Правові та організаційні основи охорони праці2

Про матеріал
Правові та організаційні основи охорони праці2 Правові та організаційні основи охорони праці2 Правові та організаційні основи охорони праці2 Правові та організаційні основи охорони праці2 Правові та організаційні основи охорони праці2 Правові та організаційні основи охорони праці2
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правові та організаційні основи охорони праціЗаняття 2

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Розслідування та облік нещасних випадків. Читати підручник с. 34-36http://spb.in.ua/images/Dowloading/vinokurova%20osnova%20ohoroni%20praci.pdf. Дати відповідь на питання1. На кого поширюється закон про загальнообов’язкове соціальне страхування?2. Який нещасний випадок буде пов’язаний з виробництвом?3. Який нещасний випадок не буде пов’язаний з виробництвом?4. Як організовується розслідування нещасного випадку?

Номер слайду 4

Новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництвіПостановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337 затверджено новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (далі – Порядок). Постанова набрала чинності з 01 липня 2019 року. Вимоги цього Порядку поширюються на всіх юридичних і фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, та осіб, визначеними частиною першою статті 35 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Порядком розслідування також передбачено поширення процедури проведення спеціальних розслідувань на інших категорій осіб, зокрема, фізичних осіб-підприємців та осіб, яких фактично допущено до роботи без укладання трудового договору (контракту). Відповідно до нового Порядку рішення щодо визнання нещасного випадку та/або гострого професійного захворювання (отруєння) пов’язаними чи не пов’язаними з виробництвом приймається комісією (спеціальною комісією) шляхом голосування простою більшістю голосів. У разі рівної кількості голосів членів комісії голос голови комісії є вирішальним. Також, збільшено термін розслідування нещасного випадку до 5 робочих днів (замість 3) та спеціального розслідування (групові випадки, випадки з тяжкими наслідками і смертельні) – до 15 робочих днів відповідно (замість 10). Новим Порядком обмежено строк давності звернення потерпілого щодо розслідування нещасного випадку до 3 років з моменту його настання. Проте після сплину терміну давності працівник має право відстояти свої права в судовому порядку. Зменшено кількість документів, які оформлюються за результатами роботи комісії з розслідування: складається акт за формою Н­1/П (якщо нещасний випадок пов'язаний із виробництвом) або Н-1/НП (якщо не пов'язаний), акт за формою Н-5 скасовано. Передбачається, що зазначені зміни сприятимуть покращенню процесу проведення розслідувань нещасних випадків, зокрема, їх об’єктивності та своєчасності, що підвищить соціальну захищеність потерпілих та їх сімей. 

Номер слайду 5

Завдання 1 Читати підручник с.28 - 37http://spb.in.ua/images/Dowloading/vinokurova%20osnova%20ohoroni%20praci.pdf. Зробити конспект до теми у вигляді схем.

Номер слайду 6

Завдання 2 Пройти онлайн - тест та скрін результату здати на перевіркуhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=1100919

Номер слайду 7

pptx
Додав(-ла)
Горальчук Таня
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
509
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку