Положення про літній оздоровчий табір.

Про матеріал
Положення про літній оздоровчий табір. Дитячий оздоровчий заклад у своїй діяльності має керуватися Конституцією України, Законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами районного відділу освіти, рішенням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також своїм положенням (статутом), розробленим на основі Типового положення про дитячий оздоровчий заклад, затвердженого наказом Державного комітету у справах сім’ї та молоді від 5 лютого 2004р. №31.
Перегляд файлу

Положення про літній оздоровчий табір.
Дитячий оздоровчий заклад у своїй діяльності має керуватися Конституцією України, Законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами районного відділу освіти, рішенням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також своїм положенням (статутом), розробленим на основі Типового положення про дитячий оздоровчий заклад, затвердженого наказом Державного комітету у справах сім’ї та молоді від 5 лютого 2004р. №31.

Штатний розклад.
Кількість працівників у пришкільному таборі визначається кількістю дітей, що будуть його відвідувати. Групи (загони) комплектують з розрахунку 15-20 осіб у загоні. Кількість вихователів, відповідно визначається з розрахунку 2 вихователі на групу. Штатний розпис затверджується наказом директора навчального закладу.

План заходів роботи пришкільного табору.
Начальник табору затверджує План роботи пришкільного табору. Він повинен бути яскраво оформлений, знаходитися на видному місті і бути доступним для дітей та їхніх батьків.
У план роботи табору варто включати оздоровчі заходи, культпоходи та екскурсії, добре продумати роботу табору у другу половину дня.
У інформаційному куточку для батьків та вихованців має бути розміщена путівка дня, режим роботи табору та щоденне меню.

Харчування дітей.
Крім проведення змістовного відпочинку школярів перед пришкільним табором стоїть завдання правильного харчування дітей.
Особлива увага приділяється організації роботи харчоблоку: дотримання санітарно-гігієнічних вимог харчування дітей у оздоровчий період, забезпеченість продуктами тощо.
Завідувач виробництвом складає двотижневе меню комплексних сніданків та обідів для харчування дітей у пришкільному таборі. Меню складається з урахуванням раціонального харчування та дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Крім того, завідувач виробництвом має проводити щоденну С- вітамінізацію перших або третіх страв та проводити повноцінну заміну при відсутності тих чи інших продуктів. Двотижневе меню погоджується з головним санітарним лікарем місцевої санітарно - епідеміологічної служби та начальником управління (відділу) освіти, у підпорядкуванні якому знаходиться заклад.

Безпека перебування дітей у пришкільному таборі.
Щоб перебування дітей у таборі не понесло за собою неприємних наслідків, обов’язково треба дотримуватися вимог гігієни у спальних та ігрових кімнатах, туалетах та інших приміщеннях.
Кожний вихід груп (загонів) табору на екскурсії повинен супроводжуватися відповідним наказом начальника табору. З дітьми необхідно проводити інструктажі з правил дорожнього руху та правил поведінки в громадських містах.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
29 квітня 2019
Переглядів
482
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку