? А В С 2 см 5 см

Номер слайду 6

A B C M N P Якщо дві сторони і кут між ними одного трикутника відповідно дорівнюють двом сторонам і куту між ними другого трикутника, то такі трикутники рівні.

Номер слайду 7

A B C M N P Накладемо ∆NMP на ∆АВС так, щоб вершина М сумістилася з А, а прилеглі до неї сторони з АВ і АС. Тоді вершина Р суміститься з С, а вершина N суміститься з B. Отже, і сторона NP суміститься з ВС. Трикутники MNP і АВС сумістилися, отже, вони рівні. Доведемо , що ∆АВС = ∆MNP

Номер слайду 8

Механічний пристрій складається з двох стержнів AB і CD, що з'єднується в точці K, яка є їх серединою. Чому дорівнює недоступна довжина відрізка BD, якщо AC = 11 см? АК = КВ, СК = KD (за умовою) АКС = DKB (як вертикальні) ∆АКС = ∆DKB С А D В К 11 BD = CА = 11см.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

У кожного на парті набір із трьох задач різного рівня складності. А В С D A B C D O A B C D O Довести: ∆АВD = ∆CBD АО = ОС, ОСВ=ОАD. Довести, що ∆OAD = ∆OCB, якщо BC = AD. AB = CD, O – середина перетину відрізків, САО = BDO, AC = 10см. Знайти: BD.

Номер слайду 11

Сформулювати І ознаку рівності трикутників. Який алгоритм доведення рівності двох трикутників? Як можна побудувати трикутник, що дорівнює даному, користуючись І ознакою рівності трикутників.

Номер слайду 12

Ст. 96 – 97, теорему вивчити, ст. 102, №19 (1, 2), № 21

Номер слайду 13

М.І. Бурда, Н.А. Тарасенкова, Геометрія 7, Київ, «Зодіак - ЕКО», 2007. «Я готуюсь до уроку геометрії» 7 клас, Київ, «Редакція загальнопедагогічних газет», 2005. Г.М. Возняк, Уроки з геометрії, 7 клас, Тернопіль «Підручники і посібники», 2002. http://www.google.com.ua uk/.wikipedia.org/wiki

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Левадній Сергій Павлович
    Висококласно зроблено!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 січня 2021
Переглядів
833
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку