Перший урок у першому класі "Ми часточка шкільної родини".

Про матеріал
Розроблений урок для проведення заняття в першому класі на перше вересня. Допоможе класоводу цікаво організувати знайомство учнів, проходячи квест.
Перегляд файлу

Перший урок « Ми частинка шкільної родини»

Мета. Створити сприятливі умови для зародження нової шкільної родини - першого касу НУШ. Розробити правила, порядок життя в класі. Збагатити словниковий запас учнів лексикою на шкільну тематику. Виховувати дружні, партнерські стосунки.

Хід уроку

В.Доброго дня нова шкільна родина: доброго дня вам - батькам, бабусям, дідусям…моїх неперевершених першокласників. Доброго дня моїм найчарівнішим, найкращим першокласникам. Сьогодні ми всі разом створили нову частиночку великої шкільної родини. Мої красуні і красені ви вперше переступили поріг школи, нашого класу. І я хочу вас запитати- вам подобається ваш новий будинок, тобто наш клас?

(відповідь дітей з коментарем вчителя)

В. Тож давайте гучно поаплодуємо батькам за те, що наш клас такий комфотний, красивий, бо саме вони старалися зробити все, аби їхнім діточкам було зручно. (оплески)

Перший етап знайомства

1слайд «1клас-нова частиночка великої шкільної родини»

В.Нас попереду чекає шлях до цікавої країни знань і ми зробили сьогодні перший рок в цю країну. І по ній разом будемо крокувати  чотири роки. А щоб все в нас вдавалося ми не повинні допускати помилок. Отож робимо  все правильно. По перше, давайте знайомитися. Ми ж всі одна сім’я. Знайомство наше буде не просте- слухайте правила знайомства. Я називаю імена, якщо ви чуєте своє ім’я  виходите на середину класу: дівчатка промовляють – « ось я, ось я красуня така» притому присідають як  леді . (вчитель демонструє)

Хлопчики промовляють- « ось я, ось я красень такий» і показують свої музкули. (вчитель демонструє)

Першою буду я- Вікторія Василівна, ось я, ось я красуня така.

(Коли дітки виходять звучить  музика.  Якщо імена повторюються-виходять всі разом і говорять в множині « ось ми, ось ми…» Імена називаються хаотично. )

Васелина, Софія, Дар’я, Полінка, Мирослава, Богдана, Дарина

Віталій, Святолав, Владислав, Артем, Максим, Юрій.

В. Давайте гучними оплисками привітаємо нову шкільну родину.

В. А ви знаєте навіщо дітки приходять до  школи? ( щоб навчатися)

В.  Для того, щоб вчитися потрібні книги. Але королева знань їх так просто не дає. Вона запропонувала для вас ГРУ- квест, виконуючи завдання гри ми отримаєм наші підручники.

(в класі стоїть скриня з підручниками)

В. Наші підручники ось в цій скрині. Ви готові до цікавої гри. (так!)

В.  Але під час цієї гри я переворюсь на веселу фвею знань, яка чітко буде виконувати вказівки королеви знань. Для мого перетворення ми всі повинні промовити чарівні слова- « чари, мари, чари, мари- бумць» і потупати 5раз ніжками. Не більше, бо перетворення не відбудеться. (діти промовляють, можуть разом з батьками. А вчитель одягає якусь цікаву шляпку і накидку) . І я готова оголосити перше завдання

2 слайд Буквар

В. Я перетворилася на веселу фвею знань і отримуйте перше, ну дуже складне завдання, бо ви повинні собі зараз заробити букварик. У кожного  на парті є файл з пазлами – складіть з цих пазлів малюнок мультяшного героя. ( в файлі пазл з мультика « Фіксики». Можна всім однакові або різні. Слідкувати кому потрібна допомога. Залучати  на допомогу батьків. Під час роботи звучить пісня з мультфільму .)

3слайд- Фіксики

В. Ох які ви молодці, ну просто  диво. А вчитися  ви будете як Ігрек чи Фаєр? Все питань більше не має- змушена віддати вам буварики.

Урочисто під звуки авфар вручаю вам буварики.(звучить цікава урочиста  музика).

В. Фіксики передають вам своє вітання з успішно виконаним першим завданням. Кожен отримує наклейку з фіксиком на букварик.(залучати батьків до вручення наклейок)

4слайд – Я досліджую світ

В. Ох не знаю чи вадасться вам заробити другу, дуже не просту книгу « Я досліджую світ» З допомогою цієї книги ми вивчимо світ в якому живемо , світ в якому живуть тварин і рослини, світ океану, все царство нашої планети земля ( показую глобус).  Приступаємо до завдання.  В руках моїх коробка з малюнками рослин, тварин, рибок. Ми повинні ці малюнки розкласти окремо по групках: рослини до рослин, тарини до тварин, риби до рибок. Для цього ділю вас на чотири групи. (Кожну групу діток ставлю наколо парти. Чотири групи по четверо учнів. І на кожну групу даю малюнки.) Розділіть окремо тарини, рослини, рибки. ( біля кожної групи мама- контролер)

Роботу розпочинайте .( звучить музика)

В. Оплиски нашим першокласникам за вдале виконання роботи. І звичайно підручник « Я досліджую світ» ваш! (вручаються підручники)

5 слайд- Музичне мистецтво

В. Ви знаєте, що ми українці дуже співоча нація і тому в школі є урок музичного мистецтва. Щоб отримати книжку музичне мистецтво, ми хором заспіваємо пісню разом з Олегом Винником « Перлина Україна». Ми голосно виспівуємо «перлина Ураїна на весь світ вона єдина».Давайте потренуємося. Дозволяється  підтанцьовувати під час пісні.

    6 слайд- відео пісні « Перлина- Україна» Олег Винник

В. Всі разом поаплодуємо за супер підспівування для Олега Винника. Книги з музичного мистецтва звісно ваші.( вручаються  учням підручники)

В. Співати вмієте бездоганно, а з спортом ви товаришуєте? (так)

В. Ми зараз перевіримо, чи справитися ви з завданнями які  будуть на уроках фізичної культури. Запрошую всіх до веселої розминки. Всі з стільчиків піднялися, потягнулися до зарядки піготувалися. Повторюємо рухи за мною.

7 слайд-пісня « Веселе жабеня» на англ. мові

( вчитель показує під музику рухи зарядки, а всі повторюють)

В. Дякую, ви на відмінно справилися з цим завданням. В скрині залишився ще один підручник. І як ви думаєте який? На якому уроці діти вчаться додавати, віднімати, множити, ділити. (математика)

А щоб це й підручник став вашим ви повинні знайти другу частинку вашої  геометричної фігури. ( кожен учень отримує половинку надрукованої геометричної фігури, а другу шукає серед однокласників. Хто знайде стають в парі.)

В. Я впевнена, що такі активні школярі заслуговують на отримання підручника математики.( вручаються підручники)

В. Всі підручники ви гідно виконуючи завдання отримали. Ви просто супер. Вам сподобалося працювати разом з своїми новими друзями?

Давайте домовимося, що ми завжди будемо разом йти до перемоги. Так? (так!) І першим  правилом нашого класу буде бути згуртованими, дружніми. ( розміщую перше правило класу)

Кожного дня ми всі разом будемо встановлювати наші правила класного життя, для того, щоб кожному з нас кожного дня хотілося дуже-дуже сильно приходити до нашого класу. Окей!

І на завершення нашої квест-гри вас чекає солодкий подарунок від королеви знань. Чаювання. Торт.

 

 

 

 

docx
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку