Пиво. Його види, особливості процесу виробництва

Про матеріал
Презентацією можуть скористатися учні, майстри виробничого навчання.викладачі професійно-теоретичної підготовки з професії "Бармен". В презентації висвітлені питання технології виробництва напою, види та сорти пива, технологія наливання напою та різна цікава інформація з історії пивних напоїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пиво. Його види, особливості процесу виробництва

Номер слайду 2

Роль Гамбрінуса в історії пива до кінця не вивчена. Деякі кажуть, що цей Фландрійський король був винахідником напою, а інші вважають, що був він ремісником і об'єднав під своїм управлінням гільдію пивоварів. У кожному разі він вважається святим, який навчив людей пивоварінню. Багато пивоварних компанії в усьому світі, а також сорт пива носять це горде ім'я.

Номер слайду 3

Існує навіть вираз, який дійшов до наших днів від древніх шумерів: «Якщо ти не знаєш смак пива - ти не знаєш, що таке радість».

Номер слайду 4

Найкращою сировиною для пива є ячмінь. Можна використовувати просо, овес, рис, пшениця.

Номер слайду 5

Ячмінь пророщують у вологих солодовнях до появи паростків та корінців 3-4 см. Проросле зерно – зелений солод накопичує в собі ферменти, фарбуючі та ароматичні речовини, вітаміни групи В.

Номер слайду 6

Далі зелений солод поступає до сушарок. Температура висушування може бути різною, після цього отримують різні види солоду – світлий, темний, палений або карамельний. Спеціальна машина відбиває паростки та корінці, і готовий солод очищується і подрібнюється, «затирається» гарячою водою. Сусло стає «солодким». До нього додають хміль і варять 1 – 3 години.

Номер слайду 7

Хміль надає пиву приємної гіркоти, яка покращує смак, обумовлює аромат, сприяє піноутворенню, підвищує термін зберігання. Готове сусло проціджують, відстоюють і охолоджують. Потім додають пивні дріжджі і залишають бродити на 5-8 днів при температурі +6…+7гр. За цей час накопичується спирт і вуглекислий газ. Пиво фільтрують і розливають.

Номер слайду 8

Використовують пиво як аперитив. Його подають до холодних солених закусок з риби. З пивом смакують сири, солені хлібобулочні вироби(соломка. сухарики), чіпси, солені горішки,сосиски, копченості.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Температура подавання пива + 10…+14 * С. У більш холодного пива не відчувається його смак і аромат, і п’ється воно як холодна вода. У більш теплого відчувається різкий смак дріжджів, воно втрачає пінність.

Номер слайду 11

Існує два способи наливання пива: Якщо пиво наливають із кеглів, його наливають в кухоль злегка нахиливши його, стараючись струю пускати по стінці посуду.

Номер слайду 12

Якщо наливають із пляшки то спочатку наливають на дно посуду, потім піднімають струю на 5-6 см і після утворення пінної шапки опускають шийку пляшки, щоб швидше пиво вилити. При цьому слід пам’ятати, що пінка може продовжувати підніматися. Перелив піни не допускається. Тому бармену слід правильно підбирати посуд до подачі з врахуванням запасу ємкості на пінку.

Номер слайду 13

В ЗН пиво може виступати як база(основа). Як наповнювач – в коктейлях групи «Сангарі», «Хайбол». Добре поєднується з міцноалкогольними основами. Дає прекрасне поєднання з ароматними лікерами, вершками, сметаною.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Пиво — популярний алкогольний напій.. Найвідоміші види пива — ель і лагер. Їх варять в різних куточках світу, слідуючи оригінальним рецептам або власним. У чому різниця між елем і лагером?

Номер слайду 16

Що таке Ель. Цей напій відомий з XV століття. Згідно технології приготування, ель бродить при невисокій температурі (+15…+25 °C). При цьому використовують дріжджі верхового бродіння. Процес виготовлення займає 3–4 тижні, але окремі види готують і кілька місяців. Відмінна риса еля-підвищена міцність.

Номер слайду 17

Що таке лагер. Це найпоширеніший у світі пінний напій. Технологія приготування дуже проста: готове сусло охолоджують, додають дріжджі і переливають в бочку. Тут все бродить протягом тижня. Після бродіння дріжджі відокремлюють, а напій піддають повторній ферментації під впливом високого тиску вуглекислого газу. Дозрівання триває від 20 до 120 діб. На фінальному етапі лагер фільтрують і розливають по посудинам: банки, пляшки, кеги і т. д. Пляшкове пиво іноді пастеризують або піддають тонкій фільтрації. Це продовжує термін зберігання продукту.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Існує космічне пиво.І називається воно так, бо ячмінь для його приготування вирощувався в модулі цієї космічної станції. 250 банок, зварених з цієї сировини, були продані за 10 тисяч ієн кожна. Усі кошти від продажу пішли на благодійність. У світі існує близько 400 різних сортів пива. Одна з найбільш дорогих пляшок пива коштує близько 1000 доларів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Діденко Неля Анатоліївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
1738
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку