Плакат. Порівняльна характеристика борщів.

Про матеріал
Борщ має більше десяти різновидів, що пов'язано з роз'єднанням у минулому українських земель, з існуванням різних частин українського народу в Росії, Польщі, Молдові, Румунії, Чехословаччині, з впливом на формування української кухні різних кулінарних звичаїв і смаків. Борщ набув широкого поширення в національних кухнях сусідніх народів[4]. Складником червоного борщу є столовий буряк. У склад українського і київського борщів входить до 20 найменувань продуктів, полтавського і зеленого — до 18, чернігівського — 16 і т. д. Найпоширенішими з цієї традиційної страви в Україні є український, пісний з грибами і квасолею, весняний холодний. Готують борщі з м'ясом, грибами, ковбасою, додаючи сметану. Пісний борщ з грибами заправляють олією з часником, а до борщу подають пампушки, политі олією з часником, або пиріжки з м'ясом і капустою.
Перегляд файлу

Назва

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Подають 

 

1

image 

Борщ 

або вода

соломка

image 

+

+

+

соломка

image 

соломка

image 

соломка

image 

соломка

image 

+

 —

 +

Перед подаванням у тарілку кладуть м'ясо, наливають борщ, додають сметану

 

           image

+ картопл

я (часточками

),  капуста бі

логолова

 

 

 

 

Перед подаванням у тарілку кладуть зварені і нарізані скибочками сосиски, наливають борщ, додають сметану і зелень

 

2

imageБорщ 

Львівський

Кістковий або м’ясний

соломка

image 

+

+

+

 

+

 

соломка

image 

соломка

image 

соломка

image 

+

+

+

+

 

+яблука (свіжі або

 кислі част

очками), свіжі

 томати (час

точками),

 квасоля,

картопля

(часточк

ами), кабачки          

Перед подаванням у тарілку кладуть шматочки м’яса, наливають борщ. Додають сметану і посипають подрібненою зеленню петрушки

 

3

Борщ

imageЧернігівський

або вода

соломка

image 

+

соломка

image 

соломка

image 

соломка

image 

соломка

image 

+

+

+

 

 

+ картопл

я (кубиками),

 квасоля з відв

аром, яб

лука (част

очками), к

вас-сирів

ець                             

Перед подаванням у тарілку кладуть м'ясо баранини, наливають борщ. додають сметану і посипають зеленню

 

image

Борщ 

Селянський image 

з

баранини

скибочки

image 

+

+

шашками

image

скибочки

image 

скибочки

image 

соломка

image 

+

+

сало-шпик

 

 

+картопл

я (кубиками

 

 

 

 

 

 

Перед подаванням у тарілку кладуть нарізані (по 1-2 шматочки на порцію) свинокопченості, наливають борщ

 

5

Борщ

Флотський

з додаванням свино-копчень

скибочки

image

+

+

+

шашками

image

 

скибочки

image 

скибочки

image 

кубики

+

+

 

      image

+ картопл

я (часточками

)

 

 

 

 

 

Перед відпуском у тарілку кладуть шматочки м’яса, наливають борщ,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

Борщ

Кіровоградський

або вода

 

соломка

image 

+

соломка

image 

соломка

image 

соломка

image 

+

+

сало-шпик, часник

посипають зеленню. Окремо подають грінки запечені з тертим сиром і часником

image
 

pdf
Додано
28 липня 2020
Переглядів
734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку