Урок. Виховна година

Про матеріал
Виховна година з профорієнтації для учнів 7-11 класів. Інтерактивні вправи. Групові дискусії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір професії – вибір майбутнього. Укладач: вчитель вищої категорії Панасенко Л. О. Середня спеціалізована школа №135 з поглибленим вивченням англійської мови. КИЇВ 2022

Номер слайду 2

Вправа 1 ЗНЕЛЮДНЕНИЙ ОСТРІВВсі ви пасажири корабля, що зазнав катастрофи. Через цю подію, ви змушені перебувати на знелюдненому острові. Допомоги чекати нівідкіля - був шторм і корабель сильно збився зі дороги. Завдання разом визначити в чому й у яких фахівцях (кухар, мисливець, швачка й т.д.) ви будете бідувати.

Номер слайду 3

Вправа 2. Що я можу?Учасникам групи пропонується по черзі вибрати собі професію й обґрунтувати свій вибір. Якщо ту саму професію захочуть одержати двоє або більше студентів, їм пропонується пояснити групі учасників, чому саме вони гідні даної ролі. Інші, вислухавши їх, анонімно голосують на бланках (ставлять напроти прізвища кандидата галочку, якщо спірних ситуацій більше однієї, то назва професії ).

Номер слайду 4

Вправа 3. Чим я корисний?Напишіть план своїх дій, що повинен допомогти людям вижити на незаселеному острові. У плані повинні бути зазначені обов'язки людини, позначено з ким з людей йому доведеться взаємодіяти у своїй діяльності.

Номер слайду 5

Чи згодні ви що…професія вибирається раз і назавжди.вибір професії залежить від товщини гаманця.потрібно знайти ту професію, у якій ти будеш кращим.професія призначена людині від народження.за назвою вузу можна судити про те, кого він готовить.професії. Можна вибрати, опираючись на знання батьків і друзів.професію варто вибирати, уже ставши дорослим.щоб одержати гарну освіту, потрібно йти в престижний вуз.якщо в тебе є гроші, то профорієнтація не потрібна.психолог - не помічник у виборі професії.

Номер слайду 6

Тест на профорієнтаціюhttps://onlinetestpad.com/ua/test/837528-test-na-proforientaciyu

Номер слайду 7

ТОП-20 професій. IT-фахівець Агроінженер Біохімік Ветеринар Генетик Енергетик Інженер з автоматизації виробництва Інженер зв'язку Інженер комунального обслуговування Логістик Маркетолог Нано-інженер Практичний психолог Продавець Робототехнік Технолог з виробництва й перебоязкі харчової продукції Технолог побутового обслуговування Фармаколог Фінансист Юрист (господарське право)

Номер слайду 8

1. Продавець2. IT-фахівець3. Інженер з автоматизації виробництва4. Маркетолог5. Інженер комунального обслуговування6. Агроінженер7. Технолог з виробництва й перебоязкі харчової продукції8. Технолог побутового обслуговування9. Логістик10. Юрист (господарське право)11. Енергетик12. Ветеринар13. Фармаколог14. Фінансист15. Інженер зв'язку16. Практичний психолог17. Генетик18. Біохімік19. Робототехнік20. Нано-інженер

Номер слайду 9

Професії про які ми не здогадувалися. GR-Менеджер. Геронтологи та доглядальниціФахівець з альтернативних джерел енергіїЕксперт з питань видобутку нафти у важкодоступних родовищах. Консультант з ведення бізнесу на африканському континентіЖурналіст-блогер. Генетик-селекціонер. Експерт з розвитку територій. Спеціаліст з абсорбції

Номер слайду 10

Професії майбутнього. IT-Генетик Урбаніст-еколог Молекулярний дієтолог Менеджер краудфандингових платформ Геронтолог-Консультант

Номер слайду 11

Яких професій не існує перегортач пінгвінів; професійний нирець зі скель; живий манекен; грумер; конструктивний читач.телевізійний доглядач; дослідник панд; шоколадний інженер; автор пророкувань для китайського печива; дегустатор чаю. випробувач розкішних постільних і спальних приналежностей; нирець за перлами; дизайнер сірникової коробки; продавці зліз; менеджер екзотичного острова.

pptx
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку