План виховної роботи класного керівника 6 класу на 2018/2019 навчальний рік

Про матеріал

План виховної роботи з учнями 6 класу складений з урахуванням нормативно-правової бази з виховної роботи та включає в собі основні розділи плану класного керівника з учнями та їхніми батьками.

Перегляд файлу

1

 

Відділ освіти                                                                                                             Барвінківської районної державної адміністрації

 

 

ІІ-Іванівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів                                                                                             Барвінківської районної ради Харківської області

 

 

 

ПЛАН ВИХОВНОЇ РОБОТИ                                                                                                                                    класного керівника 6 класу                                                                                                                                        Амеліної Любові Іванівни                                                                                                                                               на 2018/2019 навчальний рік

 

 

 

 

Розглянуто

на засіданні методичного об’єднання

класних керівників 

                                                       від 31.08.2018, протокол № 1

 

 

 

                                                      Погоджено

                                                      Заступник директора з навчально -

                                                      виховної роботи школи

________________Н.І.Лірник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с-ще Іванівка 2018

 

 

Нормативно-правова база з виховної роботи

 

Закон України «Про освіту».

Закон України «Про охорону дитинства».

Закон України «Про позашкільну освіту».

Указ Президента України «Про День захисника України».

Указ Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки».

Указ Президента України «Про День Соборності України».

Указ Президента України «Про заходи щодо відзначення 100-річчя подій революції України 1917-1921 років».

Указ Президента України № 334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно – патріотичного виховання дітей та молоді».

Указ Президента України№534/2016 « Про пріоритетні заходи щодо сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості у цій сфері».

Указ Президента України «Про День партизанської слави».

Указ Президента України «Про День Державного Прапора України».

Указ Президента України «Про встановлення Дня  пам’яті жертв голодоморів».

Постанова Верховної Ради України «Про вшанування героїв АТО».

Постанова Верховної Ради України «Про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно – патріотичного виховання дітей та молоді».

Розпорядження Кабінету Міністрів України « Про затвердження плану заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на період до 2020 року».

Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року».

Розпорядження Кабінету Міністрів України  від 07.12.2016 « Про затвердження плану заходів щодо популяризації державних символів України, виховання поваги до них у суспільстві».

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 №1494 р «Про затвердження плану заходів щодо підвищення рівня патріотичного виховання учнівської та студентської молоді шляхом проведення на постійній основі тематичних екскурсій з відвідуванням об’єктів культури».

Указ МОНУ № 641 від 16.06.2015 року «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Заходів щодо реалізації Концепції».

Наказ МОНМСУ «Про затвердження Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»).

Наказ МОНУ  «Про затвердження плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді».

Наказ МОНУ «Про затвердження рекомендацій щодо порядку використання державної символіки в навчальних закладах України».

Наказ МОНУ «Про затвердження нормативно-правових актів, які регламентують порядок організації туристсько-краєзнавчої роботи».

Наказ МОНУ «Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України».

Конвенція з прав дитини.

Заходи з реалізації освітнього проекту « Виховний простір Барвінківщини»  у рамках реалізації регіонального освітнього проекту «Виховний простір Барвінківщини».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І. Аналіз виховної роботи за 2017/2018 навчальний рік

 

           У  5 класі навчалось 12  учнів, з дітьми працюю з 5 класу.  За цей період склад колективу не змінювався. Матеріальне становище у більшості дітей у сім’ях середнього рівня.  6 дітей виховується матерями – одиначками, по 3 дітей виховуються в багатодітних малозабезпечених сім’ях, 1 дитини-напівсирота.  Діти виховуються в сім’ях , де панує  взаєморозуміння та злагода. У спілкуванні з учителями  учні проявляють вихованість і тактовність.                                                                                                                                                                                                                        

           За підсумками минулого навчального року  успішність складає: високий рівень – 1 учень  (Субботка Д.), достатній рівень – 1 (Житарєва О.), середній рівень – 8, низький рівень – 1 (Виноградов В.).

            Основною метою виховної діяльності є створення оптимального соціально-культурного мікроклімату в колективі, який би сприяв  творчому саморозкриттю, саморозвитку. Протягом 2017-2018 навчального року  я вела виховну роботу, яка поєднала в собі традиційні форми та методи класного керівника та нетрадиційну, але таку важливу галузь – своєчасну психологічну допомогу вихованцям та їх родинам. Для цього використовую тестування, тренінги та індивідуальні консультації.  Як класний керівник багато  часу приділяю морально - етичному вихованню учнівського  колективу, формуванню обов’язку,  відповідальності, культурної  поведінки. Правоосвітня робота, метою якої визнаю розуміння і потребу дотримуватися законів України, дає позитивний результат. За минулий навчальний рік  не було випадків правопорушень. Але вже два роки (з 4 класу) на внутрішкільному обліку знаходиться Виноградов В., який мав проблеми з дисципліною. Впроваджую ефективні технології превентивного виховання, які виконують розвивальну функцію і формують громадську активність учнів. Було проведено цикл заходів з правового виховання, а саме: «Про звички корисні та шкідливі», «Конституція України – головний закон нашого життя», «Конвенція прав дитини», практичне заняття «Треба вміти казати «Ні!», якщо пропонують наркотики». Мета цих заходів – розвивати самостійність учнів, зміцнювати дружні відносини у класному колективі й розкривати різних індивідуальних здібностей учнів.

          Велика увага  приділялась національно - патріотичному вихованню учнів. Учні класу робили обереги  для військовослужбовців. Були проведені тематичні класні години. Їхню тематику приурочено подіям сучасності та календарним датам, зокрема: «Символи моєї Батьківщини», «14 жовтня – День українського козацтва». Залучення учнів до акцій патріотичного спрямування не тільки виховує в учнях патріотизм, а й сприяє розвитку почуття гордості за сміливих юнаків, які захищають нашу державу, її цілісність та недоторканність.

          Виховна робота в класі велася в інших напрямках, увага приділялась формуванню соціального інтелекту, розвитку духовності, моральності учнів. Для рішення поставлених завдань було проведено багато заходів: це й класні години на різноманітну тематику, бесіди, КВК, випуск стінгазет, плакатів, години спілкування. Особливо хочу відзначити роботу, пророблену для формування соціального інтелекту за допомоги цикл занять: «Уроки життя»,«Мужність і боягузтво людини», «Спілкування. Навички спілкування», «Спілкування й повага», «Із труднощів поодинці не вийти». Учні на цих заняттях охоче включалися в бесіду, приводили самі приклади з життя й колективно робили висновки. Школярі вчилися розумно взаємодіяти із соціумом, колективом через розвиток соціального інтелекту.

          Роботу із класом намагалася будувати, опираючись на актив класу. У класі всі охоплені дорученнями з урахуванням їх інтересів, про зроблену роботу розповідають на класних зборах, все це сприяє розвитку активності, ініціативи й діловитості. Результат: відчувається, що учні міняються в кращу сторону, намагаються стати добріше, поводження їх стає усвідомленим і свідомим. В становленні та розвитку учнів спираюсь на допомогу батьків. Важливим питанням є стан у сім'ї. Адже робота з батьками – один із основних та найскладніших напрямків роботи класного керівника. У моєму класі є багато неповних сімей та сімей, вихованням дітей переважно займаються тільки мами. Були проведені індивідуальні бесіди, відвідування сімей. Велику допомогу надає класний батьківський комітет у складі Шатрави А.С., Субботки О.В., Коцар Ю.В.

 

ІІ. Методична тема виховної роботи,

цілі та завдання виховної діяльності

 

Вектор  діяльності РМО класних керівників: Формування  морально-духовної життєво - компетентної особистості шляхом реалізації інноваційних технологій виховання в контексті створення інноваційного освітнього простору Нової української школи.

 

Вектор  діяльності ШМО класних керівників:Створення ефективного виховного простору як умова самодостатнього розвитку особистості учня на засадах патріотичного виховання.

Вектор  діяльності класного керівника: Формування в учнів інтересу і розуміння необхідності пошуків шляхів правильного життєвого самовизначення. Розвиток творчих здібностей у процесі навчання.

 

Цілі та завдання виховної діяльності:

1. Забезпечувати системний підхід до управління виховним процесом класу, оновлювати його зміст.                                                                                                             2. Створювати в класі ефективну цілісну модель виховної системи на основі громадянських та загальнолюдських цінностей, концепцій, програм виховання, програмно-цільових проектів тощо.                                                                                        3. Планування, оцінювання ефективності проведення виховної роботи здійснювати на діагностичній основі.                                                                                4. Впроваджувати інноваційні технології, інтерактивні форми і методи роботи у виховний процес.                                                                                                5. Забезпечувати реалізацію проекту «Виховний простір Барвінківщини» у рамках  освітнього проекту «Виховний простір Харківщини».                                                         6. Удосконалювати систему робот щодо навчання у дітей  життєвих навичок (психосоціальним компетентностям).                                                                                        7. Проводити просвітницьку роботу серед учасників навчально-виховного процесу  щодо попередження булінгу в учнівському середовищі, насильства  в сім’ї.                                                                                                                                              8.  Впроваджувати ефективні форми, методи і технології в діяльність учнівського самоврядування.                                                                                                      9. Підвищувати професійну компетентність із питань сучасних підходів до організації навчально-виховного процесу.                                                                                                                 10. Виховання на основі орієнтації на загальнолюдські цінності, морально-психічного і фізично здорового покоління.                                                                             11. Розвивати здібності, творче мислення, потреби і вміння самовдосконалюватись.                                                                                               12.Пробуджувати пізнавальний інтерес до історії свого родоводу, української нації, її культури і побуту.                                                                                                 13. Розширювати знання про історію українського народу.                                     14.Сприяти розвитку бажання продовжувати родинні традиції, берегти свою національну культуру.                                                                                          15.Виховувати любов до Батьківщини, її символів, її співучої мови, культури, глибоке почуття любові до рідної домівки, отчого краю, почуття пошани до людської праці, гордість за майстерність своїх родичів, близьких.                         16.Підвищувати рівень розвитку дітей.                                                          17.Допомагати розкриттю їхніх здібностей.                                                              18.Викликати бажання самостійно займатися творчою діяльністю.                               19.Формувати зацікавленість в опануванні навчальним матеріалом.                      20.Залучати учнів до самостійної дослідницької діяльності.                        21.Підвищувати загальну культуру учнів.                                                              22.Виховувати наполегливість, волю, впертість у досягненні мети.                                   23. Посилення національно-патріотичного виховання, збагачення духовного потенціалу учнівської молоді, виховання поваги в молодого покоління до Конституції України, державних символів, любові до рідної землі, української мови, національної культури та традицій.

 

ІІІ. Психолого-педагогічна характеристика класу

          У класі 12 учнів, із них 5 дівчат і 7 хлопців. Взаємовідносини класного керівника і учнів класу, відносини між дітьми добрі. В цілому клас характеризується як дружний, органі­зований, із налагодженою системою самоврядування та хорошим психоло­гічним кліматом. Наявні угрупування переважно за місцям проживання. Неофіційних лідерів в класі немає. Ізольовані та зневажені відсутні. До вчителів відносяться з повагою. Рівень вихованості учнів достатній. Діти намагаються виконувати єдині вимоги і правила поведінки в школі. Батьки приділяють достатньо уваги вихованню та навчанню своїх дітей, позитивно реагують на зауваження вчителів, намагаються взаємодіяти з вчителями - предметниками для вирішення проблем, які виникають у навчання та  вихованні. Всі учні класу прагнуть приймати активну участь у громадському житті, з зацікавленістю приймають участь у справах класу та школи, зокрема Субботка Д., Ілько О., Стецюра Н., Чередниченко А. ніколи не відмовляються від доручень, виступають з пропозиціями. Один учень (Виноградов В.) знаходиться на внутрішкільному обліку як дитина, схильна до правопорушень. Багато учнів займаються у гуртках та ІІ-Іванівській ДМШ. Віддають перевагу спорту, музиці. Рівень пізнавальної активності учнів різний. Можна виділити групу дітей, які добре засвоюють навчальний матеріал, демонструють добру пам’ять, увагу, логічне мислення, зв’язну мову. Це Субботка Д., Гнатенко К., Тарасов К.. Важливо відмітити і іншу групу учнів з слабкою успішністю. Це Виноградов В., Коровника Д.. Ці діти погано сприймають навчальний матеріал, слабо концентрують увагу та запам’ятовують. Цим учням приділяється особлива увага під час уроку.Серед учнів можна виділити групу дуже рухливих, непосидючих дітей. Це всі хлопці класу, які, крім Виноградова В. та Короткого А., відмічаються підвищеною конфліктністю. Батьки дуже активні. Батьківські збори відвідують регулярно та активно приймають в них участь. Постійно підтримують телефонний зв’язок з класним керівником з усіх питань.З огляду на характеристику класу, в роботі з класним колективом необхідно надалі продовжувати роботу із згуртованості колективу, вихованню доброзичливості, дисциплінованості під час організації різноманітних виховних заходів. Залучати батьків до участі у справах класу. Спонукати їх ще та всіх до більшої активності.

Соціальний паспорт класу

з/п

ПІ учня

Дата народження

Пільгова категорія

1

Виноградов Валентин

13.02.2006

Дитина з багатодітної малозабезпеченої сім’ї

2

Гнатенко Катерина

18.04.2006

Дитина з багатодітної сім’ї

3

Житарєва Оксана

02.02.2007

Дитина матері-одиначки

4

Ілько Олександра

19.03.2007

Дитина  з багатодітної, малозабезпеченої сім’ї, матері-одиначки

5

Коровника Дмитро

28.07.2006

Дитина з малозабезпеченої сім’ї

6

Короткий Артур

12.03.2007

Дитина з малозабезпеченої сім’ї , дитина матері-одиначки

7

Лисенко Яна

21.07.2007

Дитина  з багатодітної, малозабезпеченої сім’ї, напівсирота 

8

Стецюра Назар

26.01.2006

 

9

Субботка Дар’я

23.11.2006

 

10

Тарасов Кирило

03.06.2007

Дитина матері-одиначки

11

Тремполец Ілля

25.01.2007

 

12

Чередниченко Андрій

11.01.2006

 

 

Загальні відомості про вік дітей

Рік народження

Дівчата

Хлопці

2006

2

4

2007

3

3

Разом

5

7

 

Вік дітей станом на 01.01.2019 року

Вік дітей

Дівчата

Хлопці

12 років

2

4

11 років

3

3

Разом

5

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розклад уроків

№ уроку

Час проведення

Понеділок

Вівторок

Середа

Четвер

П’ятниця

1

8.30 – 9.15

Зарубіжна літерат.

Біологія

Зарубіжна літерат.

Математика

Математика

2

9.25 – 10.10

Історія України

Інформатика

Українська літерат.

Образотворче мист.

Музичне мистецтво

3

10.30 – 11.15

Фізична культура

Українська мова

Математика

Географія

Українська літерат.

4

11.35 – 12.20

Математика

Всесвітня історія

Українська мова

Трудове навчання

Трудове навчання

5

12.30 – 13.15

Біологія

Англійська мова

Російська мова

Англійська мова

Англійська мова

6

13.25 – 14.10

Географія

Фізична культура

Інформатика

Українська мова

Укр. мова / ПС

7

14.20 – 15.05

Основи здоров’я

 

Виховна година

 

 

 

 

Доручення учнів

№ з/п

ПІ учня

Доручення

1.

Виноградов Валентин

Член комісії з питань праці

2.

Гнатенко Катерина

Голова комісії з питань інформації та зв’язків з громадськістю

3.

Житарєва Оксана

Голова комісії з питань культури

4.

Ілько Олександра

Член комісії з питань культури

5.

Коровника Дмитро

Член комісії з питань здоров’я і спорту

6.

Короткий Артур

Член комісії з питань інформації та зв’язків з громадськістю

7.

Лисенко Яна

Член комісії з питань захисту прав учнів

8.

Стецюра Назар

Голова комісії з питань праці

9.

Субботка Даря

Голова класної ради

10.

Тарасов Кирило

Голова комісії з питань захисту прав учнів

11.

Тремполец Ілля

Голова комісії з питань здоров’я і спорту

12.

Чередниченко Андрій

Голова комісії з питань освіти

 

 

 

 

 

 

 

 

ІV. Основні напрями діяльності та справи класного колективу

п/п

Тема                             виховного заходу

Форма проведення виховного заходу

Термін проведення

Відповідальний

Відмітка   про вико-нання

День знань. «Знання – скарб, праця – ключ до них!». Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави. Національно-патріотичне виховання. Ціннісне ставлення до себе.

1.

Свято першого шкільного дзвоника  «Знов вересень ступає на поріг!»

Лінійка

01.09.2018

Амеліна Л.І.

 

2.

Україна починається з тебе…

Перший урок

01.09.2018

Амеліна Л.І.

 

Місячник  безпеки життєдіяльності , «Щоб не трапилось біди, пам’ятай про це завжди»

Тиждень безпеки життєдіяльності                                                                                                          «Твоя безпека – в твоїх руках»                                                                                                      Ціннісне ставлення до себе

3.

Життя – найвища цінність людини

Загально-шкільна лінійка

03.09.2018

Амеліна Л.І.

 

4.

Поведінка на перерві

Проект

03.09.2018

Амеліна Л.І.

 

5.

Якщо ви потрапили в біду

Міні-лекція, анкета

04.09.2018

Амеліна Л.І.

 

6.

Твоя безпека в твоїх руках

Виховна година

05.09.2018

Амеліна Л.І.

 

7.

Правила поведінки під час навчально-виховного процесу та в позаурочний час

Вступний інструктаж, скла-дання  маршрут-них листів

05.09.2018

Амеліна Л.І.

 

8.

Героїчна професія  рятувальник

Конкурс творів

06.09.2018

Амеліна Л.І.

 

9.

Подолання негативного впливу Інтернету на психіку та здоров’я дитини. Попередження кібербулінгу.

Корекційна програма

06.09.2018

Амеліна Л.І.

 

10.

Азбука безпеки

Конкурс колажів і плакатів

07.09.2018

Амеліна Л.І.

 

11.

День фізичної культури та спорту (за окремим планом)

Спортивні змагання

07.09.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень гарних манер                                                                                                                  Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

Олімпійський тиждень  (за окремим планом)                                                                                                                                                      

12.

Відкриття Олімпійського тижня Олімпійський урок

 

Свято, урок

10.09.2018

Амеліна Л.І.

 

13.

Правила поведінки учнів у школі

Виступ членів шкільного парламенту

11.09.2018

Амеліна Л.І.

 

14.

Ти серед людей, люди навколо тебе

День добрих справ

11.09.2018

Амеліна Л.І.

 

15.

Чарівні слова

Виховна година

12.09.2018

Амеліна Л.І.

 

16.

 Дякую – Будь ласка

Турнір ввічливих

12.09.2018

Амеліна Л.І.

 

17.

 Чарівний світ осені

Конкурс  композицій з природно-го матеріалу 

12.09.2018

Амеліна Л.І.

 

18.

 Барви осені

Виставка малюнків

13.09.2018

Амеліна Л.І.

 

19.

 «Летять журавлі…», присвячений Дню визволення Барвінківщини від німецько-фашистських загарбників

Історичний урок

13.09.2018

Амеліна Л.І.

 

20.

Невиправдані жертви

Загальношкільна лінійка до Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму

14.09.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень національно-патріотичного виховання.                                                                                                «Українці ми єдині, і в цьому наша сила»                                                                                                            Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

21.

 Тепло своїх долонь, і розуму, і серця я Україні милій віддаю!

Усний журнал

17.09.2018

Амеліна Л.І.

 

22.

 За чисте довкілля

Природоохоронна  екологічна акція

Протягом тижня

Амеліна Л.І.

 

23.

Хай завжди буде сонце…

Виховна година

19.09.2018

Амеліна Л.І.

 

24.

 Я – громадянин незалежної України

Година спілкування

20.09.2018

Амеліна Л.І.

 

25.

До дня пам’яті жертв Бабиного Яру «Сторінки трагедії Бабиного Яру»

Урок пам’яті

20.09.2018

Амеліна Л.І.

 

26.

День партизанської слави «Партизан-ськими стежками»

Історичний екскурс

21.09.2018

Амеліна Л.І.

 

27.

 Війна в тилу ворога

Тематична истав-ка художньої літератури та документальних матеріалів в шкільній бібліотеці

17.09-21.09.2018

Амеліна Л.І.

 

28.

Міжнародний день миру   «Я малюю життя...»

Конкурс малюнків на асфальті

21.09.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень здоров’я «Здорові діти – здорова нація»                                                                       Ціннісне ставлення до себе.   Ціннісне ставлення до праці. Ціннісне ставлення до природи                                                                                                                                                                                                                  

29.

 Ми капітани на кораблі свого життя

Колообіг думок

24.09.2018

Амеліна Л.І.

 

30.

 Профілактика інфекційних захворювань

Зустріч із сімейним лікарем Другої Іванівської АСМ

24.09.2018

Амеліна Л.І.

 

31.

 Барви осені

Квітковий парад

25.09.2018

Амеліна Л.І.

 

32.

1.Організація дорожнього руху. Правила безпеки при переході вулиці. Пішохідні переходи

2.Типи перехресть. Правила переходу дороги на перехрестях

3.Вогонь – друг, вогонь – ворог. Причини виникнення пожеж.

4.Види боєприпасів, методи їх розпізнання. Небезпечні предмети (знахідки) та дії при їх виявленні

5. Уміння триматися на воді – запорука безпеки.

Виховна година з ПДТ

 

26.09.2018

Амеліна Л.І.

 

33.

Твоє здоров’я у твоїх руках

Бесіда

26.09.2018

Амеліна Л.І.

 

34.

 Як надати першу допомогу при травмах

Практичні заняття

26.09.2018

Амеліна Л.І.

 

35.

 Шкільне подвір’я

Трудовий десант

27.09.2018

Амеліна Л.І.

 

36.

До Всесвітнього дня туризму. Подорож в осінь

Подорож

27.09.2018

Амеліна Л.І.

 

37.

Всеукраїнський день бібліотек

 «В книжковій країні»

Бібліотечний урок

28.09.2018

Амеліна Л.І.

 

Місячник  творчості «Не споглядати й говорити, а працювати і творити»

Тиждень доброти і людяності                                                                                                   Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей . Ціннісне ставлення до культури і мистецтва                                                                                

38.

Добром забуте серце обігрійте

Виховна година

01.10.2018

Амеліна Л.І.

 

39.

Міжнародний день людей похилого віку «Людям похилого віку – шана і повага»

Акція

01.10.2018

Амеліна Л.І.

 

40.

До міжнародного дня музики  «Про що співає душа»

Концерт

03.102018

Амеліна Л.І.

 

41.

Подорож країною доброти

Виховна година

03.10.2018

Амеліна Л.І.

 

42.

До Дня працівників освіти «Віват, учителю – творцю простого чуда!»

Святковий концерт

05.10.2018

Амеліна Л.І.

 

43.

Тобі, любий Вчителю!

Випуск святкової стінгазети

05.10.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень козацтва «Ми слави козацької нащадки»                                                                  Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави. Ціннісне ставлення                                                          до сім’ї, родини, людей. Ціннісне ставлення до культури і мистецтва

44.

 Духовна спадщина мого народу

Тематична виста-вка в шкільній бібліотеці

08.10-12.10.             2018

 

Амеліна Л.І.

 

45.

Осінні українські звичаї та традиції «Роде наш красний, роде наш прекрасний»

Свято

09.10.2018

Амеліна Л.І.

 

46.

Україна від козацьких часів до сьогодення

Виховна година

10.10.2018

Амеліна Л.І.

 

47.

 Як козаки кашу варили

Конкурс рецептів українських народних страв

11.10.2018

Амеліна Л.І.

 

Мистецький тиждень «Краса врятує світ»                                                                             Ціннісне ставлення до культури і мистецтва

48.

Осінній дивограй

Виставка-конкурс малюнків

15.10 – 19.10.2018

Амеліна Л.І.

 

49.

«Економія» (вимикаємо світло, закриваємо двері, закручуємо крани)

Акція

Протягом тижня

Амеліна Л.І.

 

50.

До Всесвітнього дня посмішки «Веселий смайлик»

Конкурс  смайликів

16.10.2018

Амеліна Л.І.

 

51.

1.Правила переходу вулиці після висадки з міського транспорту

2.Дії під час виникнення пожеж у багатоповерховому, приватному будинку. Способи захисту органів дихання від чадного газу

3.Поширення отруєння грибами, рослинами та їх насінням. Профілактика харчових отруєнь

4.Загальні відомості про природний та зріджений газ

5.Правила поводження з ВНП, невизначеними предметами та речовинами

Виховна година з ПДТ

 

17.10.2018

Амеліна Л.І.

 

52.

 Українські пісні – душа мого народу

Пісенна вікторина

18.10.2018

Амеліна Л.І.

 

53.

 Осіннє рагу

Виставка-конкурс поробок із природного матеріалу

19.10.2018

Амеліна Л.І.

 

54.

Інструктаж з безпеки життєдіяльності школярів під час осінніх канікул. Вручення пам’яток.

Бесіда

19.10.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень національно-патріотичного виховання  «Українці ми єдині, і в цьому наша сила»             Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави. Національно-патріотичне виховання

55.

 «Друга світова – історія і пам'ять» (присвячена  75-ій річниці визволення України від фашистських загарбників)

Тематична книжково-ілюстративна виставка

29.10 – 02.11. 2018

Амеліна Л.І.

 

56.

До  75-ій річниці визволення України від фашистських загарбників «Летять журавлі...»

Загальношкільна лінійка

29.10.2018

Амеліна Л.І.

 

57.

Ціна життя і волі

Уроки мужності та слави

31.10.2018

Амеліна Л.І.

 

58.

 Режим дня школяра

Бесіда

31.10. 2018

Амеліна Л.І.

 

59.

 Осінні клопоти

Трудовий десант  з благоустрою шкільної території

29.10 – 02.11. 2018

Амеліна Л.І.

 

60.

24.10 - Міжнародний день ООН

Усний журнал

29.10.2018

Амеліна Л.І.

 

Місячник  правового виховання і профілактики правопорушень                                                 «Права свої знай та обов’язків не забувай»

Тиждень української писемності та мови                                                                               «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і дзвенить»                                                      Ціннісне ставлення до культури і мистецтва. Національно-патріотичне виховання

61.

Правила поведінки на водних об’єктах в осінньо-зимовий період

Інструктаж

05.11 – 09.11.2018

Амеліна Л.І.

 

62.

Відвідування учнями навчальних занять

Рейди-перевірки

05.11 – 09.11.2018

Амеліна Л.І.

 

63.

 Пишемо українську книгу рекордів

Година гордості

05.11.2018

Амеліна Л.І.

 

64.

Кращої, ніж рідна, мови не буває

Виховна година

07.11.2018

Амеліна Л.І.

 

65.

День української писемності  та мови «Бринить, співає наша мова, чарує тішить і дзвенить»

Свято

09.11.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень здоров’я «Ми – за здоровий спосіб життя»                                                                    Ціннісне ставлення до себе

66.

Бережи  себе. Здоров’я – скарб

Квест

12.11.2018

Амеліна Л.І.

 

67.

Права чи обов’язки. Моя особиста відповідальність за вчинки

Виховна година

14.11.2018

Амеліна Л.І.

 

68.

 Ми талановиті!

Талант-шоу

17.11.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень пам’яті «Молюся за тебе, Україно!»                                                              Національно-патріотичне виховання. Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

69.

До Всесвітнього дня дитини «Сонячне дитинство»

Конкурс малюнків

20.11.2018

Амеліна Л.І.

 

70

До Дня пам’яті жертв Голодомору та полі-тичних репресій1932-1933 рр. «Голодомо-ри – причини та наслідки»

Виховна година

21.11.2018

Амеліна Л.І.

 

71.

Колосок в дитячих рученятах…

Загальношкільна лінійка

23.11.2018

Амеліна Л.І.

 

72.

До Дня пам’яті жертв Голодомору та полі-тичних репресій1932-1933 рр. «Запали свічку»

Акція

24.11.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень толерантності «Людина починається з добра»                                                         Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей

73.

Світ без насильства

Діалог

26.11.2018

Амеліна Л.І.

 

74.

Щоб уберегтися від насильницьких дій

Пам’ятки

27.11.2018

Амеліна Л.І.

 

75.

1.Дорожні знаки.

2.Правила експлуатації побутових електричних, нагрівальних приладів.

3.Запобігання дитячому травматизму від ВНП побутового призначення.

4.Допомога утопаючому. Рятувальні прийоми та засоби надання першої долікарської допомоги потерпілому.

5.Поняття про джерела струму, їх небезпечність для життя та здоров’я людини.

Виховна година з ПДТ

 

28.11.2018

Амеліна Л.І.

 

Місячник  національно-громадського виховання

«Любіть Україну у сні й на яву!»

Тиждень військово-патріотичного виховання                                                                              «Ніяка в світі сила нас не зламає, бо нас коріння наше на землі тримає»                         Національно-патріотичне виховання                                                                                        Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

76.

 Живи, книго!

Книжковий рейд

03.12 – 07.12.2018

Амеліна Л.І.

 

77.

Інвалідність не присуд

Відверта розмова

03.12.2018

Амеліна Л.І.

 

78.

Безпечна поведінка на дорозі при ожеледиці

Інструктаж

04.12.2018

Амеліна Л.І.

 

79.

Краса і велич символів державних

Виховна година

05.12.2018

Амеліна Л.І.

 

80.

Життя Онлайн: інтер-нет – друг чи ворог?

Бесіда

05.12.2018

Амеліна Л.І.

 

81.

 А ми хлопці козаки!

Військово-спортивні змагання

06.12.2018

Амеліна Л.І.

 

Тиждень народних традицій                                                                                                      Ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей. Ціннісне ставлення до культури, мистецтва

82.

 

 

10.12 – 14.12.2018

Амеліна Л.І.

 

83.

 

 

10.12 – 14.12.2018

Амеліна Л.І.

 

84.

 

 

10.12.2018

Амеліна Л.І.

 

85.

 

 

11.12.2018

Амеліна Л.І.

 

86.

 

 

12.12.2018

Амеліна Л.І.

 

87.

 

 

13.12.2018

Амеліна Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Дорожня розмітка.

2.Пожежнонебезпечні речовини та матеріали. Пожежна безпека при поводженні з горючими, легкозаймистими матеріалами та речовинами.

3.Пожежнонебезпечні об’єкти. Пожежна безпека під час новорічних свят.

4.Правила безпечного користування побутовими газовими приладами.

5.Правила поведінки на кризі. Надання допомоги потерпілому на воді взимку.

Виховна година з ПДТ

 

19.12.2018

Амеліна Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V. Індивідуальна робота з учнями

 

п/п

Тема                             виховного заходу

Форма проведення виховного заходу

Термін проведення

Відповідальний

Відмітка   про вико-нання

1.

Відвідування на дому дітей пільгового контингенту  з метою складання актів обстежень матеріально-побутових умов проживання

Індиві-дуальні бесіди

01.09.2018 – 10.09.2018

Амеліна Л.І.

 

2.

Робота по заповненню загальних розділів в щоденниках учнів. Маршрут руху учнів від дому до школи та навпаки

Виховна година

01.09.2018 – 10.09.2018

Амеліна Л.І.

 

3.

Співбесіди з вчителями -предметниками,  які працюють             в  6 класі, щодо відношення до навчання учнів

Співбесіди

Вересень 2018

Амеліна Л.І.

 

4.

Організація чергування у класі

Пам’ятка чергового

01.09.2018 – 10.09.2018

Амеліна Л.І.

 

5.

 Мій клас і я

Анкета

 

05.09.2018

Амеліна Л.І.

 

6.

Моя успішність

Індиві-дуальні бесіди

Жовтень-листопад 2018

Амеліна Л.І.

 

7.

Бесіди про успішність учнів

Індиві-дуальні бесіди

Лютий-березень 2019

Амеліна Л.І.

 

8.

Організація чергування учнів по школі

Співбесіди  з  учнями

Згідно з планом чергування

Амеліна Л.І.

 

9.

Відвідування на дому слабо встигаючих учнів

Індиві-дуальні бесіди

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.

 

10.

З’ясування місця перебування учнів під час осінніх  (зимових, весняних)  канікул  «Правила поведінки під час осінніх (зимових, весняних)  канікул»

Бесіда з учнями, пам’ятки у щоденники

17.10.2018

21.12.2018

22.03.2019

Амеліна Л.І.

 

11.

Залучати здібних дітей до проведення                          І шкільного туру предметних олімпіад з базових дисциплін

Індиві-дуальні бесіди

Жовтень-листопад 2018

Амеліна Л.І.

 

12.

Світ моїх захоплень

Анкета

Листопад 2018

Амеліна Л.І.

 

13.

Моя готовності до уроків

Бесіда

Листопад 2018

Амеліна Л.І.

 

14.

Моя особиста  гігієна та зовнішній вигляд

Індиві-дуальні бесіди

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.

 

15.

Аналіз навчання учнів

Індиві-дуальні бесіди

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.

 

16.

Встановлення міжособистісних контактів із кожним учнем класу

Анкета

Грудень 2018

Амеліна Л.І.

 

17.

Вивчення індивідуальних особливостей учнів, специфіки умов і процесу їх розвитку

Тест

Січень 2019

Амеліна Л.І.

 

18.

Створення в класному колективі умов для прояву і розвитку реальних і потенційних можливостей учнів

Індиві-дуальні бесіди

Постійно

Амеліна Л.І.

 

19.

Вивчення та врахування в роботі стану фізичного, психічного та соціального здоров’я учнів

Індиві-дуальні бесіди

Постійно

Амеліна Л.І.

 

20.

Твоя самодисципліна, воля, саморозвиток

Мозкова атака

Січень 2019

Амеліна Л.І.

 

21.

Надання індивідуальної допомоги учням, що мають проблеми в адаптації до життєдіяльності класу, відносин з учителем та іншими членами колективу школи

 

Індиві-дуальні бесіди

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.

 

22.

Ми і наші вчителі

Анкета

Лютий 2019

Амеліна Л.І.

 

23.

Робота з обдарованими учнями

Індиві-дуальні бесіди

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.

 

24.

Про дружбу, чесність, справедливість, збереження шкільного та власного майна, про охайність

Діалог

Березень 2019

Амеліна Л.І.

 

25.

Виховання в учнів почуття патріотизму

Діалог

Квітень 2019

Амеліна Л.І.

 

26.

Світ моїх захоплень

Анкета

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

27.

Позитивне підкріплення відносин з однолітками

Тренінг

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

28.

Правила поведінки учнів під час літніх канікул

Бесіда

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

29.

З’ясування місця перебування учнів під час літніх канікул

Індиві-дуальні бесіди

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VІ. Робота з батьками

п/п

Тема                             виховного заходу

Форма проведення виховного заходу

Термін проведення

Відповідальний

Відмітка   про вико-нання

1.

Наші загальні плани ( Анкетування батьків, вибори батьківського комітету  та планування його діяльності)

Батьківські збори

01.09.2018

Амеліна Л.І.            Субботка О.В.

 

2.

Ознайомлення з умовами життя сім’ї, її психологічним кліматом, особливостями поведінки дитини в сім’ї.

Відвідування родин учнів

01.09.2018 – 10.09.2018

Амеліна Л.І.          

 

3.

Виявлення труднощів, які відчувають батьки

Індивідуальні бесіди

01.09.2018 – 10.09.2018

Амеліна Л.І.           

 

4.

Як допомогти дитині добре вчитись

Педагогічна консультація для батьків

Протягом вересня-жовтня 2018

Амеліна Л.І.           

 

5.

Роль національно-патріотичного виховання у формуванні духовно - морального світогляду школярів

Класні батьківські збори

11.10.2018

Амеліна Л.І.           

 

6.

  У родині росте син

Тематична консультація для батьків хлопчиків

Вересень 2018                          

Амеліна Л.І.           

 

7.

 У родині росте дочка

Тематична консультація для батьків дівчат

Жовтень 2018

Амеліна Л.І.           

 

8.

Зміцнювати зв’язки вчителів-предметників з батьками, викликати для співбесіди батьків учнів, які не встигають у навчанні

Методичні консультації

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.   Вчителі-предметники        

 

9.

Підтримувати зв'язок з родиною Виноградової Н.Б., де виховується учень, схильний до правопорушень

Телефонне спілкування, відвідування на дому

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.  

 

10.

Здійснювати правову освіту батьків, залучати до цієї роботи працівників правоохоронних органів

Бесіди

Індивідуальні зустрічі

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.    Субботка О.В.

 

11.

Провести спільні батьківські збори, виховні години та свята згідно із планом  роботи класу  на рік

Класні батьківські збори        Виховна година     Свято

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.   Субботка О.В.

 

12.

Один день без нотацій

Поради батькам

Листопад 2018

Амеліна Л.І.  

 

13.

  Як виховувати в учнів молодшого підліткового віку інтерес до набуття знань

Класні батьківські збори 

10.12.2018

Амеліна Л.І.  

 

14.

Визначення рівня педагогічної культури батьків

Анкета

10.12.2018

Амеліна Л.І.  

 

15.

На допомогу вам, батьки

Огляд популярної педагогічної літератури для батьків

10.12.2018

Амеліна Л.І.  

 

16.

Листування з батьками через щоденники учнів

 

Протягом навчального року

Амеліна Л.І.   Батьки учнів

 

17.

Готуємося до Нового року

Колективна творча справа

Грудень 2018

Амеліна Л.І.   Субботка О.В.

 

18.

День відкритих дверей

Відвідування уроків батьками

Грудень 2018

Амеліна Л.І.   Субботка О.В.

 

19.

Ми – люди творчі

Виставка робіт учнів

Грудень 2018

Амеліна Л.І.  

 

20.

Бережіть життя та здоров’я дітей під час осінніх (зимових, весняних, літніх) канікул

Пам’ятка в щоденники учнів

Жовтень Грудень Березень Травень

Амеліна Л.І.  

 

21.

Обмін досвідом виховання дітей у сім’ї

Відвідування родин учнів

Січень 2019

Амеліна Л.І.  

 

22.

Разом дружно ми крокуємо…

КВК

Лютий 2019

Амеліна Л.І.   Субботка О.В.

 

23.

Життєвий простір без насильства

Класні батьківські збори

11.02.2019

Амеліна Л.І.  

 

24.

 Індивідуальні педагогічні доручення окремим батькам

Обмін досвідом

Лютий 2019

Амеліна Л.І.   Субботка О.В.

 

25.

Лижна прогулянка за селище разом з батьками

Спортивні змагання

Лютий 2019

Амеліна Л.І.   Субботка О.В.

 

26.

Кращі роботи учнів, зошити, щоденники

 

Виставка

Березень 2019

Амеліна Л.І.  

 

27.

Наші рідні мами і бабусі

Свято

05.03.2019

Амеліна Л.І.  

 

28.

Відвідування родин учнів

Індивідуальні бесіди

Квітень 2019

Амеліна Л.І.  

 

29.

 Домашня бібліотека

Огляд літератури для батьків

22.04.2019

Амеліна Л.І.  

 

30.

Традиції сімейного читання

Лекція

22.04.2019

Амеліна Л.І.  

 

31.

Виховання відповідальності у дітей

Класні батьківські збори

22.04.2019

Амеліна Л.І.  

 

32.

 Плани на літо

Анкета для батьків

22.04.2019

Амеліна Л.І.  

 

33.

Підготовка листів подяки

 

Травень 2019

Амеліна Л.І.  

 

34.

 Визначні пам'ятки рідного краю

 

Одноденний похід учнів і батьків

 

Травень 2019

Амеліна Л.І.  Субботка О.В.

 

35.

Благоустрій класної кімнати

 

Червень 2019

Субботка О.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VІІ. Вивчення стану та ефективності виховного процесу у класі

 

п/п

Тема виховного заходу

Форма проведення виховного заходу

Термін проведення

Відповідальний

Відмітка

про виконання

 

1.

Стан міжособистісних відносин, виявлення лідерів у класному колективі

Гра

Вересень 2018

Амеліна Л.І. 

 

2.

 Інтереси та потяги учнів

Анкетування

Вересень 2018

Амеліна Л.І. 

 

3.

 Міркуємо про життєвий досвід

Тест

Жовтень 2018

Амеліна Л.І. 

 

4.

Задоволеність батьків роботою навчального закладу

Тест

Вересень 2018

Амеліна Л.І. 

 

5.

Задоволеність учнів шкільним життям

Тест

Вересень 2018

Амеліна Л.І. 

 

6.

Який у нас колектив

Анкета

Листопад 2018

Амеліна Л.І. 

 

7.

 Ми - люди творчі

Виставка для батьків та учнів

Грудень 2018

Амеліна Л.І. 

 

8.

 Готуємося  до Нового року

 

Колективна творча справа

Грудень 2018

Амеліна Л.І. 

 

9.

Активність і самореалізація учнів у спільній діяльності

Індивідуальні бесіди

Грудень 2018

Амеліна Л.І. 

 

10.

 Лідер

Гра

Січень 2019

Амеліна Л.І. 

 

11.

Стан емоційно-психологічних відносин

Індивідуальні бесіди

Січень 2019

Амеліна Л.І. 

 

12.

Організація соціально значущої спільної діяльності

Заходи згідно плану роботи

Протягом навчального року

Амеліна Л.І. 

 

13.

Відвідування учнів удома

 

Бесіда з батьками

Січень-лютий 2019

Амеліна Л.І. 

 

14.

 Задоволеність батьків роботою навчального закладу

Тест

Лютий 2019

Амеліна Л.І. 

 

15.

 Поема про клас

Колективна творча справа

Березень 2019

Амеліна Л.І. 

 

16.

Розвиток учнівського самоврядування

Тест

Квітень 2019

Амеліна Л.І. 

 

17.

Ми - колектив? Ми - колектив... Ми - колектив!

Гра

Травень 2019

Амеліна Л.І. 

 

18.

 Я у своєму класі

Конкурс малюнків

Травень 2019

Амеліна Л.І. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ. План індивідуальної роботи з Виноградовим В.,

що перебуває на внутрішкільному профілактичному обліку

 

п/п

Тема виховного заходу

Форма проведення виховного заходу

Термін проведення

Відповідальний

Відмітка

про виконання

1.

Вивчення індивідуальних особливостей учня

 

Протягом року

Амеліна Л.І.

 

2.

  •  «Мій настрій»
  • «Мої бажання»
  • «Відповідальність»
  • «Час життя людини»

Індиві-дуальні бесіди

 

Протягом року

Амеліна Л.І.

 

3.

Контроль за відвідуванням навчальних занять

 

Індиві-дуальні бесіди

Протягом року

Амеліна Л.І.

 

4.

Контроль за поведінкою під час уроків та на перервах

 

Індиві-дуальні бесіди

Протягом року

Амеліна Л.І.

 

5.

Бесіди з батьками щодо поведінки учня

Індиві-дуальні бесіди

Протягом року

Амеліна Л.І.

 

6.

- «Права та обов’язки учнів» ;

- «Твоє життя – твій вибір»:

- «Вплив наркотичних речовин на організм підлітків»

Виховні бесіди з учнем

Протягом року

Амеліна Л.І.

 

7.

Залучення до різних видів позакласної роботи

Згідно з планом роботи

Постійно

Амеліна Л.І.

 

8.

Визначити коло друзів, а також вплив його на кожного з них

Спостере-ження

Вересень 2018

Амеліна Л.І.

 

9.

1) «Чи потрібно дотримуватися правил поведінки у школі?»;                      2) «Твій вільний час»;                    3) «Про культуру поведінки»;                                             4) «Про дружбу та товаришів»;                                                        5) «Про книги, які ти прочитав»;                                              6) «Культура поведінки - основа життя у суспільстві»;                                             7) «Як вивчити свій характер»

Індиві-дуальні бесіди

Вересень 2018

Жовтень

Листопад 2018 Грудень  Січень 2019 Лютий 201           

Березень 2019

Амеліна Л.І.

 

10.

Твоє інтелектуально - естетичне хобі: читання, колекцінування, декоративне мистецтво, майстрування і та інше

Діалог

Квітень 2019

Амеліна Л.І.

 

11.

 Твоя самодисціпліна, воля, саморозвиток

Мозкова атака

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

12.

 Твоє життя - твій вибір

Тренінг

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

13.

1.«Вплив моральної атмосфери і психологічного клімату сім’ї на формуванні особистості дитини». 2.«Культура міжособис- тісних відносин - важливих факторів успішного виховання». 3.«Законодавство України про відповідальність батьків за виховання дітей». 4.«Про адміністративну відповідальність батьків за порушення прав дитини».

Бесіди з батьками

Жовтень 2018

 

Грудень 2018

 

Лютий 2019

Квітень 2019

Амеліна Л.І.

 

14.

Зацікавити суспільно корисною працею, враховуючи інтереси учня

 

По можли-вості

Амеліна Л.І.

 

15.

Причини неуспішності в навчанні, ставлення до навчання. Наслідки поганої освіти

Анкета

Травень 2019

Амеліна Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оцінки та відгуки
  1. Соколовська Христина
    Дякую за чудовий матеріал!
  2. Дмитренко Світлана Олександрівна
    Чудовий, якісно поданий матеріал!!!
docx
Додано
17 листопада 2018
Переглядів
21091
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку