Пізнавальна гра "Казковий світ захоплень"

Про матеріал

Метою виховної години є продовжувати знайомити дітей з різними видами захоплень; розвивати зв'язне мовлення дітей, увагу, уяву, пам'ять, фантазію; виховувати культуру спілкування; виховувати бажання дізнатися про щось нове.

Перегляд файлу

Тема: пізнавальна гра «Казковий світ захоплень»

Мета: продовжувати знайомити дітей з різними видами захоплень; розвивати зв’язне мовлення дітей, увагу, уяву, пам'ять, фантазію; виховувати культуру спілкування; виховувати бажання дізнатися про щось нове.

Обладнання: малюнки, маски на голову.

Хід заняття

І.Організація дітей.

1.Привітання.

2.Вступне слово вчителя.

Сьогодні ми з вами продовжимо говорити про хобі. Але ми не будемо вже з’ясовувати яке хобі подобається кожному з нас ,а зануримось в казковий світ захоплень.

ІІ. Основна частина.

1.Казкова вікторина.

-Вам потрібно назвати героя казки, від імені якого ведеться розповідь та назву

казки.

Казка 1

 «Я вирішив просто подорожувати світом і не знав, що все так станеться. Я гадав, що всі так само добрі, як мої Дідусь та Бабуся. Але виявилося, що у цьому світі мешкають і злі, і жорстокі, і хитрі…» (Колобок , «Колобок»)

Казка 2

 «Оце так хвіст у цієї Мишки! Не зрівняти його а ні з кулаком Дідуся, ні з кулаком Бабусі. Й треба ж було цій Мишці вибігти у найнеслушніший момент. Зараз би усі дивувалися з мене. Лежало б я на видноті… »

 (Яйце , «Курочка-Ряба»)

Казка 3

 «Мені приємно знаходитися на голівці цієї Дівчинки. Вона мені подобається. Завжди охайна. Мені подобається разом з нею подорожувати лісом, навідуватися до бабусі. Але є єдина вада: моя хазяйка занадто довірлива. Тому з нею трапляються різні негаразди…»

 (Червона шапочка, «Червона Шапочка»)

 Казка 4

 «Відверто кажучи, неприємно, коли тебе взуває Кіт. Бо в нього кігті. Він подряпав і розірвав усі мої устілки. Я, звичайно, розумію, що уся ця біганина заради хазяїна, але дуже вже боляче…» (Чоботи, «Кіт у чоботях»)

Казка 5

 «Для мене дуже шкідливо стільки часу знаходитися у воді… Дякую цьому допитливому й неслухняному хлопчикові. Якби не він й не черепаха, скільки б це довелося мені лежати на дні?..» (Золотий ключик, «Пригоди Буратіно»)

 

Казка 6

 «Я, звичайно ладна була виконати всі її побажання. Бо її чоловік врятував мені життя. Але, кінець кінцем, я зрозуміла: чим більше людині давати, тим більше вона хоче. Ось і доводиться таким людям залишатися у розбитого корита…» (Золота рибка, «Казка про рибака та рибку»)

2. Гра «Казковий світ захоплень». Робота в групах.

На картці герої до різних казок та мультфільмів. Вам необхідно назвати казку чи мультфільм та перерахувати захоплення казкового героя.

 

Картка.

 

 

 

Картинки по запросу казкові герої  

 

Картинки по запросу казкові героїКартинки по запросу казкові героїКартинки по запросу казкові героїКартинки по запросу казкові героїКартинки по запросу казкові герої

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Гра «Хто Я?»

-Вам на голову вдягають маску казкового героя. Вам потрібно буде дізнатися ким ви є перераховуючи різні захоплення.

  • Дідусь «Ріпка»
  • Попелюшка «Попелюшка»
  • Колобок «Колобок»
  • Віслюк «Бременські музики»
  • Нуф-Нуф «троє поросят»

ІІІ.Заключна частина.

1.Підведення підсумків.

2.Бесіда.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
14 січня 2019
Переглядів
1942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку