План-Конспект виховного заходу - День Колумба

Про матеріал
План-Конспект виховного заходу - День Колумба (матеріал та цікаві завдання).
Перегляд файлу

«День Колумба»

ПЛАН-КОНСПЕКТ ВИХОВНОГО ЗАХОДУ

 

Тема: «День Колумба»

Клас: 8

Тип уроку : урок-бесіда

Цілі:

  1. Оознайомитись з біографією Христофора Колумба.
  2. Дізнатися більше про відкриття Америки.
  3. Дізнатися більше про культуру інших країн..

 

План проведення заходу :

  1. Вступне слово (5 хв.)
  2. Проведення заходу (30 хв.)
  3. Підведення підсумків, завершальне слово. (5 хв.)

 

Сценарій заходу :

  1. Організація класу
  2. Вступ:

Для подорожі до Індії я не використав розвідку, математику або карти.

Christopher Columbus

 

Учитель: Сьогодні ми поговоримо з вами про такий день, як День Колумба.

 

День Колумба — традиційне свято в США. Він проводиться на честь Христофора Колумба, що відкрив 12 жовтня 1492 року Новий Світ.

Саме 12 жовтня 1492 року експедиція Христофора Колумба досягла острова Сан-Сальвадор у Багамському архіпелазі, що згодом було прийняте за офіційну дату відкриття Америки.

У 1937 році президент Рузвельт оголосив 12 жовтня Днем Колумба, а пізніше, з 1971 року він відзначається кожен другий понеділок жовтня.

У Іспанії 12 жовтня являється святковим днем і називається «День Іспанідад». Хоча у більшості інших американських країн День Колумба відзначається 12 жовтня, в Сполучених Штатах він відзначається, як говорилося раніше, в другий понеділок жовтня.

Але суперечка про того, ким був за походженням Христофор Колумб і чи дійсно він, а не вікінги відкрив Америку, напевно, триватиме нескінченно.

Хто ж такий Колумб?

Христофор Колумб, всесвітньо відомий своїм відкриттям Америки, народився 9 жовтня 1451 року на острові Корсіка (за однією з версій). Особа і доля Колумба туманні, неоднозначні і схожі на роман. Про його походження і місце його народження йшли довгі, пристрасні вчені спори. Досі шість міст Італії і Іспанії сперечаються за право бути його батьківщиною. Навколо багатьох подій його життя виросли легенди, розвінчати які і до цих пір не цілком удалося.

 

  1. Робота з класом

Обговорюється підготовлена заздалегідь учнями інформація:

Більше про самого Христофора Колумба нам розповідять

__________________________________________________

 

  1. Про дитинство великого мореплавця практично нічого не відомо. Немає єдиної думки і відносно утворення Колумба. Відомо лише, що досить рано Колумб почав ходити на торгових судах по Середземному морю. У 1470-х роках Колумб поселяється в Португалії, в Лісабоні. Тепер він ходить на португальських судах, запливаючи далеко на північ. Відомо, що саме тоді йому вдалося побувати на Британських островах, а можливо, і в Ісландії. Каравели під португальським прапором ходили і на Канарські острови, а також уздовж західного узбережжя Африки. "Нинья", "Пінта", "Санта-Марія" - імена легендарних кораблів першої експедиції Христофора Колумба до берегів Нового Світу міцно увійшли до історії, потрапили в усі енциклопедії і шкільні підручники географії.

 

  1. Він першим офіційно перетнув Атлантичний океан в тропічній і субтропічній смузі північної півкулі, першим серед європейців ходив в Карибському морі. Він проклав початок відкриттю Південної Америки і перешийків Центральної Америки. Він відкрив центральну частину Багамського архіпелагу, Великі і Малі Антільські острови, ряд дрібних островів в Карибському морі і острів Тринідад біля берегів Південної Америки. Але першовідкривачем Америки Колумба можна назвати лише з обмовками - на території Північної Америки європейці в особі ісландських вікінгів бували ще в 11 столітті.

 

Він помер 20 травня 1506 року в повній упевненості, що відкрив тільки новий шлях в давно відому Індію, і в повному невіданні того, що зробив насправді.

 

Про саме ж свято, прошу _______________________

 

  1. Довгий час День Колумба не був офіційним святом; з часом він ставав таким спочатку в одному штаті країни, потім в іншому, поки в 1937 році не був оголошений офіційним державним святом по всій країні. Довгі роки свято відзначалося 12 жовтня, але в 1971 році американським Конгресом було вирішено про святкування його в другий понеділок жовтня.

На відміну від, наприклад, Різдво, багато хто працює в день Колумба, зате ті, у кого вихідний, сповна можуть насолодитися святковими заходами. Однією з найважливіших складових святкування Дня Колумба в США є паради - починаючи від невеликих парадів в маленьких містечках до глядачів барвистих представлень, що збирають тисячі, у великих містах на зразок Нью-Йорка і Сан-Франциско.

Варто відмітити, що не усі американці відмічають це свято; так, в Південній Дакоте замість Дня Колумба відмічають День корінних американців (Native American's Day), а на Гаваях - День першовідкривача (Discoverer's Day).

 

  1. Відео матеріал

Про відкриття Америки. – вчитель може знайти згідно із часом,який планує витратити на перегляд

 

  1. Робота з класом

- маленький тест на уважність

1. У якому році Колумб відкрив Новий світ?

2. Коли День Колумба став офіційним святом?

3. Чи усі американці відмічають це свято?

4. Як називався корабель Христофора Колумба (хоч 1 з трьох)?

 

- плакат

Учитель: Які плюси або мінуси ви бачите у відкритті Америки? Зараз я роздам вам маленькі сліди (як слід людини на Новій Землі), в яких ви можете написати свою думку, і ми всі разом приклеїмо їх на наш плакат.

 

  1. Підведення підсумків (бесіда)
  1. Чи дізналися ви для себе щось нове сьогодні?
  2. Що з розказаного вам показалося найцікавіше?

 

  1. Висновки

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку