Поняття про естетику

Про матеріал
Естетична культура - це здатність особистості до повноцінного сприймання, правильного розуміння прекрасного у мистецтві і дійсності, прагнення й уміння будувати своє життя за законами краси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про естетику, естетичне виховання, естетичну культуру. Завдання естетичного виховання, її зв’язок з іншими аспектами виховання особистості. Підготувала: Гоменюк Іванна

Номер слайду 2

Естетика - філософська наука, що вивчає природу (функції, загальні закони і закономірності) естетичної свідомості, наука про прекрасне. 

Номер слайду 3

Естетична культура - це здатність особистості до повноцінного сприймання, правильного розуміння прекрасного у мистецтві і дійсності, прагнення й уміння будувати своє життя за законами краси.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Естетична свідомість і естетична поведінка школяра

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Естетичне виховання і мистецтво.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Естетичне виховання на уроках здійснюється у системі вивчення навчальних дисциплін в школі. Уже в початкових класах дітей навчають правильній і виразній літературній мові, вмінню цінувати і розуміти прекрасне у природі, праці, стосунках. Особливе місце середнавчальних предметів займає література.

Номер слайду 19

Естетичне виховання в системі позакласної роботи В кожній школі представлено двома напрямками: Естетична просвіта і розвиток інтересів учнів у галузі естетики;Розвиток дитячої художньої самодіяльності.

Номер слайду 20

Найбільш поширеною формою естетичної просвіти є гуртки: літературні, виразного читання, образотворчого мистецтва. Важливим є відвідування театрів, виставок, музеїв, концертів, галерей.

Номер слайду 21

pptx
Додано
15 січня 2022
Переглядів
1101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку