У розробці представлені підсумкові тести з предмету основ здоров'я на тему "Фізична складова здоров'я" для учнів 6 класу. Тести цікаві та змістовні. Складені за параграфами підручника аввторів Воронцова ,Бех.
Контрольна робота 6 клас
Фізична складова здоров’я Прізвище,ім’я ______________________________
1.Виберіть правильну відповідь. Харчова цінність – це…
А) співвідношення білкув,жирів ,вуглеводів,вітамінів та мінеральних речовинЮщо містяться у 100 грамах продукту;
Б)вітаміни та мінеральні речовини,які впливають на розвиток підлітка;
В)характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продкту.
2.Виберіть правильну відповідь. Енергетична цінність – це….
А)препарати ,які містять енергетики у свому складі;
Б) характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продкту,вона вимірюється у калоріях та кілокалоріях;
В)продукти,що містять енергетичні добаки.
3.Які з наведених поживних речовин потрапляють в організм людини разом з їжею?
А)білки,жири,вугливоди;
Б)білки,жири,вугливоди,вітаміни;
В)білки,жири,вуглеводи,вітаміни,мінеральні речовини.
4. Виберіть,які чинники впливають на формування харчових звичок
А)довкілля,заняття спортом, сон;
Б)ЗМІ,смакові уподобання,матеріальні можливості,стан здоровя,традиції,розуміння того,що є шкідливим тв корисним;
В)погані звички,повітря,адаптація.
5. Що може призвести до харчових отруєнь?
А)продукти,що неправильно зберігались,уражені гниллю,з пошкодженою упаковкою,консерви зі здутими кришками, термін придатності яких вийшов.
Б)вживання великої кількості їжі,газована вода,смачні гриби,виноград.
В)їсти сиру їжу,вживання їжі з великим вмістом вуглеводів,
6. Для того,щоб продукти зберігались довше, потрібно…
А) мити,розділяти,різати,нагріватиохолоджувати,;
Б)охолоджувати,мочити,сушити,нагрівати;
В)мити,розділяти,охолоджувати, нагрівати.
7.Виберіть засоби особистої гігієни
А) гребінець,мило,взуття,майка,сережки,рушник,бант;
Б)зубна щітка,рушник,помада,шампунь, зубна паста;
В)мочалка,ножиці,вилка,тарілка,резинка для волосся.
8. Виберіть продукти,які містять йод
А)яблука,капуста,морква,ожина,риба,криветки;
Б)морська риба,морська капуста,креветки,кальмари;
В) ікра червона,листя салату,виноград,гранат,слива.
9. До раціонального харчування відносять такі правила:
А)помірність,різноманітність,збалансованість;
Б) помірність,кількість,вживаність;
В)збалансованість,ефективнфсть,наявність.
10. Що ми відносимо до мінеральних речовин?
А) кальцій,калій,натрій,залізо,йод;
Б)залізо,рудь,фосфор,натрій,кальцій;
В) білки,жири,вуглеводи.
11 Визначіть правильні правила миття рук.
А) натерти руки антисептиком,змити водою,терти лише долоні,добре витерти рушником;
Б)закачати рукава,змочити руки,намилити,мити тильні сторони рук на між пальцями,добре промити водою,витерти чистим рушником.
В)змочити водою,потерти долоні,між пальцями та тильну сторону долоні,витерти чистим рушником.
12. Продовж речення - Щоб у Вас були гарні,здорові зуби потрібно…
А)їсти багато солодкого,чистити язик,неможна користуватись зубною ниткою,користуватись зубним порошком,чистити зуби лише зовн, чичтити зуби сухою зубною щіткою;
Б)перед чищенням зубів сполоснути щітку і нанести на неї достатню кількість зубної пасти,чистити усю порожнину рота, переміщувати щітку потрібно від бічних зубів доцентральних,їсти овочі та фрукти,не гризти зубами горіхи,кістки,олівці,міняти зубну щітку раз у 3 місяці;
В)міняти зубну щітку раз у 6 місяців,рідко звертатись до стоматолога, не мити зубну щітку.