План дій у небезпечних ситуаціях

Про матеріал
План дій у небезпечних ситуаціях на виховну годину. У документі є розгляд номерів, та пояснення що робити у пожежі і інших небезпечних ситуаціях
Перегляд файлу

 План дій у небезпечних ситуаціях

Якщо ви опинилися в пожежі, потрібно знайти вихід, якщо ви в школі, або у іншому приміщенні, подивіться на план евакуації, і йдіть по плану евакуації.  Коли ви евакуювались, зателефонуйте за номером 112. Після цього зателефонуйте у поліцію при потребі. Якщо пожежа сталася вдома, пахне газом, краще не вмикати телефон, і вийти спокійно з дому, вимкнути світло, та усі енергоприлади. Зателефонувати за номером 104, щоб не сталося аварій та вибухів.

 

Якщо стало погано друзям, що робити?

Якщо другу або друзям стало зле, вони втрачають свідомість, і це не жарти, обов’язково потрібно повідомити батькам друзів, і своїм батькам, якщо вони далеко, ви повинні зателефонувати у швидку допомогу, за номером 103.

 

Що робити коли побачили злочин?

       Кожна людина може стикнутися із порушенням закону або стати його свідком. Розповідаємо, як тлумачить законодавство поняття «свідок» та які права й обов’язки мають свідки. Відповідно до статті 65 Кримінального процесуального кодексу України (КПК України) свідком є фізична особа, якій відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доведенню під час кримінального провадження, і яка викликана для давання показань. Якщо Ви стали свідком ситуації, яка, на Вашу думку, є протиправною та може містити ознаки кримінального правопорушення, слід негайно повідомити про це поліцію за телефоном «102» та дочекатися прибуття поліцейських для надання свідчень. Також намагайтеся запам’ятати прикмети злочинця, хід подій – що говорили та робили учасники ймовірного кримінального правопорушення. А якщо є можливість, то найкраще зняти все на відео.

 

Навіщо номер 112 та 911?

Номер 112 – номер ДСНС вашої області, якщо у вас смертельна небезпека, або вам потрібні рятувальники.

Номер 911 – Тей самий номер.

docx
Додано
24 травня 2021
Переглядів
461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку