Презентація "Океан якого немає на карті"

Про матеріал

Математика створює умови для розвитку вміння давати кількісну оцінку стану природних об'єктів і явищ, позитивних і негативних наслідків діяльності людини в природному і соціальному оточенні. Саме тому ми сьогодні будемо розв'язувати задачі з екологічним змістом.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Океанякого немає на карті»7 КЛАС

Номер слайду 2

«Або люди зроблять так, щоб у повітрі стало менше диму, або дим зробить так, що на Землі стане менше людей». Л. Д. Баттон

Номер слайду 3

У зв'язку з тим що наша планета оточена повітряною оболонкою, майже все живе пристосувалося до такого існування, яке пов'язано зі споживанням кисню. Людина й тварини можуть прожити певний час без їжі й води, але вони гинуть через кілька хвилин, якщо їх позбавити повітря. Це означає, що людство має приділяти особливу ува­гу тому, без чого неможливе життя. Але повітря часто містить побічні домішки, шкідливі для здоров'я. Вправа «Хто винний» Пропоную розв'язати в малих групах перше класичне пи­тання — «Хто винний у забрудненні навколишньої атмосфери?»

Номер слайду 4

Математика створює умови для розвитку вміння давати кількісну оцінку стану природних об'єктів і явищ, позитивних і негативних наслідків діяльності людини в природному і соціальному оточенні. Саме тому ми сьогодні будемо розв'язувати задачі з екологічним змістом. ЗАДАЧА № 1 За добу людина вдихає приблизно 25 кг повітря. Під час роботи двигуна внутрішнього автомобіля витрачається 1825 кг кисню на кожні 100 км. На скільки діб вистачило б цього повітря одній людині ?ЗАДАЧА № 2 На земній кулі близько 451 млн автомобілів, кожен із яких спалює приблизно 4 тонни кисню за рік. Визначте, яка площа зелених насаджень зможе віновити спалений ними кисень, якщо 1 га зелених насаджень виділяє за рік 2,2 т кисню?

Номер слайду 5

Зелені рослини очищують повітря від вуглекислого газу, виділяючи при цьому кисень. Щороку вбирають 170 млрд.т. вуглекислого газу, та дають 123 млрд.т. кисню. Повітря багате на кисень покращує склад крові, підвищує обмін речовин, підвищує апетит. ЗАДАЧА № 3 Гектар лісу поглинає і очищує за рік 18 млн м3 повітря, тобто стільки, скільки , видихає 200 чоловік. Дізнайтесь кількість жителів вашого села . Скільки гектарів зелених насаджень необхідні селу, у якому ви живете? Проаналізуйте , чи потрібна кількість насаджень у вашому селі ?

Номер слайду 6

На планеті Земля проживає 7 000 000 000 людей. Кожні 100 осіб за 1 годину видихають 1 кг вуглекислого газу. Яку площу повинен займати ліс, щоб, перетворити цей вуглекислий газ у процесі фотосинтезу на кисень, якщо відомо, що за 1 год 1 га лісу поглинає 2 кг вуглекислого газу?ЗАДАЧА № 4 ЗАДАЧА № 5 Яку масу макулатури потрібно зібрати, щоб зберегти життя 240 000 000 дерев, якщо відомо, що 20 кг макулатури зберігає від вирубування одне дерево?

Номер слайду 7

НАШЕ МАЙБУТНЄ В НАШИХ РУКАХ!ВИСНОВОК: ОСКІЛЬКИ ПОВІТРЯ — СЕРЕДОВИЩЕ ІСНУВАННЯ ВСІХ НАЗЕМНИХ ІСТОТ, ТО ПРО­БЛЕМУ ЙОГО ОХОРОНИ ВІД ЗАБРУДНЕННЯ МАЮТЬ ВИРІШУВАТИ ВСІ КРАЇНИ.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. лагутіна світлана
    Креативно,молодць!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. лагутіна світлана
    Креативно,молодць!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. лагутіна світлана
    Креативно,молодць!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 липня 2018
Переглядів
1035
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку