Підсумкова діагностувальна робота з української мови 4 клас: "Речення"

Про матеріал
Підсумкова діагностувальна робота з української мови 4 клас, з теми: "Речення". За підручником "Українська мова та читання" 4 клас - ч.1 (К.Пономарьова, Л.Гайова).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумкова діагностична робота з української мовитема: “Речення”

Номер слайду 2

З поданих слів склади і запиши речення, підкреслити головні та другорядні члени реченнясвіжий, блакитним, небом, сяяв, сріблом, під, сніг.

Номер слайду 3

2. Познач складне речення, підкресли граматичну основу:а) Падає білий і лапатий сніжок на наш лужок.б) Дощик поливає, лужок оживає.в) Полий, дощику, наш лужок.

Номер слайду 4

3. Познач речення з однорідними членами. Підкресли їх.а) Прилети, синичко, до нашого віконечка.б) Ми повісили годівнички - прилетіли синички.в) Дбайливі дітлахи піклуються про пташок, підгодовують їх.

Номер слайду 5

4. Познач спонукальне речення.а) Хлопчики подякували лісникові за гостинність.б) Розтанула зоря досвітня, лежить навкіл твоя земля.в) Поспішай, моя доню, вчитися гарно.

Номер слайду 6

5. В кінці кожного речення постав потрібний розділовий знак. Слова, що в дужках, запиши у формі звертання. Що ти, (донечка), шепочеш ___ І чому це ти не спиш___Я, (матуся), спати хочу,Але треба вивчить вірш___

Номер слайду 7

6. Запиши речення в такій послідовності, щоб утворився текст. Устав пропущені літери. До утвореного тексту добери заголовок, запиши його перед текстом. Склади кінцівку (2-3 речення) й допиши їх. Сонячний осінній день. Вона насувалася швидко і зростала на очах. Раптом у дол..ні з-за лісу з’явилася хмарка. Це зовсім і не хмарка, а в..л..чезна зграя шпаків.

Номер слайду 8

Бажаю успіху!

pptx
Додано
6 липня 2023
Переглядів
1534
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку