План роботи методоб’єднання вчителів гуманітарного циклу на 2018 - 2019 навчальний рік

Про матеріал

Сприяти особистому зростанню та розвитку творчого потенціалу вчителя шляхом створення інноваційного середовища;впроваджувати у навчально-виховний процес досягнення науки та ППД.

Перегляд файлу

ЗАТВЕРДЖЕНО:

    Директор КЗ «СЗШ № 9» ___________

      (протокол  педради від 31.08.                    )

 

 

 

П   Л   А   Н

роботи методобєднання вчителів гуманітарного циклу

на 2018 - 2019 навчальний рік

 

 

МЕТА:

 

-сприяти особистому зростанню та розвитку творчого потенціалу вчителя шляхом створення інноваційного середовища;

 

-впроваджувати  у навчально-виховний процес досягнення науки та ППД;

 

-реалізувати завдання ІV етапу обласного науково – методичного проекту «Освітні стратегії соціалізації особистості громадянського суспільства» (коригуючий  етап);

 

-продовжити  науково-методичну роботу  закладу освіти  за таким напрямком інноваційної діяльності: «Розвиток соціальної компетентності, національної свідомості і громадянської активності учасників навчально-виховного процесу шляхом впровадження нових освітніх стратегій та створення моделі сучасної школи на засадах інтеграції змісту випереджаючої освіти у навчально-виховний процес».

 

ЗАВДАННЯ:

-створення  системної роботи вчителів щодо здійснення науково-методичного забезпечення реалізації нового Закону України «Про освіту», Концепції Нової української школи, Державного стандарту повної середньої освіти;

 

-впровадження оновлених навчальних програм з метою підвищення рівня професійної компетентності вчителів, вмотивованості до впровадження інноваційних змін у освітній процес;

 

-реалізація   сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітній  процес, що забезпечують удосконалення   освітнього    процесу, доступність та ефективність освіти, підготовку молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві;

 

-забезпечення своєчасного вивчення нормативних та методично-інструктивних документів;

 

-використання інноваційних освітніх технологій для формування цілісного світогляду, соціальної компетентності та громадської активності учнів.

Очікувані позитивні результати:

         усвідомлення пріоритетів  освіти, спрямованої на комплексне впровадження педагогічних стратегій соціалізації особистості, впровадження інноваційних педагогічних технологій розвитку соціальних компетенцій учнів, зростання прагнення до самовдосконалення, самоосвіти та самореалізації, включення в систему науково-дослідної роботи, накопичення передового педагогічного досвіду, який може бути запровадженим у масову практику.

 

 

 

 

 

С  К  Л  А  Д

шкільного методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу

 

 

 

 

 

 

І  ЗАСІДАННЯ

Мета:

проаналізувати результативність роботи МО за минулий рік, визначити напрямки роботи кожного вчителя, що входить у ШМО, ознайомитися з нормативними документами про викладання предметів суспільно-гуманітарного циклу у поточному навчальному році, провести діагностування вчителів з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблемних питань.

   

 

1. Про підсумки методичної роботи у 2017-2018 навчальному році, визначення пріоритетних напрямків діяльності методичного обєднання та основні завдання на 2018-2019 навчальний рік. Інформація.

                                                            Серпень ,2018 рік

 

2.Про оновлені програми та інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання дисциплін гуманітарного циклу. Рекомендації.

                                                                                                   Вчителі.

3.Рівний доступ до якісної освіти: проблеми впровадження дистанційного навчання школярів,  підвищення якості освітніх послуг. Презентація.

                                                                                               Вчителі

 

 

4. Ознайомлення педагогів з нормативними документами Міністерства освіти і науки України та Департаменту науки і освіти Дніпропетровської обласної державної адміністрації, опрацювання інструктивно-методичних листів. Огляд.

                   Заступник директора з навчально- виховної роботи

 

5. Діагностування вчителів та поновлення діагностичних карт вчителів МО.

 

 

 

ІІ  ЗАСІДАННЯ

Мета:

опрацювати офіційні документи МОНМС України, які надійдуть протягом І семестру; розглянути форми і методи роботи щодо розвитку творчої особистості засобами ІКТ (з досвіду роботи), проблеми формування читацької компетентності учнів у контексті сучасного змісту шкільної літературної освіти.

 

1.Розвиток інформаційної компетентності учнів шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій на уроках та в позаурочний час. Презентація

                                                    Жовтень 2018 р.

 

2.Реалізація ідей Державного стандарту з української мови та літератури, англійської мови, російської мови, зарубіжної літератури, історії в умовах особистісно орієнтованого навчання. Круглий стіл.

                                                                                                          Вчителі

3. Проблеми формування читацької компетентності учнів у контексті сучасного змісту шкільної літературної освіти. Експрес-огляд «Радимо прочитати»

                                                                                                            Вчителі

4. Вивчення і реалізація основних положень нормативних документів про освіту та інструктивно-методичних матеріалів. Інформація.

 

                                    Заступник директора з навчально- виховної роботи

5. Підготовка методичних матеріалів учителів суспільно-гуманітарного циклу до друку у фахових журналах.

                                                 Заступник директора з навчально- виховної роботи

 

 

 

 

 

                                            ІІІ  ЗАСІДАННЯ

Мета:

розглянути форми і методи виховання підприємливості, проаналізувати хід підготовки до проведення предметних олімпіад; заслухати звіти вчителів, які атестуються.                                         

 

1. Методи вдосконалення та активізації навчання, як педагогічна проблема та інструмент виховання підприємливості. Тренінг.
 

                                                                  Січень 2019

 

2. Звіти вчителів, які атестуються у 2019 році

                                                                                                         Вчителі

3. Звіти вчителів про роботу із здібними та творчо обдарованими учнями. Результати участі у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад.  Аналіз результативності участі учнів у Всеукраїнських олімпіадах , ІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Т.Г. Шевченка та конкурсі знавців української мови ім.. П. Яцика.

                                                                                                   Вчителі

4. Створення моделі професійного самовдосконалення «Я-творча особистість» (самоосвіта вчителя) . Із досвіду роботи вчителів.

                                                                                                   Практичний психолог

 

 

 

 

 

                                 ІV  ЗАСІДАННЯ

 

 

Мета:

опрацювати офіційні документи МОН щодо початку нового навчального року; розглянути шляхи реалізації  формування креативного мислення особистості через взаємодію учасників педагогічного процесу; обговорити пропозиції щодо планування роботи МО на наступний навчальний рік.

 

1. Формування креативного мислення учнів через використання інтерактивних методів і форм роботи на уроках історії (обмін досвідом). Круглий стіл.

                                                                                             Квітень,2019

 

2.Метод проектів як засіб формування комунікативно-моленнєвих компетентностей учнів на уроках української   літератури. Презентація.

                                                                                                      Вчителі

 

 

3. Позакласна предметна робота. Предметні тижні. Результати участі у предметних конкурсах, інтелектуальних змаганнях, іграх. Інформація.

              Вчитель

4.Опрацювання інструктивних документів Міністерства освіти і науки України, обласного та міського управлінь освіти і науки  щодо роботи вчителів суспільно-гуманітарного циклу на 2018-2019 н.р.

                                                                                                             Вчитель

 

docx
Додано
4 січня 2019
Переглядів
695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку