План тижня англійської мови (зразок)

Про матеріал
Матеріал надано для допомоги вчителям англійської мови для планування проведення тижня англійської мови і з метою обміну досвідом.
Перегляд файлу

План заходів тижня іноземної філології 

11.12.2023 - 15.12.2023

“Christmas is coming!”

 

№ п/п

ПІП учителя

Захід

Клас

Час і місце проведення

Дата

1.

Бондарчук С.В.

Інтерактивне кулінарне шоу “ You’re the Master Chef”

10-Є

3й урок

349 каб.

14.12.

Інтерактивна “Jeopardy Game”

7-Б

2й урок

103 каб

14.12

Відеоряд “Learn English because …”

10-Є

відео

до 11.12

2.

Вовколуп О.А.

Christmas movie

“Home alone”

7-Г

2й урок

102 каб.

13.12

Вікторина для 6 класів “ English speaking countries”

6-А,ВГ

2й урок

309 каб.

14.12

Листи до Santa Claus

5-Г,В

 

11.12

3.

Гусар О.В.

Tea break time “Happy Christmas - from around the world”

11-Ж

13.45

348

11.12

Інтерактив “Important things in our life”

10-Г

13.45

медіатека

12.12

4.

Івчук І.В.

Інтерактив “Who is upper?”

9-В

2 урок

311

14.12

Ігрове шоу “We are the patriots of Ukraine”

10-Д

1 урок

123

13.12

5.

Калініна О.С.

Dream Map дитячі малюнки

7-Г,В 8-Б,В

 

11.12

Christmas movie (Home Alone)

7-Г

2 урок 102

13.12

6.

Карпова Т.О.

Тренінг «My way to success»

11А,Б,В,Є

1-5 урок

341 каб

11.12

Інтерактив «Travelling around Ukraine”

10А,Б,В

1,4,5 урок

12.12

7.

Пасічник В.О.

Інтелектуальна гра «The Brainiest»

8-А

3 урок

13.12

Інтерактив «Unknown English»

9-Г

5 урок

13.12

8.

Поліщук Л.П.

 Відкриття тижня англійської мови “We Wish You a Merry Christmas!”

10-Ж

6 урок

11.12

“Cultural Exchange Fair”. Презентація проєктів

10-Д, 10-Ж

 

14.12

Competition of the interpreters

7-A, 10-Д, 10-Ж

 

Протягом тижня

9.

Самолюк О.В.

Інтерактивна “Jeopardy Game”

7-Б

2й урок

103 каб

14.12

Відео “See you later”

5-А

Актова зала

15.12

 

 

День методичних знахідок.

Засідання методичної комісії.

 

 

13.12

 

Усі члени МК

Закриття тижня “ Ukraine is in our hearts”

 

Актова зала

15.12

Звіт про проведення тижня тижня іноземної філології 

11.12.2023 - 15.12.2023

“Christmas is coming!”

 

В період з 11.12.2023р. по 15.12.2023р. в Нетішинському академічному ліцеї було проведено  тиждень іноземної філології. 

Мета:

  • формувати в учнів позитивне ставлення та інтерес до вивчення англійської мови;
  • сприяти формуванню комунікативних умінь: уміння слухати співрозмовника, реагувати на його мову, починати, підтримувати і завершувати розмову;
  • вчити застосовувати на практиці набуті знання засвоєних під час уроків;
  • тренувати та залучати учнів до підтримання діалогу;
  • формувати розуміння важливості вивчення англійської мови, як міжнародної мови спілкування;
  • вчити логічно викладати свої думки співрозмовнику та публічно виступати перед аудиторією;
  • розвивати уміння розуміти пісенний і поетичний матеріал;
  • занурити учнів в іншомовну атмосферу через перегляд уже знайомого фільму;
  • розвивати вміння працювати у команді;
  • розвивати та розширювати навички створення навчальних проєктів;
  • заохочувати учнів до роботи над собою, самоудосконалювати та поповнювати словниковий запас;
  • оволодіння знаннями про культуру та традиції англомовних країн;
  • сприяти вихованню норм поведінки у суспільстві;
  • виховувати зацікавленість до традицій святкування країни, чия мова вивчається; виховувати поважне ставлення до всіх людей, різних культур та національностей.

 

Було складено окремий план проведення тижня. Усі заплановані заходи було проведено.

 

У понеділок 11.12.2023р. відбулося відкриття тижня англійської мови “We Wish You a Merry Christmas!”. Позакласний захід, який підготували ліцеїсти 10-Ж класу під керівництвом учителя Поліщук Л.П. створив затишну передріздвяну атмосферу. Учні дізналися багато нового про традиції святкування Різдва і Нового року у Великобританії та інших англомовних країнах, декламували вірші, виконували пісні, брали участь у конкурсах. Даний позакласний захід налаштував учнів на відповідний психологічний клімат, було створено умови для розвитку пізнавальної і мовної активності учнів.

Учителем англійської мови Гусар О.В. разом із ліцеїстами 11-Ж класу було проведено Tea Break Time “Merry Christmas around the world”. Захід, який надав відчуття наближення свята, під час якого здобувачі освіти познайомилися з традиціями та особливостями святкування Різдва у різних країнах світу. Під час розважального «Christmas quiz», учні слухали і співали відомі новорічні пісні та неперевершений « Щедрик» англійською мовою та були у захваті від частування штоленом та цукерками, мріяли та загадували бажання.  Інтерактив у форматі Tea break допоміг розширити кругозір освіти. Це були відкриття нових географічних, історичних, культурних фактів.

Під керівництвом учителя Карпової Т.О. було проведено тренінг серед 11 класів “My Way to Success”, з метою активізації лексичного запасу, розвитку пам'яті, мислення, мовної здогадки, творчих здібностей учнів. Учні презентували проєкти “My Perfect House”, а саме будинок в горах, на човні, на дереві та на березі океану, ділилися планами про кольорову гамму, декор, внутрішнє та зовнішнє оздоблення.

11 грудня відбувся  конкурс малюнків Dream Map, який було організовано вчителем Калініною О.С. серед учнів 7-х, 8-х та 9-А класів. Учні малювали та створювали творчі роботи, де в креативний спосіб показали свої бажання та мрії українців. За допомогою творчості та фантазії діти прикрасили школу, здобули нові знання з лексики англійської мови, поєднали навички з різних дисциплін.

Учні 5-Г класу написали листи Санта Клаусу, вказавши у них три бажання (вчитель Вовколуп О.А). У невимушений спосіб учні потренували навички письма, розкрили свій творчий потенціал та відчули певне психологічне розвантаження.

Дуже цікавим і мотивуючим до вивчення англійської мови був перегляд відеоряду “Learn English because …”, який запропонувала подивитись ліцеїстам 10-Є класу вчитель Бондарчук С.В. Після завершення перегляду учні взяли участь у обговоренні питання важливості знання англійської мови у сучасному світі.

У вівторок, 12.12.2023р. учні 10-х класів взяли активну участь у інтерактивах “Important things in our life” (вчитель Гусар О.В.) та “Travelling around Ukraine” (вчитель Карпова Т.О.), метою яких було прорекламувати Україну іноземним туристам. Учні представили туристичні «родзинки», розповідали про побут українців, їх традиції та звичаї.

У середу, 13.12.2023р. учитель Пасічник В.О. провела інтерактив  “Unknown English” у 9-Г класі. Здобувачів освіти було ознайомлено з цікавими фактами про англійську мову, учні змогли розширити свій кругозір. Вони із задоволенням працювали в групах, пізнавали інформацію через інтерактивні вправи.

Інтелектуальна гра “The Brainiest” , у 8-А класі (вчитель Пасічник В.О.), допомогла розвинути вміння учнів використовувати здобуті теоретичні знання з англійської мови, їх пізнавальні інтереси, здібності до вивчення англійської мови. У кожному турі гри учням було запропоновано цікаві завдання на знання лексики, граматики де вони мали можливість виявити свою творчу активність, вміння швидко та раціонально приймати рішення, логічно мислити, а також працювати в команді.

Івчук І.В. разом з учнями 10-Д класу провела ігрове шоу “We are the patriots of Ukraine”. Під час виконання різноманітних цікавих завдань, розв’язування головоломок і ребусів, слухаючи українські пісні, які перекладено на англійську мову, учні отримали багато позитивних емоцій. Мета даного заходу - виховання поваги до культури та життя українців, виявлення інтересів, захоплень дітей, розвиток бажання пізнавати нове, заохочення дітей до подальшого вивчення англійської мови.

Учні 7-Г класу отримали велике задоволення від спільного перегляду фільму Home Alone («Один вдома»). Учні переглянули уривки з фільму, обговорили англійською мовою поведінку героїв, побачені явища та події, виконали цікаві завдання.

Завдяки такому виду роботи діти вивчили нові лексичні структури, зуміли зрозуміти уривок мовою оригіналу та розширили мовну здогадку.

13.12.2023р. відбулося засідання методичної комісії («День методичних знахідок») учителів англійської мови, на якому було розглянуто такі питання:

1) Про формувальне оцінювання під час дистанційного та змішаного навчання. Принципи, інструменти, робота з інтернет-сервісами (Івчук І.В., Поліщук Л.П.).

2) Формування мʼяких навичок (Soft skills) під час викладання англійської мови (Пасічник В.О.).

3) Штучний інтелект для організації роботи вчителя: практика використання (Гусар О.В.).

У четвер, 14 грудня, у 9-В класі, вчителем англійської мови Івчук І.В. було проведено інтелектуальну гру з англійської мови "Who is upper / Хто зверху?" Команди «Superstars» і «Ghost» вправлялися у вмінні швидко та раціонально приймати рішення, логічно мислити, працювати в команді. Ліцеїсти отримали позитивні враження та вкотре переконалися, що знання  англійської мови потрібні завжди і всюди.

У 6-А класі було проведено вікторину "English-speaking countries" вчителем Вовколуп О.А. з метою поглибленого вивчення краєзнавчої інформації про країни, де розмовляють англійською мовою. Учні виконували різні завдання, а також самостійно презентували англомовні країни.

14.12.2023р. всі охочі мали можливість познайомитися з навчальними проєктами “Cultural Exchange Fair” та стінгазетами (Поліщук Л.П.), що дало можливість учням за допомогою візуалізації уявити святкову атмосферу різдвяних свят у англомовних країнах.

З учнями 7-Б класу було проведено інтерактивну гру “Jeopardy Game” (Самолюк О.В., Бондарчук С.В.)

Протягом тижня здобувачі освіти брали участь у конкурсі перекладачів, де виявили вміння використовувати мовленнєву здогадку і  реакцію, логічне мислення і кмітливість, вдосконалювали навички правильного користування двомовним та тлумачним словником  (Поліщук Л.П.).

Цікаво і патріотично пройшов захід під назвою “Ukraine is in our hearts”, присвячений закриттю тижня іноземної філології. Учні ліцею виявили неабиякі вокальні і читацькі таланти: декламували вірші українських поетів, співали пісні, висловлювали свої думки. І це все звучало англійською мовою. По завершенню заходу було нагороджено грамотами учнів 5 – 7 класів, переможців І етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.

Мета досягнута, всі заплановані заходи проведено. Діти не лише перевірили, закріпили, поповнили знання з англійської мови, а й довели, що навчання може бути легким та цікавим.