План проведення виховного заходу до Дня Європи в Україні

Про матеріал
Розробка для ознайомлення учнів з символами , звичаями та традиціями різних країн Євросоюзу
Перегляд файлу

План проведення

євроквесту «Галопом по Європам»

Варіант І

І етап (5 хв.)

Вступне слово класного керівника про проведення Днів Європи в Україні кожної третьої суботи травня. Можливе використання відео для створення відповідної позитивної атмосфери.

Розподіл учнів у мікрогрупи (по 2-3 учні) відповідно до кількості станцій євроквесту.

ІІ етап (35 хв.)

В кабінетах-станціях куратори проводять вікторину для змішаної групи, що складається з представників різних класів. Кожна міні група (по 2-3 учні з класу), відповідаючи на питання (по черзі, згідно жеребкування чи по бажанню – на вибір куратора), отримують бали (стрічки-стікери). Бали даються як за правильні відповіді (як правило, назва країни), так і за додаткову інформацію, наприклад, про те, що собою представляє той чи інший вид спорту.

ІІІ етап (5 хв.)

В класних кімнатах збираються класи і кожна міні група приносить бали-стрічки, які наліплюються на маршрутний лист у відповідне віконце станції.

Члени євро клубу збирають «прикрашені» маршрутні листи і, підраховуючи, кількість балів, обирають переможців.

Маршрутні листи вивішуються на інформаційному стенді, переможці нагороджуються дипломами.

 

ІІ варіант. (2-3 години)

Кожен клас – команда, як, отримавши маршрутний лист (маршрути заздалегідь продумуються членами євро клубу, щоб не було «зіткнення» команд на станціях). Час перебування на станціях обмежений (в залежності від часу, відведеного на євроквест). Чим на більшу кількість питань команди встигають відповісти, тим більшу кількість балів отримують. Для більшого упорядкування можна надавати дзвінки-сигнали для переходу по станціям.

 

ІІІ варіант.

Виховна година. (45 хв.)

Створюються 3-4 робочих платформи (залежить від кількостей комп’ютерів, ноутбуків та від кількості учнів). На кожній платформі працюють окремі групи, на які розподілений клас. Згідно жеребкування кожна група на початку витягує номери питань (номери слайдів в презентаціях-вікторинах) і відповідають на ці питання в кожній зі станцій. На кожній платформі знаходиться стюарт (учні з класу або представники євроклубу), який слідкує за порядком, оцінює правильність відповідей.

docx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку