23 липня о 18:00Вебінар: STEM-освіта без гендерних стереотипів – запорука успішного майбутнього школярів

План уроку Тема уроку. Вечірні коктейлі на основі горілки, джину, рому, бренді, їх визначення і класифікація

Про матеріал

Мета уроку:

а) навчальна: ознайомити учнів із класифікацією та технологією приготування вечірніх коктейлів на основі горілки, джину, рому, бренді;

б) розвивальна: розвивати в учнів пам'ять, мислення, уміння працювати в групі;

в) виховна: виховувати такі особисті якості як доброзичливість, вимогливість, чесність, культуру спілкування.

Тип уроку: урок засвоєння нових знань

Епіграф уроку: «У будь-якій науці, як і у будь-якому мистецтві найкращий учитель – досвід»

Сервантес М

Перегляд файлу

План уроку

 

Предмет. Технологія приготування та характеристика змішаних напоїв

Тема програми. Технологія приготування алкогольних коктейлів

Тема уроку. Вечірні коктейлі на основі горілки, джину, рому, бренді, їх визначення і класифікація

Мета уроку:

а) навчальна: ознайомити учнів із класифікацією та технологією приготування вечірніх коктейлів на основі горілки, джину, рому, бренді; 

б) розвивальна: розвивати в учнів пам'ять, мислення, уміння працювати в групі;

в) виховна: виховувати такі особисті якості як доброзичливість, вимогливість, чесність, культуру спілкування.

Тип уроку: урок засвоєння нових знань

                                                Епіграф уроку: «У будь-якій науці, як і у будь-якому мистецтві найкращий учитель – досвід»

 Сервантес М

Перебіг уроку

 І Організаційна частина

 

ІІ. Актуалізація опорних знань

Вступне слово викладача

 

  • Що можуть розповісти нам експерти про коктейль?
  • Скільки років аперитиву та коли з`явилась мода на них? Які напої можуть служити аперитивами?
  • Яка технологія приготування коктейлів – аперитивів на основі вермутів та гірких настоянок?
  • Серед  компонентів виберіть ті, які потрібно для приготування коктейлю «Негроні»

Вермут червоний десертний      30мл

Вино аперитив (біттер)               30мл

Джин                                             30мл

Апельсин                                       10г

Вихід:                                             90/10

  • Які коктейлі аперитиви готують на основі гірких настоянок?

ІІІ Виклад нового матеріалу

План

  1. Особливості приготування вечірніх коктейлів.
  2. Технологія приготування вечірніх коктейлів на основі:
  •    горілки;
  •    джину;
  •    рому;
  •    бренді.
  1. Вимоги до якості та правила відпуску вечірніх коктейлів.

 

IV Закріплення нового матеріалу

 Для закріплення нового матеріалу пропоную гру «Лови помилку». В тексті міститься помилкова інформація, учні повинні знайти допущені помилки.

 

  • Коктейль – це алкогольний напій до складу якого входить два або більше компонентів (10-12 компонентів). (не більше 5)
  • Алкогольні напої містять етиловий спирт, серед них: горілка, коньяк, віскі, вино, ром, шампанське, пиво, джин.
  • Діджестиви – це напої, які тонізують організм. (сприяють травлення їжі)
  • Вечірні коктейлі подають в мадерних чарках (коктейльних) об`ємом 250мл.

(150-200мл)

  • Головні правила бармена:

«Якщо можеш будь мудріший за інших, та (але не) говори їм про це!»

«Краплею меду ви спіймаєте більше мух, а ніж бідоном жовчі».

 

  • Інтерактивна вправа «Рольова гра»

(Бармен пропонує відвідувачеві коктейль)

 Завдання №1

Пропоную учням стати учасниками рольової гри «Бармен пропонує відвідувачеві коктейль»

 

   Завдання №2

Об`єдную учнів у пари і розділяю у кожній з них ролі:

        1-й учень виступає в ролі бармена,

         2-й учень - у ролі відвідувача.

 

   Завдання №3

Пара 1

 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі горілки.

Пара 2

 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі джину.

Пара 3

 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі рому.

Пара 4

 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі бренді.

 

4)  Кожна пара демонструє результати виконання  вправи, пропонуючи відвідувачеві коктейлі.

 Відвідувач ставить запитання барменові, висвітлюючи певні види коктейлів, вимоги до якості, рекомендації щодо призначення, правила відпуску.

 

IV Підведення підсумків, рефлексія, оцінювання учнів

 Цей етап має на меті:

- узагальнити, систематизувати основні ідеї;

- обмінятися думками;

- виявити особисте ставлення до матеріалу та процесу навчання;

- поставити додаткові запитання.

 Використовую лінгвістичну гру «Дерево творчості».

На етапі рефлексії учні прикріплюють на дерево, намальоване на аркуші, листя, квіти, плоди.

 Плід - урок був плідним;

     квітка - урок був особливим;

     листочок зелений - урок був звичайний;

     листочок жовтий - усе ні до чого.

 

 

VI Домашнє завдання

 

Учням середнього рівня навченості

 

Опрацювати матеріал підручника

Учням достатнього рівня навченості

Опрацювати матеріал підручника;

зробити розрахунок компонентів на 20 порцій коктейлю «Гавана клаб»

Учням високого рівня навченості

Опрацювати матеріал підручника;

зробити розрахунок компонентів на 20 порцій коктейлю «Гавана клаб»;

підготувати проектну роботу на тему: «Етика бармена»

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
28 червня 2018
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку