Підготовка учнів 11 класу до ЗНО з історії, методичні рекомендації вчителю.

Про матеріал
Методичні рекомендації вчителю для підготовки учнів 11 класу до ЗНО з історії України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель історії Калугіна Юлія Володимирівна. Організаційно-методичне забезпечення підготовки учнів до ЗНО з історії України Балаклійська загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. О. А. Тризни

Номер слайду 2

Структура та особливості тесту ЗНО з історії України. Кількісний розподіл тестових завдань за розділами програми: Робота складається з двох частин: Частина 1 «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» містить 30 завдань різних форм. Результат виконання цих завдань буде зараховано як результат державної підсумкової атестації. Частина 2 «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.» містить 30 завдань різних форм. Результат виконання завдань частин 1 і 2 буде використано під час прийому до вищих навчальних закладів. Час виконання тесту з історії України – 150 хвилин

Номер слайду 3

Форми тестових завдань ЗНО з історії України. З вибором однієї правильної відповідіНа встановлення відповідностіНа встановлення правильної послідовностіЗ вибором трьох правильних відповідей з шести запропонованих варіантів відповідей

Номер слайду 4

Схеми оцінювань завдань ЗНО з історії України. Завдання з вибором однієї правильної відповіді. (0-1 тестовий бал)Завдання на встановлення відповідності.(0-1-2-3-4 тестових балів)Завдання на встановлення хронологічної послідовності.(0-1-2-3 тестових бали)Завдання з короткою відповіддю множинного вибору. (0-1-2-3 тестових бали)Як державна підсумкова атестація з історії України буде зараховано виконання завдань №1-30 (максимум 47 балів за завдання ДПА). Максимально можливий – 94 балів.

Номер слайду 5

Шляхи та матеріали підготовки до ЗНО з історії України На уроках:–​ застосовую оптимальну систему методів, форм і прийомів роботи на уроці з урахуванням практичних видів діяльності;–​    використовую під час підготовки учнів 11 класу до ДПА/ЗНО різні види тестів, що містять завдання не лише з поточної теми, а й із перевірки знань із раніше вивчених тем;– удосконалюю вміння працювати з історичними джерелами для підвищення ефективності уроку;– звертаю увагу на критерії оцінювання навчальних досягнень учнів, підвищення об’єктивності оцінки знань, враховую програмові вимоги до рівня навчальних досягнень учнів;– дотримуюсь норм та вимог програм, затверджених Міністерством освіти і науки України.

Номер слайду 6

Шляхи та матеріали підготовки до ЗНО з історії України Обираючи літературу для підготовки до ЗНО, звертаю увагу учнів:– на наявність грифів, які засвідчують, що видання рекомендовано до використання Міністерством освіти і науки України, Українським центром оцінювання якості освіти;– на рік видання (перевидання) посібника;– на те, за специфікацією якого року укладені тренувальні вправи. Рекомендую : комплексне видання з підготовки до ЗНО з історії України   киїівське видання «Літера» (автори: В. С. Власов, С. В. Кульчицький). Книга дуже інформативна, чітко описує історичні події, в кінці кожної теми є тест для перевірки знань з вивченої теми.

Номер слайду 7

Шляхи та матеріали підготовки до ЗНО з історії України Схема підготовки під час проведення індивідуальних консультацій з приводу підготовки учнів до ЗНО з історії України Повторюємо пройдений матеріал — закріплюємо знання практикою. Надаю учням відео, аудіо та текстову інформацію на телефон, планшет, для прослуховування та перегляду ними у вільний час.- Кожного дня з учнями проводжу консультації он -лайн.

Номер слайду 8

Шляхи та матеріали підготовки до ЗНО з історії України Тренувальне он- лайн тестування. Додаток до програми ЗНО з історії України. Портрети історичних персоналій,чиї імена містить програма ЗНО з історії України (кін. XVIII – XXIст.). Сайт ХРЦОЯО – khtest.org.ua. Реєстрація та проходження пробного ЗНО з історії України!

pptx
Додано
15 липня 2019
Переглядів
987
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку