Підготовка до конкурсів (допоміжний матеріал до уроку алгебри, 7 клас)

Про матеріал

Одним з видів виховної роботи є підтримка та розвиток обдарованих дітей, концентрація уваги на участі учнів у інтелектуальних конкурсах з завданнями різних рівнів складності. Для того, щоб участь учнів була більш продуктивною, підвищувався інтерес до олімпіад і конкурсів, на уроках, окрім базового матеріалу, можна впроваждувати систематичне блокове закріплення матеріалу у вигляді різноманітних завдань, аналогічних завданням олімпіад. Пропоную Вашій увазі додатковий матеріал до уроку алгебри для 7 класу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель Губська Олена Федорівна. НВК № 27 ПІДГОТОВКА ДО КОНКУРСІВ(тестові завдання)

Номер слайду 2

1) Актуалізація матеріалу (робота у малих групах)Виконати завдання з перевіркою. Розв’яжіть рівняння з модулем за схемою:- - скільки рівнянь необхідно ще розв’язати і які?- Відповідь:

Номер слайду 3

Складіть рівняння за даною схемою: Різниця квадратів двох виразів дорівнює 1248, сума цих виразів дорівнює 78. Чому дорівнює різниця цих виразів?Розв’язання: Відповідь:

Номер слайду 4

Наведіть приклади у групах: одночлен стандартного вигляду; рівносильні рівняння; приклади на формули скороченого множення; властивості степеня; задати число, вказати число, яке буде кратним до заданого. Взаємоперевірка правильності виконання завдання між групами, обмін завданнями.2) Тренувальна частина. Обрати в тестах одну правильну відповідь із запропонованих. Різниця квадратів двох виразів дорівнює 1248, сума цих виразів дорівнює 78. Чому дорівнює різниця цих виразів?Розв’язання:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
До підручника
Алгебра 7 клас (Мерзляк А.Г., Полонський В.Б., Якір М.С.)
Додано
16 липня 2018
Переглядів
1049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку