Пізнавальна гра для дітей молодшої групи «Пожежник».

Про матеріал
Продовжувати знайомити дітей з професію пожежника, вчити називати предмети одягу пожежника, класифікувати предмети, які потрібні при гасінні пожежі. Розвивати пізнавальний інтерес дітей , логічне мислення, сміливість, бажання реалізувати в грі здобуті знання. Виховувати повагу до професії пожежника.
Перегляд файлу

Пізнавальна гра для дітей молодшої групи

«Пожежник».

 

 

Мета гри: Продовжувати знайомити дітей з професію пожежника,               вчити називати предмети одягу пожежника,  класифікувати предмети, які потрібні при гасінні пожежі.  Розвивати пізнавальний інтерес дітей , сміливість, бажання реалізувати в грі здобуті знання. Виховувати повагу до професії пожежника.

 

Обладнання до гри:   ілюстрації із зображенням пожежника; іграшкова пожежна машина; роздатковий матеріал «Одягни пожежника», «Що необхідно для гасіння пожежі».

 

Хід гри.

Є професія одна,

І велика і складна:

Полум’я перемагати

Із біди нас визволяти!

Щоб пожежу зупинити,

Треба 101 дзвонити.

 

- Про яку професію розповідається у вірші? ( Про пожежника)

- Яку роботу виконує пожежник? (Пожежник гасить вогонь, бореться з вогнем, рятує людей, які потрапили у біду від пожежі).

- Яким транспортом користуються пожежники? Яка машина допомагає пожежникам швидко дістатися до пожежі? (Пожежна машина)

-Подивіться на пожежну машину. Пожежна машина - це спеціальна машина  з водою, піною, механічними сходами і насосами. Вона обладнана рацією для зв'язку з пожежною частиною та іншими машинами. Ще на машині є сигнальні вогні синього кольору і звуковий сигнал. Вони потрібні, щоб інші машини поступалися їй дорогу. У машині є пожежні рукави зі стволами. з яких вода йде сильним струменем.

-Якого кольору машина?(Червоного кольору) Чому вона червона? Червона, щоб здалеку було видно, що їде пожежна машина, якій необхідно поступитися дорогою. Червоний колір - колір пожежі.

 

-Який одяг надягають пожежники, виїжджаючи на пожежу?

Пожежні надягають брезентовий костюм. Він не горить, не намокає. Голову від удару захищає каска, на руках рукавиці, на ногах чоботи.

Давайте одягнемо пожежника (робота з роздатковим матеріалом «Одягни пожежника»)

 

В нашому садочку є місце, де зберігаються речі, необхідні для гасіння пожежі. Це пожежний щит. Пожежний щит фарбується у білий колір з червоною окантовкою — на білому тлі помітніші червоні пожежні інструменти, все обладнання повинно бути червоного кольору -для залучення уваги. Обов’язкове обладнання пожежного щита включає такі пожежні інструменти: багор, лом, лопата штикова та/або совкова, сокира, конусні відра.

 

Давайте допоможемо пожежнику знайти речі необхідні для того щоб загасити вогонь при пожежі  (робота з роздатковим матеріалом «Що необхідно для гасіння пожежі»)

                                         

Щоб у домі вашому не було біди,

Будьте обережні

Ви з вогнем завжди!

 

Hra-Pozhezhnyk-Profesii-Anelok3.jpg

    

 

 

docx
Додано
21 лютого
Переглядів
310
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку