Північноатлантичний альянс

Про матеріал
НАТО — міжнародна міжурядова організація, військово-політичний союз 30 держав Північної Америки і Європи, які прагнуть досягти мети Північноатлантичного договору, підписаного у Вашингтоні 4 квітня 1949.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шик Богдан Мт-11 НАТОNorth Atlantic Treaty Organization

Номер слайду 2

4 квітня 1949 року у Вашингтоні представниками 12-х країн — США, Великобританії, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів, Люксембурга, Канади, Данії, Ісландії, Норвегії та Португалії — підписано Північно-атлантичний пакт (НАТО) про воєнно-політичний союз, що ставив за мету колективний захист демократичних свобод і протидію комуністичній експансії.

Номер слайду 3

1952 році до НАТО приєднались Греція і Туреччина, у 1955 — ФРН. Цього ж року східноєвропейські країни на противагу НАТО створили свою військово-політичну організацію — Варшавський договір, — в котрій домінуючу роль відігравав Радянський Союз. У 1966 році, звинувативши США у порушенні умов договору 1949 року, з віськових структур НАТО вийшла Франція.

Номер слайду 4

У 1982 році до Північно-атлантичного пакту приєдналась Іспанія, у 1990-у об'єднана Німеччина зайняла місце ФРН, а в 1999-у до НАТО вступили Угорщина, Чехія і Польща, колишні члени Варшавського договору, котрий саморозпустився вісім років перед тим; у 2004-у — Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія, та Естонія, а в 2009-у — Албанія та Хорватія. У 1982 році до Північно-атлантичного пакту приєдналась Іспанія, у 1990-у об'єднана Німеччина зайняла місце ФРН, а в 1999-у до НАТО вступили Угорщина, Чехія і Польща, колишні члени Варшавського договору, котрий саморозпустився вісім років перед тим; у 2004-у — Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія, та Естонія, а в 2009-у — Албанія та Хорватія.

Номер слайду 5

Плюси: Надання гарантій безпеки, у відповідності до яких напад на Україну означтиме напад на всіх членів НАТО Надання "ядерних гарантій", відповідно до яких напад на Україну із застосуванням ядерної, хімічної чи бактеріологічної зброї означатиме адекватну відповідь з боку ядерних держав-членів НАТО (США, Велика Британія, Франція) Вступ до НАТО істотно знижує ризик війни проти України. Захищеність від зовнішнього втручання у внутрішні справи України Ліквідацiя можливості зовнiшньополітичних провокацій проти України. У результаті вступу до НАТО Украïна зміцнить свою територіальну цілісність. Та інші…

Номер слайду 6

Мінуси: Україні необхідно буде надавати збройну підтримку союзникам НАТО,якщо на їхню територію буде здiйснено напад в Європі, Північній Америціта, Атлантичному океані та на Північ від тропіка Рака Ймовірно збільшення витрат на оборону в України Деяке обмеження самостійності в прийнятті ключових рішень в галузі зовнішньої та оборонної політики. Додаткове і дуже значне погіршення стосунків із Росією. Навіть членство України в НАТО не убезпечує їїТа інші…

Номер слайду 7

Дякую за увагу!Слава Україні!

pptx
Додав(-ла)
Шик Богдан
Додано
3 березня 2023
Переглядів
516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку